ΥΛΙΚΑ
8 πατάτες, μέτριες, πλυμένες με το φύλλο τους
4 κ. σ. καλά γεμάτες βούτυρο ανάλατο
½ φλ. μοτσαρέλα, τριμμένη + έξτρα για πασπάλισμα
4 κ. σ. Gold Texas Mix, “Bonduelle”
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
4 φέτες μπέικον
2 κ. σ. sour cream
1 κ. γ. σκόρδο, σκόνη
½ κ. γ. μαύρο πιπέρι
¼ φλ. γάλα πλήρες
Αλάτι όσο χρειαστεί
2 κ. σ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο (για επάλειψη του ταψιού και του εσωτερικού κάθε πατάτας)
Μαϊντανό για σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις πατάτες
Τυλίγουμε τις πατάτες καλά με ασημόχαρτο και τις βάζουμε στον φούρνο στους 180˚C, στον αέρα, για 30 – 45 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας. Τρυπάμε με ένα σουβλάκι για να δούμε αν ψήθηκαν. Αποσύρουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε κατά μέρος να κρυώσουν λίγο. Τις ξετυλίγουμε και τις κόβουμε στη μέση. Κόβουμε μια πολύ λεπτή φέτα, στη βάση της πατάτας, ώστε να μπορεί να σταθεί στο ταψί. Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε την ψίχα της πατάτας αφήνοντας όμως ½ εκ. γύρω – γύρω.
Για τη γέμιση:
Αναμειγνύουμε καλά την ψίχα με το βούτυρο, την μοτσαρέλα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το Gold, Texas Mix, τη sour cream και το μπέικον. Προσθέτουμε το σκόρδο, το πιπέρι, το πλήρες γάλα και αλατίζουμε. Λειώνουμε 2 κ. σ. βούτυρο ανάλατο και με πινέλο ζαχαροπλαστικής αλείφουμε ένα ταψί και το εσωτερικό κάθε πατάτας. Γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα και πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και κρεμμυδάκι φρέσκο.
Επιστέφουμε το ταψί στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 35 – 40 λεπτά.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!