Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ποιος είναι ο ιδανικός χρόνος ψησίματος ενός βοδινού στέικ;

Ποιος είναι ο ιδανικός χρόνος ψησίματος ενός βοδινού στέικ;



Ο χρόνος ψησίματος ενός βοδινού στέικ εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το πάχος του, το είδος του κοψίματος, και το πόσο “ψημένο” το προτιμάς (rare, medium, well-done). Ακολουθούν κάποιες γενικές κατευθυντήριες γραμμές για ένα στέικ με πάχος περίπου 2-3 εκ.:

Rare (ελαφρώς ψημένο): Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Η εσωτερική θερμοκρασία πρέπει να είναι περίπου 50°C.
Medium-Rare (μέτρια προς ελαφρώς ψημένο): Ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Η εσωτερική θερμοκρασία πρέπει να είναι περίπου 55°C.
Medium (μέτρια ψημένο): Ψήνουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Η εσωτερική θερμοκρασία πρέπει να είναι περίπου 60°C.
Medium-Well (μέτρια προς καλοψημένο): Ψήνουμε για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Η εσωτερική θερμοκρασία πρέπει να είναι περίπου 65°C.
Well-Done (καλοψημένο): Ψήνουμε για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά. Η εσωτερική θερμοκρασία πρέπει να φτάσει περίπου τους 70°C.

Χρησιμοποιώντας θερμόμετρο κρέατος, μπορείς να ελέγξεις πιο εύκολα την εσωτερική θερμοκρασία για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Ντικ Σχοφ δήλωσε σήμερα ότι η βία με στόχο ισραηλινούς πολίτες γύρω από ένα ποδοσφαιρικό ματς στο Άμστερνταμ είναι απαράδεκτη και...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

θετικό ήταν το πρόσημο για την Σκλαβενίτης το 2023, σύμφωνα με πηγές κοντά στην εταιρεία, καθώς για μία ακόμη χρονιά η επιχείρηση παρέμεινε πιστή...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Συνολικά 1.851 Porsche που βρίσκονται στη Β.Αμερική πρέπει να επιστρέψουν στις αντιπροσωπείες άμεσα, πριν δουν τις ρόδες τους να φεύγουν από...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.30 η συνάντηση μεταξύ Γιώργου Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν στο υπουργείο Εξωτερικών. Όπως έχει γίνει γνωστό μετά την κατ’ ιδίαν...