Connect with us

Hi, what are you looking for?

Οικονομία

Πτώση στη Wall, μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ – Στο -0,55% ο S&P 500, o Nasdaq -1%


Αρνητικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο…

Αρνητική εικόνα παρουσιάζει το αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ – δείκτης τον οποίο εξετάζει πολύ προσεκτικά η Ομοσπονδιακή Τράπεζα, προτού λάβει αποφάσεις πολιτικής.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση -0,07% στις 38.762 μον., ο δείκτης S&P 500 υποχωρεί -0,55% στις 5.126 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq καταγράφει μείωση -1% στις 16.100 μον.

Στα μάκρο, όπως προειπώθηκε, τα αποτελέσματα ήταν καλά, αφού δημιουργήθηκαν 275.000 θέσεις εργασίας από 229.000 τον Ιανουάριο.
Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν πτώση στις 200.000.
Το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε στο 3,9% από 3,7% τον προηγούμενο μήνα.
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα μείνει αμετάβλητο στο 3,7%.
Το μέσο ωρομίσθιο κινήθηκε 0,1% υψηλότερα σε μηνιαία βάση και 4,3% υψηλότερα σε ετήσια βάση, έναντι πρόβλεψης για άνοδο 0,3% και 4,4% αντίστοιχα.
Στον απόηχο αυτή της εξέλιξης, το yield του αμερικανικού δεκαετούς υποχωρεί στο 4%.

Oι άνθρωποι θα μπορούν να πάρουν ό,τι μήνυμα θέλουν από τις σημερινές εκθέσεις», δήλωσε ο George Mateyo, επικεφαλής επενδύσεων στην KeyBank.
«Ωστόσο, πιστεύουμε ότι τα στοιχεία είναι θετικά και θα πρέπει να παρέχουν επαρκή εμπιστοσύνη στη Fed ότι μια μέτρια προσαρμογή στα επιτόκια είναι κατάλληλη».

Υπό πίεση οι ευρωπαϊκές αγορές

Υποτονικό ήταν το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση της μηνιαίας έκθεσης για την απασχόληση στις ΗΠΑ, στον απόηχο της τελευταίας συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχώρησε 0,16% στις 17.814 μονάδες, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,43% στις 7.659 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 8.028 με οριακή μεταβολή +0,15%, ενώ στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB υποχώρησε -0,04% στις 33.403 μονάδες.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια σε επίπεδα ρεκόρ, όπως αναμενόταν, την Πέμπτη, αλλά αναγνώρισε ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί ταχύτερα από ό,τι ανέμενε, ανοίγοντας ενδεχομένως το δρόμο για μειώσεις των επιτοκίων αργότερα φέτος.
Η κεντρική τράπεζα μείωσε επίσης ορισμένες από τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό, αναμένοντας πλέον τον πληθωρισμό στο 2,3% φέτος, κάτω από το 2,7% που προέβλεπε πριν από τρεις μήνες, ενώ οι προοπτικές ανάπτυξης παρέμειναν αδύναμες.
Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα την Παρασκευή έδειξαν ότι η γερμανική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε τον Ιανουάριο κατά 1,0% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, πάνω από την προβλεπόμενη αύξηση 0,6% και σημαντική βελτίωση από την αναθεωρημένη πτώση 2,0% στο τέλος του περασμένου έτους.
Τα αναθεωρημένα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της ευρωζώνης αναμένεται επίσης να ανακοινωθούν αργότερα στη συνεδρίαση.

www.bankingnews.grΠηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Ήταν καιρός να βγει από τον κ. Κασσελάκη ο Βαρουφάκης που κρύβει μέσα του, είπε ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια του briefing, απαντώντας σε...

Ελλάδα

Μια ακόμη δύσκολη ημέρα για τους Πυροσβέστες που συνεχίζουν να μάχονται στα πύρινα μέτωπα σε Σουφλί Έβρου, Λέσβο, Αλεξανδρούπολη και Κορινθία. Στη μάχη και...

Ελλάδα

Καλύτερη είναι η εικόνα στο πύρινο μέτωπο που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Κορινθία. Οι πυροσβέστες μετά από ολονύχτια μάχη κατάφεραν να την...

Ροή ειδήσεων

Φωτιά ξέσπασε μετά το μεσημέρι στην περιοχή Στιμάγκα Κορινθίας. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση και επί του παρόντος δεν απειλείται κάποιος οικισμός, ωστόσο...