Από τους σεφ Μάκη Περπερίδη και Γιώργο Χατζηλεοντή
ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)
• 800 γρ. γαρίδες χωρίς το κέλυφός τους
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 200 γρ. ρύζι για ριζότο (Arborio)
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 450 ml ζωμό λαχανικών
• 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
• 50 γρ. βούτυρο
• 3 κουταλιές πέστο βασιλικού
• αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε τις γαρίδες και τις τηγανίζετε σε ελαιόλαδο. Προσθέτετε λίγο φρέσκο βασιλικό και 1 ολόκληρη σκελίδα σκόρδο.
Ετοιμάζετε το ριζότο: Βάζετε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το ρύζι. Προσθέτετε το κρεμμύδι και όταν μαλακώσει προσθέτετε το ζωμό ζεστό. Το αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να στέκεται στο δόντι και να είναι al dente. Προσθέτετε το βούτυρο, την τριμμένη παρμεζάνα και το πέστο βασιλικού.
Το σερβίρετε στα πιάτα με τις γαρίδες και γαρνίρετε με φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό και λεπτές φέτες παρμεζάνας.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!