Ο χρόνος ψησίματος ενός βοδινού στέικ εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το πάχος του, το είδος του κοψίματος, και το πόσο “ψημένο” το προτιμάς (rare, medium, well-done). Ακολουθούν κάποιες γενικές κατευθυντήριες γραμμές για ένα στέικ με πάχος περίπου 2-3 εκ.:
Rare (ελαφρώς ψημένο): Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Η εσωτερική θερμοκρασία πρέπει να είναι περίπου 50°C.
Medium-Rare (μέτρια προς ελαφρώς ψημένο): Ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Η εσωτερική θερμοκρασία πρέπει να είναι περίπου 55°C.
Medium (μέτρια ψημένο): Ψήνουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Η εσωτερική θερμοκρασία πρέπει να είναι περίπου 60°C.
Medium-Well (μέτρια προς καλοψημένο): Ψήνουμε για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Η εσωτερική θερμοκρασία πρέπει να είναι περίπου 65°C.
Well-Done (καλοψημένο): Ψήνουμε για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά. Η εσωτερική θερμοκρασία πρέπει να φτάσει περίπου τους 70°C.
Χρησιμοποιώντας θερμόμετρο κρέατος, μπορείς να ελέγξεις πιο εύκολα την εσωτερική θερμοκρασία για το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!