Connect with us

Hi, what are you looking for?

Μαγαζίνο

Πώς θα διαπιστώσετε εάν ο σκύλος σας εγκυμονεί

Πώς θα διαπιστώσετε εάν ο σκύλος σας εγκυμονεί


Η εγκυμοσύνη ενός σκύλου διαρκεί μεταξύ 61 και 65 ημερών, αλλά είναι πολύ πιθανόν να μην παρατηρήσετε εμφανείς αλλαγές στο σκύλο σας μέχρι να φτάσει η ώρα του τοκετού.

Για αυτό θα πρέπει να παρατηρήσετε τα παρακάτω:

Ποια είναι τα συμπτώματα:

  • Μια ελαφρά αποβολή βλέννας μπορεί να παρατηρηθεί ένα μήνα μετά το ζευγάρωμα.
  • Οι μαστοί μπορεί να είναι πιο έντονοι σε χρώμα και μέγεθος περίπου 30 ημέρες μετά το ζευγάρωμα, και μπορεί επίσης να δείτε την παραγωγή ημιδιαφανούς υγρού.
  • Παρόμοια με την ανθρώπινη «πρωινή ναυτία», ο σκύλος σας μπορεί να κάνει λίγο εμετό στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης. Εάν αυτό συνεχιστεί ή αν ανησυχήσετε, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας.
  • Θα ξεκινήσει να παίρνει βάρος γύρω στην 35η ημέρα της εγκυμοσύνης, το οποίο σταδιακά θα αυξηθεί μέχρι και πάνω από το 50% του κανονικού βάρους.
  • Θα πρέπει να μπορείτε να παρατηρήσετε την πρησμένη της κοιλιά περίπου από την 40η ημέρα, αν και όπως στις μαμάδες την πρώτη φορά, έτσι και στους σκύλους που εγκυμονούν που έχουν λίγα κουτάβια, αυτή δεν είναι πολύ εμφανής.
  • Ενδέχεται να είναι πιο ήσυχη απ’ ότι συνήθως, ή να μειωθεί η όρεξή της. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να υποδεικνύουν κάποιο πρόβλημα, οπότε αν ανησυχείτε, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας.
  • Η όρεξη του εγκυμονούντος σκύλου σας θα αυξηθεί κατά το δεύτερο μισό της εγκυμοσύνης, οπότε να είστε προετοιμασμένοι να αλλάξετε αναλόγως το διαιτολόγιό του.
  • Ο κτηνίατρός σας μπορεί να βεβαιώσει την εγκυμοσύνη είτε με «τεστ εγκυμοσύνης σκύλων» , το οποίο μετράει τα επίπεδα ορμονών από την 21-25 ημέρα ή με υπέρηχο, από 20-22 ημέρα. Περίπου από την 30η ημέρα, ο κτηνίατρός σας θα μπορεί να πραγματοποιήσει σωματική εξέταση προκειμένου να δει πόσα κουτάβια περιμένει ο σκύλος σας. Αυτό δεν είναι πάντα ακριβές, οπότε να έχετε υπόψιν ότι μπορεί να αποκτήσετε περισσότερα κουτάβια από όσα νομίζατε!

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Την ευθύνη του σχεδιασμού και της παρακολούθησης της εμπορικής στρατηγικής της KOSMOCAR και του Δικτύου της ανέλαβε ο έμπειρος μάνατζερ Αριστείδης Αραβανής. Η KOSMOCAR...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Εκεί που νομίζαμε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία δεν θα μπορούσε να γίνει πιο πολυπληθής, ένας άλλος παίκτης θέλει να μπει στο παιχνίδι....

Αθλητικά

Επίδειξη δύναμης απέναντι στη Μπεσκίκτας έκανε ο Άγιαξ με το εμφατικό 4-0 στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» επί της Μπεσίκτας (το πιο ευρύ σκορ τη...

Οικονομία

Τρεις βασικές αλλαγές στο πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή για τις Επιχειρήσεις», ύψους 105,60 εκατ. ευρώ, προβλέπει απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρου Σκυλακάκη...