Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Πώς να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα σπιτικό pumpkin spice mix

Πώς να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα σπιτικό pumpkin spice mix


Το φθινόπωρο του 2003, μία πολύ γνωστή αλυσίδα καφέ προσθέσε στον κατάλογό κάποιων καταστημάτων της, τα pumpkin spice latte. Μετά από 21 χρόνια μπορούμε με μεγάλη ασφάλεια να πούμε πως το συγκεκριμένο ρόφημα δεν έχει μόνο ταυτιστεί με το κατάστημα παγκοσμίως, αλλά το ρόφημα έχει γίνει σύμβολο της αλλαγής της εποχής. Στην αγορά κυκλοφορούν αρκετά ακριβά mix, που μπορείτε να προσθέσετε στον καφέ, το φαγητό ή τα γλυκά, αλλά και έτοιμα blends για καφέ. Συνήθως, τα mix αυτά δεν περιέχουν μέσα πραγματική κολοκύθα, αλλά διαφορετικά μπαχαρικά. Τα δύο βασικά συστατικά τους είναι η κανέλα και το μοσχοκάρυδο, ωστόσο υπάρχουν μείγματα, που περιέχουν από τζίντζερ και μπαχάρι μέχρι μαύρο πιπέρι, σπόρους κόλιανδρου και μαχλέπι.

Ακολουθούν δύο συνταγές: η πρώτη είναι ιδανική για να προστεθεί σε πίτες, κέικ κλπ. και η δεύτερη είναι ιδανική για ροφήματα.

Η βασική συνταγή
Τα βασικά μπαχαρικά που θα χρειαστείτε, βρίσκονται εύκολα στο σουπερμάρκετ και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε έτοιμα αλεσμένα μπαχαρικά, είτε να τα αλέσετε μόνοι/ες.

Υλικά
4 κουτ. γλυκού κανέλα
½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
⅓ κουτ. γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
½ κουτ. γλυκού κάρδαμο

Προαιρετικά
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ
½ κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο

Συνταγή pumpkin spice mix με κολοκύθα (ιδανική για ροφήματα)

Υλικά
2 κουτ. σούπας πουρέ κολοκύθας
1 κουτ. σούπας κανέλα
2 κουτ. γλυκού τζίντζερ
½ κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
½ κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας

Διαδικασία
Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι τον πουρέ κολοκύθας, τα μπαχαρικά και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα να κάνει φουσκάλες. Ρίξτε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε. Αποσύρετε από τη φωτιά και με ένα ραβδομπέλντερ ομογενοποιείστε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα.

Μερικές συμβουλές για το μείγμα
– Αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε, σε κάποιο cheesecake ή παγωτό μπορείτε να προσθέσετε σπόρους κόλιανδρου, τζίντζερ, μαύρο πιπέρι, αλλά και αστεροειδή γλυκάνισο.
– Αν δεν τρίβετε μόνοι σας τα μπαχαρικά, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να αναμείξετε τα έτοιμα αλεσμένα με κάποιο είδος λαδιού – λίπους π.χ. βούτυρο, ώστε να απελευθερωθούν τα αρώματα.
– Όταν φτιάχνετε καφέ φίλτρου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μείγμα μπαχαρικών ανακατεμένο με τον αλεσμένο καφέ, για μία πιο φθινοπωρινή εκδοχή.

Το άρθρο της εβδομάδας


Pastitsio,Served,In,A,Dish,With,Layers,Visible,,Showcasing,Pasta,

FOOD SCIENCE

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Στο 11,5% του ΑΕΠ ανέρχεται η συνεισφορά των logistics στην ελληνική οικονομία, ανεβάζοντας την Ελλάδα 19η στη σχετική κατάταξη αποτελεσματικότητας της Παγκόσμιας Τράπεζας. Συγκεκριμένα...

Μαγαζίνο

Ο Άρης Σοϊλέδης και η νέα του σύντροφος Μαριλίνα Κυπαρίσση πραγματοποίησαν μια νέα βραδινή εμφάνιση. Το ερωτευμένο ζευγάρι κάνει συχνά δημόσιες κοινές εμφανίσεις, και...

Αθλητικά

Στην απώλεια του πατέρα της, Αίαντα Μανθόπουλου, σε σχέση με την παρουσία της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα...

Οικονομία

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εγκρίθηκαν 40 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Συνοχής, προκειμένου η Αθήνα να προετοιμαστεί καλύτερα για να προστατευτεί...