Connect with us

Hi, what are you looking for?

Πολιτική

Πολύς κουρνιαχτός για το τίποτα…

Πολύς κουρνιαχτός για το τίποτα…


Τον τρόπο διοίκησης μεγάλων οργανισμών επικαλέστηκε ο πρώην Οικονομικός Διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Θύμιος Γεωργόπουλος, προκειμένου να απαντήσει στις αιτιάσεις του έκπτωτου προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη και του δικηγόρου του, μετά την άρση πληρεξούσιου που προχώρησe απέναντι στον Γενικό Διευθυντή του κόμματος, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη.

Όπως τονίζει ο κ. Γεωργόπουλος, ο «εκάστοτε Πρόεδρος -κατά πάγια τακτική- εκχωρεί (με πληρεξούσιο) μέρος των αρμοδιοτήτων του (συνήθως καθημερινής διαχειριστικής και διοικητικής λειτουργίας) σε αρμόδιο εκτελεστικό Διευθυντή», τις οποίες ανακαλεί σε περίπτωση απομάκρυνσης του. Παράλληλα, τοποθετείται και για την οικονομική διαχείριση επί Κασσελάκη, λέγοντας πως η Εξελεγκτική Επιτροπή δεν θα έπρεπε «να ενημερώσει τα ανώτερα καθοδηγητικά όργανα για την οικονομική ασφυξία που έχει περιέλθει το κόμμα, ώστε να δρομολογηθούν «χθες» τα αναγκαία και εφικτά μέτρα θεραπείας;».

Ολόκληρη η ανάρτηση 


Μεγάλος κουρνιαχτός για το τίποτα.

Σε Δελτίο Τύπου του νομικού συμβούλου του Σ. Κασσελάκη, Χαράλαμπου Πελέκη, αναφέρεται:

«Με δεδομένο ότι ο κ. Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει πλέον πληροφόρηση από τα όργανα του κόμματος για ενέργειες και αποφάσεις που αφορούν τα οικονομικά και διαχειριστικά θέματα του κόμματος, είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να έχει πλέον και την οποιαδήποτε ευθύνη για αυτές τις αποφάσεις. Ως εκ τούτου, ο κ. Στέφανος Κασσελάκης ανακάλεσε από την Παρασκευή 13.9.2024 το πληρεξούσιο προς τον κ. Χρήστο Μαυροκεφαλίδη».

Για να μην ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε, που εφαρμόζονται σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη Γη, από την εποχή ακόμα του πηλού, καταθέτω τα παρακάτω:

1. Σε όλους τους μεγάλους Οργανισμούς (Ιδιωτικούς, Δημόσιους και Πολιτικούς) ο Πρόεδρος -κατά πάγια τακτική- εκχωρεί (με πληρεξούσιο) μέρος των αρμοδιοτήτων του (συνήθως καθημερινής διαχειριστικής και διοικητικής λειτουργίας) σε αρμόδιο εκτελεστικό Διευθυντή.

2. Η εκχώρηση αρμοδιοτήτων γίνεται με έγγραφη πληρεξουσιότητα, η οποία στην συνέχεια κατατίθεται στους συνεργαζόμενους φορείς (Δημόσιο, Τράπεζες κ.α.) για την νομιμοποίηση της υπογραφής του Διευθυντή, περιοριστικά επί των αρμοδιοτήτων που αναφέρονται ρητώς στο πληρεξούσιο.

3. Η ανάκληση της πληρεξουσιότητας μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή από το όργανο που την εκχώρησε.

Στο Διοικητικό δίκαιο αναφέρεται σαφώς ότι «οι διοικητικές πράξεις ανακαλούνται καθ’ ον τρόπο εξεδόθησαν». (ενδεικτικά ΣτΕ 3582/2008).

Με απλά λόγια, αυτός ο οποίος έχει την αρμοδιότητα να εκχωρεί μέρος των αρμοδιοτήτων του (ο Πρόεδρος), μπορεί να ανακαλεί την εκχώρηση (ο Πρόεδρος ή όποιο όργανο ασκεί τις αρμοδιότητες του Προέδρου).

4. Ο Στέφανος Κασσελάκης την Κυριακή 8/9/2024 εξέπεσε από Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής στο πρόσωπο του, αποκαλώντας μάλιστα (χυδαία) τα 2/3 της Κ.Ε. «κουκουλοφόρους».

Την Δευτέρα 9/9/2024 αποχώρησε από τον 7ο όροφο του κτιρίου της Κουμουνδούρου και αφού συσκέφθηκε επί τριήμερο αποφάσισε ότι η προσφορότερη λύση για το μέλλον του είναι να επιστρέψει ως Πρόεδρος (μη αποδεχόμενος το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, που ο ίδιος προκάλεσε).

Έτσι την Πέμπτη 12/9/2024 ζήτησε να του παραδώσουν τα κλειδιά του γραφείου «του» και -επειδή αυτό δεν έγινε- την Παρασκευή 13/9/2024 ανακάλεσε την υπογραφή του (ο μη Πρόεδρος) που είχε εκχωρήσει (ως Πρόεδρος).



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Στη διαγραφή του Μάριου Σαλμά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών....

Αθλητικά

Πέντε 24ωρα μετά τα δύο γκολ που πέτυχε εις βάρος της Χετάφε (2-1), ο Τζιοβάνι Λο Σέλσο, σκόραρε ξανά το βράδυ της Δευτέρας στο...

Αθλητικά

Η «Δίκη  ΣΚΑΪ» αποκάλυψε ότι ο 9ος Τακτικός Ανακριτής Αθηνών Παναγιώτης Τζιούβας διερευνά το κακουργηματικό αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Η Volkswagen κατασκευάζει το Polo στην Παμπλόνα της Ισπανίας από το 1984. Πάνω από 8,4 εκατομμύρια Polo έχουν κατασκευαστεί στο συγκεκριμένο...