Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Παραλίγο διπλωματικό επεισόδιο στα social για τη Μπολονέζ

Παραλίγο διπλωματικό επεισόδιο στα social για τη Μπολονέζ


Μια απλή σάλτσα Μπολονέζ παραλίγο να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στην Ιταλία και το Ηνωμένο καθώς ένας Βρετανός σεφ παρουσίασε τη δική του, εύκολη, εκδοχή της συνταγής.

Ο Άνταμ Τζέιμς Πόλοκ, συγγραφέας για φαγητά και φωτογράφος με έδρα τη Βόρεια Ιρλανδία, μαγείρεψε τη δική του βερσιόν του «εμβληματικού ιταλικού πιάτου ζυμαρικών» ragù alla bolognese το οποίο ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πυρ ομαδόν α λα Ιταλικά – «Μα τι κάνεις;»

Ο βρετανός συγγραφέας δεν φανταζόταν το κύμα οργής που θα εξαπέλυαν οι χιλιάδες Ιταλοί φανς κάτω από τις αναρτήσεις του. Οι αντιρρήσεις για το πιάτο του δεν ήταν λίγες. Όπως σχολίασαν οι περισσότεροι, θα έπρεπε να είχε μαγειρέψει πρώτα τα λαχανικά ενώ τόνισαν πως το πιάτο του έμοιαζε περισσότερο με ραγού.

Μία Ιταλίδα έγραψε: «Πολλά λάθη! 1) Τα λαχανικά (χωρίς σκόρδο) τηγανίζονται πριν να προσθέσετε μοσχαρίσιο +χοιρινό κιμά (3/1), Όχι πανσέτα! Όταν το κρέας μαγειρευτεί προσθέστε κρασί, αφήστε να στεγνώσει, στη συνέχεια πασάτα ντομάτας (χωρίς κομμάτια ντομάτας). Μαγειρεύουμε στη χαμηλότερη θερμοκρασία για 3 ώρες με καπάκι και ανακατεύουμε».

Άλλοι έγραψαν: «Παρακαλώ, μην λέτε ότι αυτό το πιάτο είναι ιταλικό. Πιθανόν να είναι νόστιμο, αλλά η σάλτσα Μπολονέχ δεν υπάρχει στην Ιταλία και η ragu διαφέρει από τη συνταγή σας».

Ενώ ένας άλλος ανέφερε: «Η σειρά είναι κάπως λάθος, πραγματικά θέλετε πρώτα ένα σοφρίτο, μετά προσθέτετε το κρέας σας (όχι πανσέτα ή σκόρδο), γάλα και μετά κρασί. Και όχι πάστα ντομάτας, δεν είναι σάλτσα ντομάτας….».

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Σε πυρετώδεις ετοιμασίες για την παράσταση «Brokeback Mountain» στην οποία θα πρωταγωνιστήσει τον Οκτώβριο βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Μιχαήλ Ταμπακάκης. Το «Brokeback Mountain»...

Αθλητικά

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπος με τον παίκτη που τον απέκλεισε πρόωρα στο πρόσφατο US Open. Ο «Στεφ»...

Μαγαζίνο

Ο Πέτρος Ξεκούκης έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό» και μεταξύ άλλων μίλησε για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ενώ εξήγησε ότι ο ίδιος είναι ομοφοβικός. Αρχικά, ο...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Η Volvo μπορεί να μην μεταβαίνει σε μια αμιγώς ηλεκτρική σειρά οχημάτων τόσο γρήγορα όσο είχε υποσχεθεί κάποτε, αλλά αυτό δεν...