Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Πατατοσαλάτα με ντοματίνια και πορτοκάλι του Λευτέρη Λαζάρου βήμα βήμα

Πατατοσαλάτα με ντοματίνια και πορτοκάλι του Λευτέρη Λαζάρου βήμα βήμα


Ταιριάζει πολύ με το φουρνιστό χταπόδι του Λευτέρη, αλλά και με όλα τα θαλασσινά του σαρακοστιανού τραπεζιού.

 

Βάζουμε τις πατάτες σε μια βαθιά κατσαρόλα, τις καλύπτουμε με νερό και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν μαλάκωσαν. Εν τω μεταξύ, βάζουμε σε ένα τηγάνι τα ντοματίνια, λίγο αλάτι και 40 ml από το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 6-8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ζαρώσει η φλούδα τους. Αποσύρουμε και, μόλις κρυώσουν λίγο, τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά. Αφήνουμε στην άκρη τα ξεφλουδισμένα ντοματίνια μαζί με τα υγρά του τηγανιού. Μόλις γίνουν οι πατάτες, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, ίσα να μπορούμε να τις πιάσουμε με μια πετσέτα. Τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε σε μπολ.

Πατατοσαλάτα πιρουνάτη με ντοματίνια και πορτοκάλι Πατατοσαλάτα πιρουνάτη με ντοματίνια και πορτοκάλι
Πατατοσαλάτα πιρουνάτη με ντοματίνια και πορτοκάλι Πατατοσαλάτα πιρουνάτη με ντοματίνια και πορτοκάλι
Πατατοσαλάτα πιρουνάτη με ντοματίνια και πορτοκάλι Πατατοσαλάτα πιρουνάτη με ντοματίνια και πορτοκάλι

Τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και ρίχνουμε αμέσως, όσο ακόμη αχνίζουν, το αλάτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα ντοματίνια με τα υγρά τους και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Αν θέλουμε, στήνουμε την πατατοσαλάτα μέσα σε μεγάλο ή σε ατομικά τσέρκια.

15′ προετοιμασία

1 ώρα βράσιμο

Σύνολο: 1 ώρα και 15′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη ζεστή πατατοσαλάτα πιρουνάτη με ντοματίνια και πορτοκάλι, ξεκινάμε βάζοντας τις πατάτες σε μια βαθιά κατσαρόλα, τις καλύπτουμε με νερό και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν μαλάκωσαν.
  3. Εν τω μεταξύ, βάζουμε σε ένα τηγάνι τα ντοματίνια, λίγο αλάτι και 40 ml από το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 6-8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ζαρώσει η φλούδα τους.
  4. Αποσύρουμε και, μόλις κρυώσουν λίγο, τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά.
  5. Αφήνουμε στην άκρη τα ξεφλουδισμένα ντοματίνια μαζί με τα υγρά του τηγανιού.
  6. Μόλις γίνουν οι πατάτες, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, ίσα να μπορούμε να τις πιάσουμε με μια πετσέτα.
  7. Τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε σε μπολ.
  8. Τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και ρίχνουμε αμέσως, όσο ακόμη αχνίζουν, το αλάτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  9. Προσθέτουμε τα ντοματίνια με τα υγρά τους και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  10. Αν θέλουμε, στήνουμε την πατατοσαλάτα μέσα σε μεγάλο ή σε ατομικά τσέρκια.

Πηγή: Γαστρονόμος

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Οικονομία

Το σήμα της εκκίνησης για ένα νέο μεγάλο κύκλο επενδύσεων του Ομίλου στους τομείς των παραχωρήσεων και των ΣΔΙΤ εντός κι εκτός Ελλάδας, έδωσε...

Οικονομία

Στα 4,9 δισ. ευρώ ευρώ μειώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, έναντι 5,6 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα...