Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Πατατόσουπα με τυρί | Χρυσές Συνταγές

Πατατόσουπα με τυρί | Χρυσές Συνταγές



Πατατόσουπα με τυρί | Χρυσές Συνταγές

Υλικά

5 φέτες μπέικον, κομμένες σε μικρά κομματάκια

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)

4 κοφτές κουταλιές απλό αλεύρι

2 φλ. ζωμός (κρύος) κότας ή λαχανικών (σπιτικός, ή 2 φλ. νερό + 1 κύβος)

2 φλ. γάλα

6 μέτριες πατάτες (750 γρ. περίπου) ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους μπουκίτσες

1 φλ. χοντροτριμμένο τυρί τσένταρ

½ φλ. σάουαρ κριμ (ξινόκρεμα- Sour Cream) ή γιαούρτι (ελληνικού τύπου)

ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή μαϊντανός για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια/δυνατή φωτιά και βάζετε μέσα το μπέικον. Το ψήνετε μέχρι να γίνει ελαφρά τραγανό και το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα. Το κρατάτε στην άκρη.

Μετράτε το λίπος που κατέβασε, κρατάτε 3 κουταλιές και αδειάζετε το υπόλοιπο (εναλλακτικά, αδειάζετε όλο το λίπος και στη θέση του βάζετε 3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο). Το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά στην κατσαρόλα και σοτάρετε μέσα το κρεμμύδι, μέχρι να μαραθεί και να μαλακώσει, ανακατεύοντάς το κάθε τόσο, χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτετε το σκόρδο (αν θα βάλετε) και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Πασπαλίζετε το μίγμα με το αλεύρι και το ανακατεύετε μέσα συνεχώς για 1 λεπτό.

Ανακατεύετε στο μίγμα το ζωμό και ύστερα το γάλα και τις πατάτες. Βράζετε το μίγμα μέχρι μόλις να αρχίσει να κοχλάζει (μέχρι να φανούν οι πρώτες φουσκάλες βρασμού στον περίγυρο) και αμέσως χαμηλώνετε τη φωτιά στο χαμηλό/μέτριο. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, ανακατεύοντας κάθε τόσο για να μην «πιάσει» στον πάτο της κατσαρόλας.

Ανακατεύετε μέσα το τριμμένο τσένταρ και τη σάουαρ κριμ ή το γιαούρτι και αλατοπιπερώνετε. Ελέγχετε το αλατοπίπερο και όταν λιώσει εντελώς το τυρί αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή (ή ξαναζεσταμένη), σκορπώντας απάνω το σοταρισμένο μπέικον, πασπαλίζοντάς την με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την γαρνίρετε, αν θέλετε, με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή μαϊντανό.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Συνταγές

Μουσική : Ελένη Μπελιμπασάκη Στίχοι : Γιάννης Ξηρομερίτης Ερμηνεία : Σπύρος Ταλαδιανός Studio : Earth sound studio Video … source

Κόσμος

Τα ονόματα αυτών που επιθυμούν να αναλάβουν τη θέση επιτρόπου αναμένεται να ζητήσει από τις χώρες μέλη της ΕΕ η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα...

Αυτοκίνητο

του Νεκτάριου Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Το Yamaha Racing Heritage Club πήρε πρωταγωνιστικό ρόλο στην πρόσφατη Yamaha Racing Experience στην Χερέθ, συγκεντρώνοντας θρύλους αγώνων...

Συνταγές

Αυτή την Κυριακή στο CANTINA magazine που κυκλοφορεί με το ΘΕΜΑ: 2 καλοκαιρινές εκδόσεις, 360 σελίδες, 400 φωτογραφίες.Με δύο πολύτιμες εκδόσεις κυκλοφορεί το Cantina...