Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τεχνολογία

Περισσότερες ταινίες από τρίτους θέλει να προσθέσει στη συλλογή του το Apple TV+ – Apple

Περισσότερες ταινίες από τρίτους θέλει να προσθέσει στη συλλογή του το Apple TV+ – Apple


Σύμφωνα με το Bloomberg, η Apple βρίσκεται σε ενεργές συνομιλίες για την αδειοδότηση περισσότερων ταινιών από μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει τη video streaming υπηρεσία της, το Apple TV+.

Στον ανταγωνιστικό κόσμο των υπηρεσιών streaming, το Apple TV+ ξεκίνησε με ένα διαφορετικό όραμα. Η πλατφόρμα, που λανσαρίστηκε τον Νοέμβριο του 2019, επικεντρώθηκε αρχικά στην παραγωγή πρωτότυπου περιεχομένου υψηλής ποιότητας. Σειρές όπως το “Ted Lasso” και το “The Morning Show” κέρδισαν την εκτίμηση των κριτικών και απέσπασαν πολυάριθμα βραβεία, συμπεριλαμβανομένων 72 υποψηφιοτήτων για Emmy φέτος.

Ωστόσο, παρά τις καλλιτεχνικές επιτυχίες, το Apple TV+ δεν κατάφερε να προσελκύσει τη μαζική βάση συνδρομητών που απολαμβάνουν οι ανταγωνιστές του. Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας MoffettNathanson, μόλις το 11% των αμερικανικών νοικοκυριών χρησιμοποιεί την υπηρεσία, σε αντίθεση με το 55% που προτιμά το Netflix. Αυτή η διαφορά αποδίδεται εν μέρει στο περιορισμένο εύρος περιεχομένου που προσφέρει το Apple TV+.

Η Apple, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για διεύρυνση του καταλόγου της, άρχισε να πειραματίζεται με την απόκτηση αδειών χρήσης για υπάρχουσες παραγωγές. Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία εξασφάλισε τα δικαιώματα για περίπου 50 ταινίες από μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ, προσθέτοντας δημοφιλείς τίτλους όπως το “Mean Girls” και το “Titanic” στον κατάλογό της για το αμερικανικό κοινό.

Η θετική ανταπόκριση σε αυτή την πρωτοβουλία φαίνεται να ενθάρρυνε την Apple να επιδιώξει περαιτέρω συμφωνίες. Στόχος είναι η απόκτηση ακόμη περισσότερων τίτλων, με σκοπό την επέκταση της προσφοράς της υπηρεσίας τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς. H στρατηγική αυτή συμπίπτει με την αυξανόμενη προθυμία μεγάλων στούντιο όπως η Warner Bros., η Discovery και η Disney να πωλήσουν το περιεχόμενό τους σε ανταγωνιστές, με στόχο την αύξηση των εσόδων τους.

Η κίνηση αυτή της Apple αντανακλά μια ευρύτερη τάση στη βιομηχανία του streaming. Τα δεδομένα από την εταιρεία Antenna δείχνουν ότι οι υπηρεσίες με μεγαλύτερες βιβλιοθήκες περιεχομένου, όπως το Netflix, παρουσιάζουν χαμηλότερα ποσοστά ακύρωσης συνδρομών. Αυτό υποδηλώνει ότι η ποικιλία και ο όγκος του διαθέσιμου περιεχομένου παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση των συνδρομητών.

Η στροφή του Apple TV+ προς την απόκτηση αδειών χρήσης υπάρχοντος περιεχομένου σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στη στρατηγική της εταιρείας. Ενώ η Apple παραμένει προσηλωμένη στην παραγωγή πρωτότυπου περιεχομένου υψηλής ποιότητας, αναγνωρίζει την ανάγκη για ένα πιο ισορροπημένο μείγμα προσφορών. H προσέγγιση θα μπορούσε να βοηθήσει την υπηρεσία να ανταγωνιστεί πιο αποτελεσματικά με καθιερωμένους παίκτες της αγοράς, προσφέροντας στους συνδρομητές τόσο αποκλειστικό περιεχόμενο όσο και αγαπημένους κλασικούς τίτλους.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Οικονομία

Το σήμα της εκκίνησης για ένα νέο μεγάλο κύκλο επενδύσεων του Ομίλου στους τομείς των παραχωρήσεων και των ΣΔΙΤ εντός κι εκτός Ελλάδας, έδωσε...

Τεχνολογία

Η ευρωπαϊκή δικαιοσύνη ακύρωσε το πρόστιμο του 1,49 δισεκατομμυρίου ευρώ που είχε επιβληθεί το 2019 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της Google για κατάχρηση...