Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσο άμεσα τα αυτοκίνητα θα εξελίσσονται στο metaverse;

Πόσο άμεσα τα αυτοκίνητα θα εξελίσσονται στο metaverse;


Αν ορισμένοι οραματιστές από τη Silicon Valley κάνουν ό,τι θέλουν, σύντομα θα περνάμε ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας στο metaverse. Εφοδιασμένοι με γυαλιά VR, στο μέλλον μπορεί να ζούμε σε εικονικούς κόσμους, να κινούμαστε ως άβαταρ και να επικοινωνούμε με τα άβαταρ άλλων ανθρώπων.

Το metaverse ανοίγει εντελώς νέες δυνατότητες για τις φίρμες: Γιατί να μην πωλούν ψηφιακά δίδυμα αποκλειστικών προϊόντων σε εικονικά καταστήματα, για παράδειγμα; Τα άβαταρ των χρηστών του metaverse θα μπορούσαν να στολιστούν με εκλεπτυσμένες τσάντες, αριστοκρατικά ρολόγια ή τα τελευταία αθλητικά παπούτσια για να εντυπωσιάσουν τους φίλους τους.

Η ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας θα μπορούσε επίσης να μεταφερθεί όλο και περισσότερο στον εικονικό κόσμο στο μέλλον.

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής επξεργαστών Nvidia, για παράδειγμα, προωθεί το δικό της metaverse με την ονομασία “Omniverse”. Το Omniverse φέρεται να επιτρέπει ψηφιακά δίδυμα εργοστασίων, την εκπαίδευση ρομπότ σε προσομοιωμένα περιβάλλοντα και τη ζωντανή συνεργασία μεταξύ προγραμματιστών σε διαφορετικές τοποθεσίες. Αυτό θα καταστήσει δυνατή την ανάπτυξη -εν όλω ή εν μέρει- οχημάτων στο metaverse.

Εργασία σε εικονικά τμήματα ανάπτυξης σε καινοτομίες του μέλλοντος

Οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων, για παράδειγμα, θα μπορούσαν να σχεδιάσουν και να δοκιμάσουν διαφορετικές παραλλαγές εσωτερικών χώρων σε ένα εικονικό όχημα. Οι πιθανοί πελάτες θα μπορούσαν να πουν τη γνώμη τους για αυτές τις ιδέες πολύ πριν ξεκινήσει η παραγωγή. Και η ανάπτυξη θα μπορούσε να συνεχίζει να εξελίσσεται συνεχώς.

Για παράδειγμα, η ανάπτυξη οχημάτων θα μπορούσε να μεταφερθεί εξ ολοκλήρου σε μια ομάδα ψηφιακών ρομπότ που εργάζονται σε εικονικά τμήματα ανάπτυξης πάνω σε καινοτομίες για τα οχήματα του μεσοπρόθεσμου μέλλοντος. Ένα πράγμα είναι βέβαιο: Η εργασία στο metaverse θα απαιτεί πάντα λεπτομερείς ψηφιακά δίδυμα με τα οποία θα μπορούν να πραγματοποιούνται, μεταξύ άλλων, προσομοιώσεις δοκιμών κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης.

Επιπλέον, για την προσομοίωση πραγματικών περιβαλλόντων για τη δοκιμή λειτουργιών υψηλής αυτοματοποιημένης οδήγησης, η Porsche Engineering διαθέτει τεχνολογίες και μοντέλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον εμπλουτισμό του metaverse με ρεαλιστικά σενάρια.

Αυτά τα μοντέλα θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν για εικονικές βόλτες στο metaverse -για παράδειγμα, σε ένα metaverse σπορ αυτοκίνητο που τα avatars των πελατών θα μπορούσαν να αγοράσουν στην αντιπροσωπεία του metaverse.

Χάρη στην τεχνολογία blockchain, τα οχήματα θα είναι μη-φθαρτά token (NFTs) που είναι εξίσου αποκλειστικά με τα αντίστοιχα του πραγματικού κόσμου. Σε λίγα χρόνια, οι λάτρεις της Porsche θα μπορούσαν να συναντηθούν εικονικά για “Cars & Coffee” για να θαυμάσουν τα αντίστοιχα ψηφιακά σπορ αυτοκίνητά τους και να φιλοσοφήσουν για τη ζωή.

Αν τα πράγματα θα φτάσουν ποτέ σε αυτό το σημείο; Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά οι καταναλωτές θα δεχτούν το εικονικό περιβάλλον.

Παρ’ όλη την πιστότητά τους στην πραγματικότητα, τα εικονικά περιβάλλοντα είναι πάντα μοντέλα και απαντούν σε ερωτήματα που έχουν τεθεί εκ των προτέρων. Οι δυναμικές, φυσικές, πραγματικές εμπειρίες είναι διαφορετικές. Ωστόσο, η διασκέδαση που μπορεί να βιώσει κανείς σε ένα εικονικό περιβάλλον θα μπορούσε σίγουρα να είναι πραγματική.

Πηγή: topgeargreece.gr

Διαβάστε ακόμα: 
– Στο μέλλον τα αυτοκίνητα θα σχεδιάζονται στο metaverse
– Αυτές είναι οι τρεις εταιρείες που αλλάζουν τα αυτοκίνητα-τι φοβούνται οι αυτοκινητοβιομηχανίες
– Πώς η νέα συμφωνία της NVidia επιταχύνει τις εξελίξεις στα αυτοκίνητα

 

 

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Η κάμερα της εκπομπής «Το Πρωινό» συνάντησε τον Snik στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο γνωστός τράπερ ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για τα αρνητικά σχόλια του...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν  την Παρασκευή 18/10, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, στη Θεσσαλονίκη, ένας 35χρονος ελληνικής καταγωγής και ένας 39χρονος από την Αλβανία  με τις...

Μαγαζίνο

Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε τις προηγούμενες μέρες ο θάνατος του Liam Payne, ο οποίος σκοτώθηκε μετά από πτώση από τον τρίτο όροφο ενός μπαλκονιού ξενοδοχείου...

Αθλητικά

Στις 16:00 θα αρχίσει (Cosmote Sport 1) ο αγώνας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Λεβαδειακό, οι οποίοι θα αναμετρηθούν στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την...