Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Πουρέκια με αναρή | Απλές και νόστιμες συνταγές

Πουρέκια με αναρή | Απλές και νόστιμες συνταγές



ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη
1 κιλό αλεύρι για όλες χρήσεις
2 κοφτά κουταλάκια αλάτι
½ φλ. σπορέλαιο (ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο)
½ φλιτζανάκι του καφέ ροδόσταγμα
2 φακελάκια βανίλια
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 ½ φλ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
Για την αναρή
1 κιλό αναρή (μυζήθρα) ανάλατη
2/3 φλ. ζάχαρη
1 κουταλιά κοφτή κανέλα
½ φλιτζανάκι ροδόσταγμα
2 φακελάκια βανίλια
μπόλικο σπορέλαιο (για το τηγάνισμα)
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζετε πρώτα τη ζύμη: Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύετε. Βάζετε το χυμό λεμονιού, το ροδόσταγμα, τη βανίλια και ανακατεύετε. Κάντε μια τρύπα στη μέση του αλευριού, ρίχνετε το σπορέλαιο και ρυζιάζετε. Δηλαδή, τρίβετε με τις παλάμες σας μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα. Ρίχνετε λίγο–λίγο το νερό και ζυμώνετε μέχρι να πετύχετε μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη.

Στη συνέχεια φτιάχνετε την αναρή: Σε ένα μπολ βάζετε την αναρή και τη λιώνετε με ένα πιρούνι. Προσθέτετε τη ζάχαρη, την κανέλα, το ροδόσταγμα και τη βανίλια. Ανακατεύετε καλά.

Χωρίζετε τη ζύμη σε 4-5 κομμάτια. Τα πλάθετε σε μπάλες. Αλευρώνετε την επιφάνεια που θα ανοίξετε το ζυμάρι και τοποθετείτε επάνω τις μπάλες. Παίρνετε μια και την ανοίγετε με τον πλάστη ή με τη μηχανή ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε να έχουν τα μπουρέκια σας. Αν τα ανοίξετε στη μηχανή, παίρνετε ένα κομμάτι ζύμης, το ανοίγετε λίγο με τον πλάστη και μετά το ανοίγετε στη στάση 2 της μηχανής και μετά στο 4. Αν το ανοίξετε με τον πλάστη, τότε ανοίγετε ένα μεγάλο ορθογώνιο φύλλο με πλάτος 14 εκ. Βάζετε στην άκρη του φύλλου 1 κουταλάκι καλά γεμάτο αναρή και τα επόμενα σε απόσταση 7-8εκ. μεταξύ τους.

Κλείνετε το φύλλο και το πιέζετε ελαφρά γύρω – γύρω από την αναρή για να ενωθούν οι άκριες του φύλλου. Κόβετε με ένα μαχαίρι ή με το ειδικό εργαλείο. Αν θέλετε πιέζετε τις άκριες με ένα πιρούνι. Ρίχνετε σπορέλαιο σε ένα τηγάνι να καλύπτει τα πουρέκια μέχρι τη μέση και όταν ζεσταθεί τηγανίζετε τα μπουρέκια μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Αθλητικά

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα δύο αγώνες για την τρίτη και τελευταία ημέρα της πρεμιέρας της League Phase του Champions League. Η Μπενφίκα,...

Πολιτική

Με υψηλούς τόνους κατά του Νίκου Δένδια, με αφορμή τις δηλώσεις του από το Καστελλόριζο, μίλησε – μετά τον Ομέρ Τσελίκ – και ο...