Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Ρεβιθοσαλάτα για το τάπερ του γραφείου

Ρεβιθοσαλάτα για το τάπερ του γραφείου


Αυτή η συνταγή είναι 2 σε 1, μια άλλη όχι βαρετή σαλάτα αλλά και το τέλειο ταπεράκι για το γραφειο σου. Μια νόστιμη ρεβιθοσαλάτα, με έτοιμα βρασμένα ρεβίθια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ σε νερό και ένα θεϊκό κρεμώδες dressing με βάση το ζουμί των ρεβιθιών, γνωστό και ως aquafaba που είναι γεμάτο πρωτεΐνη!

Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Tik Tok , φτιάξε τη ρεβιθοσαλάτα και κάνε μας follow για περισσότερες συνταγές.

Super Tip

Super Tip

Τα ρεβίθια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ σε νερό είναι βρασμένα και έτοιμα προς χρήση, κατευθείαν μέσα από την κονσέρβα! Ούτε μουλιάσματα, ούτε βρασίματα. Είναι γεμάτα φυτική πρωτεΐνη και κάνουν τη ρεβιθοσαλάτα μου θρεπτική, πεντανόστιμη και πολύ χορταστική!

Συνταγή

Ρεβιθοσαλάτα για το τάπερ του γραφείου

  • Μερίδες: 1-2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10-15 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 25-30 λεπτά
  • Φυλάσσουμε τη ρεβιθοσαλάτα καλυμμένη στο ψυγείο για 2-3 μέρες.

Υλικά για τη σαλάτα:

Υλικά για το dressing:

  • 60 ml νερό από την κονσέρβα των ρεβιθιών
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 2 κ.σ. μηλόξυδο
  • 1 κ.γλ. πικάντικη μουστάρδα
  • 2 κλωναράκια άνηθο, ψιλοκομμένα
  • 2 κλωναράκια μαϊντανός, ψιλοκομμένα
  • 110-120 ml ηλιέλαιο
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1)Τοποθετούμε το σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ και σουρώνουμε καλά τη κονσέρβα Ρεβίθια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ σε νερό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.

2)Μεταφέρουμε το υγρό της κονσέρβας Ρεβίθια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ σε ένα ψηλό και ανθεκτικό δοχείο μαζί με το σκόρδο, το μηλόξυδο και τη μουστάρδα.

3)Τοποθετούμε το ραβδομπλέντερ να ακουμπήσει στον πάτο. Χτυπάμε για 1-2 λεπτά χωρίς να κουνήσουμε καθόλου το μπλέντερ, σταδιακά προσθέτουμε το ηλιέλαιο με συνεχόμενη ροή, μέχρι να ομογενοποιηθεί, μόνο τότε αρχίζουμε να κουνάμε το μπλέντερ πάνω κάτω. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα μυρωδικά, χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ για 1 λεπτό ακόμα και δοκιμάζουμε για να διορθώσουμε, αν χρειάζεται.

4)Μεταφέρουμε το dressing στο ψυγείο για 20-25 λεπτα..

5)Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα λαχανικά, τα Ρεβίθια κονσέρβας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ σε νερό, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το dressing, ανακατεύουμε απαλά να καλυφθούν ομοιόμορφα και σερβίρουμε.

Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Ανεβάσε τη φωτογραφία σου στα Social Media, κάνε tag @madamegingercom για να μην χάσουμε καμία δημιουργία σου!



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Ο νιτρικός πενταερυθρίτης PETN (Pentaerythritol tetranitrate) ή corpent ή pentrite ή nitropenta[1] που χρησιμοποιήθηκε στις εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο, είναι ένα από τα πιο...

Αυτοκίνητο

Η Triumph Motorcycles ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές για τη Speed Twin 1200, καθώς και την κυκλοφορία μιας νέας Speed Twin 1200 RS, με πιο σπορ χαρακτήρα....

Ελλάδα

Με την ευκαιρία της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, ο ΟΑΣΘ υπενθυμίζει στους φοιτητές και τους σπουδαστές ότι για τη μετακίνηση με τα λεωφορεία του Οργανισμού...

Κόσμος

Στο Κίεβο έφτασε το πρωί της Παρασκευής η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η πρόεδρος της Κομισιόν θα έχει συνομιλίες για...