Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Πατάτες τηγανητές στη φριτέζα αέρος: το κόλπο για να γίνουν σούπερ τραγανές

Πατάτες τηγανητές στη φριτέζα αέρος: το κόλπο για να γίνουν σούπερ τραγανές


Η φριτέζα αέρος είναι ένα gadget που μας διευκολύνει τη ζωή στην κουζίνα, καθώς είναι εύχρηστο και μας δίνει και αρκετά νόστιμα πιάτα. Έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε πατάτες τηγανητές στο air fryer; Προφανώς το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο με του τηγανιού αλλά είναι αρκετά κοντά, ενώ παράλληλα είναι και πιο ελαφρύ και υγιεινό αλλά και πιο οικονομικό.

Αν αναρωτιέστε πώς να πετύχετε την τέλεια τηγανητή πατάτα στη φριτέζα αέρος, τότε σας έχουμε το μυστικό. Θέλει ένα βήμα παραπάνω στη διαδικασία σας και λίγο επιπλέον χρόνο να υπολογίσετε στο μαγείρεμα αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει!

Πώς πετυχαίνουμε τραγανές πατάτες στο air fryer βήμα-βήμα

Πριν το ψήσιμο

Το κόλπο είναι απλό. Αφού καθαρίσουμε, πλύνουμε και κόψουμε τις πατάτες, αντί να τις βάλουμε απευθείας στη φριτέζα αέρος, τις αφήνουμε σε ένα γυάλινο μπολ. Εκεί ρίχνουμε ζεστό νερό και τις αφήνουμε μέσα για κανένα μισάωρο.

Στη συνέχεια -και αφού παρέλθει το μισάωρο- σουρώνουμε το νερό. Και έχει έρθει η ώρα να τις μαρινάρουμε. Χρησιμοποιούμε λίγο ελαιόλαδο και αλάτι αλλά και όσα μπαχαρικά θέλουμε. Με τις πατάτες ταιριάζει υπέροχα και η ρίγανη αλλά και η πάπρικα, ειδικά η καπνιστή. Επίσης, αν μας αρέσουν οι πιο πικάντικες γεύσεις, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα μας και λίγο πιπέρι καγιέν. Εννοείται ότι μπορούμε να παίξουμε και με διάφορα άλλα αρωματικά, όπως θυμάρι ή δενδρολίβανο.

Και ήρθε η ώρα του ψησίματος. Αφού μαρινάρουμε καλά τις πατάτες με το ελαιόλαδο, το αλάτι και τα μπαχαρικά μας, τις τοποθετούμε στη φριτέζα αέρος, που έχουμε προθερμάνει.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος

Ψήνουμε για 30΄περίπου στους 200°C (η θερμοκρασία ποικίλλει ανάλογα με το μοντέλο που έχετε σπίτι σας, οπότε κοιτάξτε καλά τις οδηγίες προτού χρησιμοποιήσετε τη φριτέζα σας).

Και εδώ υπάρχει ένα μυστικό που δίνει στις πατάτες μεγαλύτερη τραγανότητα. Είναι το συχνό γύρισμα. Για να έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, οι ειδικοί συστήνουν να κουνάμε κάθε 5’ τον κάδο της φριτέζας μας.

Οι τραγανές πατάτες μας είναι έτοιμες για να τις απολαύσουμε είτε σκέτες είτε ως συνοδευτικό σε κάποια πρωτείνη

Το άρθρο της εβδομάδας


Πατάτες τηγανητές στη φριτέζα αέρος: το κόλπο για να γίνουν σούπερ τραγανές

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Συνταγές

Αυτή την Κυριακή στο CANTINA magazine που κυκλοφορεί με το ΘΕΜΑ: 2 καλοκαιρινές εκδόσεις, 360 σελίδες, 400 φωτογραφίες.Με δύο πολύτιμες εκδόσεις κυκλοφορεί το Cantina...

Μusic

Label & copyright: Tea Tairovic & T Music, ℗ & © 2024. All rights reserved. Ulaznice za koncert “Neka gori Balkan” Štark Arena …...

Μαγαζίνο

Με μια δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Στους κήπους...

Συνταγές

Μουσική : Ελένη Μπελιμπασάκη Στίχοι : Γιάννης Ξηρομερίτης Ερμηνεία : Σπύρος Ταλαδιανός Studio : Earth sound studio Video … source