Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Πώς το έσκασε ο 15χρονος «παλαιοχριστιανός» από τη δομή – Η συνεννόηση με τον πατέρα και η κοινωνική λειτουργός


Σε νέες περιπέτειες μπαίνει η οικογένεια των «παλαιοχριστιανών», καθώς λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του πατέρα ότι θα αλλάξει στάση ζωής, όχι μόνο δεν υπάρχουν ενδείξεις προς συμμόρφωση, αλλά αντιθέτως ο 15χρονος γιος του το έσκασε από την δομή στον Πειραιά στην οποία φιλοξενούνταν κατόπιν εισαγγελικής εντολής, ενώ την ίδια ώρα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του εξακολοθούν να παραμένουν άφαντα.

Πριν από λίγες μέρες, είχε δοθεί εντολή ο 15χρονος να μεταφερθεί από το νοσοκομείο «Παίδων» σε δομή ψυχικής υγείας στον Πειραιά. Βάσει αυτής της εντολής ο ανήλικος θα μπορούσε να έχει επικοινωνία με τον πατέρα του, παρουσία κοινωνικής λειτουργού. Έτσι χθες, κοινωνική λειτουργός της δομής πήγε τον ανήλικο στο σημείο που είχε δοθεί το ραντεβού με τον πατέρα του και, ξαφνικά, το έσκασε και έκτοτε αναζητείται.

Παρά την κινητοποίηση στον Πειραιά, ο ανήλικος κατάφερε να κρυφτεί και στη συνέχεια -όπως φαίνεται- να απομακρυνθεί προς άγνωστη κατεύθυνση, με τον πατέρα του από το πρωί να επαναλαμβάνει πως δεν έχει ιδέα για το πού βρίσκεται ο γιος του.

Αναστάτωση στον ξενώνα μετά την απόδραση του 15χρονου – «Συνελήφθη αδίκως η κοινωνική λειτουργός»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ξενώνας Εφήβων Πειραιά της «ΜΙΤΟΣ ΑΜΚΕ», όπου περιγράφει αναλυτικά όλα όσα συνέβησαν με τον γιο του «παλαιοχριστιανού».

Αρχικά, ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι έγκλειστοι στη δομή και ότι μπορούσε να επικοινωνεί εμ τον πατέρα του χωρίς δικαστικά κωλύματα και στη συνέχεια εξηγεί πως η συνάντηση πατέρα και γιου έγινε εκτός των εγκαταστάσεων του ξενώνα κατόπιν μεταξύ τους συνεννοήσεως. Την ημέρα της συνάντησης, τον 15χρονο οδήγησε εκτός της δομης κοινωνική λειτουργός κια ο 15χρονος βρήκε ευκαιρία να το σκάσει με αποτέλεσμα η εργαζόμενη του να συλληφθεί «αδίκως», προκειμένου να ελεγχθεί το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της έκθεσης. Μετά την ταλαιπωρία, η κοινωνική λειτουργός αφέθηκε ελεύθερη, ενπώ παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της δομής:

«Ο Ξενώνας Εφήβων Πειραιά της «ΜΙΤΟΣ ΑΜΚΕ», ανέλαβε, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 31/2024 Διατάξεως της κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κορίνθου, την προσωρινή επιμέλεια ανηλίκου, την οποία ενάσκησε με τη μεγαλύτερη δυνατή επιμέλεια, προσοχή και επίβλεψη, σύμφωνα με τις οδηγίες, που έλαβε (στο πλαίσιο και γραπτής αλληλογραφίας με τις επιληφθείσες Εισαγγελικές Αρχές).

Η δομή μας, σύμφωνα με την άδειά της, αλλά και τους νόμους και τις υπουργικές αποφάσεις, λειτουργεί ως ξενώνας ανοικτού τύπου, ήτοι, οι ωφελούμενοι έφηβοι δεν είναι ούτε έγκλειστοι, ούτε δεσμευμένοι, κατά την παραμονή τους σε μας. Αντιθέτως απολαμβάνουν φροντίδας και μέριμνας για την αποκατάσταση τραυμάτων, που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την κοινωνικοποίησή τους και την ομαλή ψυχοσυναισθηματική τους ανάπτυξη. Στο πλαίσιο της λειτουργίας μας και της κείμενης νομοθεσίας μεριμνούμε και για την καλύτερη ψυχολογική υποστήριξη των ωφελουμένων εφήβων, ειδικώς δε για την αποτροπή φαινομένων γονεϊκής αποξένωσης.

Περιορισμοί στην επικοινωνία τους με πρόσωπα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος θα μπορούσαν να τεθούν μόνον κατόπιν Δικαστικής απόφασης/ Εισαγγελικής διάταξης ή, διασταλτικά, κατόπιν οδηγιών, στο πλαίσιο εκθέσεως επιληφθείσας Κοινωνικής Υπηρεσίας κλπ, κάτι το οποίο δεν συνέτρεξε στην περίπτωση του εφήβου, που αναλάβαμε με την υπ’ αριθμ. 31/2024 Διάταξη ΕισΠροτΚορινθ.

Στις 10.03.2024 έλαβε χώρα συνάντηση του άνω ωφελουμένου με τον πατέρα του, εκτός των εγκαταστάσεων του ξενώνα, κατόπιν συνεννοήσεως με τον τελευταίο. Παρούσα στη συνάντηση ήταν και υπάλληλός μας, μολονότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται ως υποχρεωτικό, ούτε μας είχε ορισθεί ως προαπαιτούμενο ή επιβεβλημένο από τις Αρχές. Στο τέλος της συνάντησης αυτής, παρόντος του πατέρα του, ο έφηβος το έβαλε στα πόδια, προς άγνωστη κατεύθυνση. Η συνεργάτιδά μας προσπάθησε, μάταια, να τον σταματήσει. Αμέσως ενημερώσαμε την Εισαγγελία και την Αστυνομία και καλέσαμε και τον πατέρα του σε ουσιαστική συνδρομή. Η συνεργάτις μας κλήθηκε από τις οικείες προανακριτικές Αρχές, στο Α.Τ. Καμινίων, σε κατάθεση, η οποία τράπηκε σε σύλληψη, ελεγχόμενη για διάπραξη του αδικήματος της έκθεσης, ως μας ανακοινώθηκε. Ποτέ στο παρελθόν δεν αντιμετωπίσθηκαν αντίστοιχα περιστατικά φυγής ανηλίκων, από ξενώνες, τόσο στην Αθήνα όσο και στον Πειραιά, με αυτόν τον τρόπο [κράτηση προσωπικού ξενώνα/δομής, εκ της φερομένης αξιόποινης συμπεριφοράς τους].

Σήμερα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιώς, δια της κας Εισαγγελέως, άφησε ελεύθερη την υπάλληλο του ξενώνα μας και παρήγγειλε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προς διερεύνηση τέλεσης αξιόποινων πράξεων και των αληθώς εμπλεκομένων, σ’ αυτές, προσώπων.

Φρονούμε ότι οι ανωτέρω ενέργειες ανταποκρίνονται στο ισχύον νομικό πλαίσιο, τα αληθή πραγματικά περιστατικά και συνιστούν εκδήλωση αληθινής ευαισθησίας προς την αδίκως ταλαιπωρηθείσα υπάλληλο. Από πλευράς μας παραμένουμε στη διάθεση των Αρχών και ζητούμε, επιτακτικά, από τη Διοίκηση τον καθορισμό ενός αναγκαίου πλαισίου προδιατυπωμένων ενεργειών, προς ομοιόμορφη αντιμετώπιση αντίστοιχων περιστατικών.

ΞΕΝΩΝΑΣ ΕΦΗΒΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΜΙΤΟΣ ΑΜΚΕ»

Άφαντη η σύζυγος με τα τέσσερα παιδιά

Άφαντη παραμένει για τέταρτη εβδομάδα και η σύζυγος του 45χρονου, η οποία κρύβεται από το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, όταν φυγαδεύτηκε μαζί με τέσσερα από τα παιδιά της οικογένειας λίγες ώρες πριν την αστυνομική επιχείρηση στο λαγούμι της Ορεινής Κορινθίας.

Παρά τις εκκλήσεις των στενών συγγενικών της προσώπων, η Σεβαστή δε δείχνει διατεθειμένη να επανεμφανιστεί όσο το θέμα απασχολεί την επικαιρότητα.

Ο 45χρονος δεν έχει δώσει ακόμα δείγμα για test DNA. Επαναλαμβάνει πως δεν έχει να φοβηθεί το παραμικρό και όπως λέει περιμένει την στιγμή που θα σμίξει ξανά με τους δικούς του ανθρώπους.

Οι έρευνες για τον 15χρονο συνεχίζονται αλλά μέχρι στιγμής παραμένουν άκαρπες, με τον πατέρα του -που δηλώνει άγνοια για τις κινήσεις και τις προθέσεις του γιου του- να λέει ότι ανησυχεί για το πού μπορεί να βρίσκεται.

Τελευταία Νέα

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Ήταν καιρός να βγει από τον κ. Κασσελάκη ο Βαρουφάκης που κρύβει μέσα του, είπε ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια του briefing, απαντώντας σε...

Ελλάδα

Μια ακόμη δύσκολη ημέρα για τους Πυροσβέστες που συνεχίζουν να μάχονται στα πύρινα μέτωπα σε Σουφλί Έβρου, Λέσβο, Αλεξανδρούπολη και Κορινθία. Στη μάχη και...

Ελλάδα

Από σεισμό ταρακουνήθηκε η Άρτα το πρωί της Παρασκευής (12.07.2024) προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Ο σεισμός σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου...

Ελλάδα

Καλύτερη είναι η εικόνα στο πύρινο μέτωπο που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Κορινθία. Οι πυροσβέστες μετά από ολονύχτια μάχη κατάφεραν να την...