Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αθλητικά

Παρίσι 2024: Προκρίθηκε η Βραζιλία στο χάντμπολ γυναικών, 30-19 την Ανγκόλα

Παρίσι 2024: Προκρίθηκε η Βραζιλία στο χάντμπολ γυναικών, 30-19 την Ανγκόλα


Η Βραζιλία πήρε το τελευταίο «εισιτήριο» από τον Β΄ όμιλο για τα προημιτελικά του γυναικείου τουρνουά χάντμπολ των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024». Το συγκρότημα από τη Νότια Αμερική επικράτησε 30-19 (ημίχρονο 14-6) στο ντέρμπι με την Ανγκόλα για την 5η και τελευταία αγωνιστική, ο νικητής του οποίου θα έπαιρνε την τέταρτη θέση της βαθμολογίας, και «έκλεισε»… θέση στους «8» της διοργάνωσης, την ώρα που η αφρικανική ομάδα κατετάγη πέμπτη και έμεινε εκτός συνέχειας.

Η Βραζιλία έβαλε τις βάσεις για την επικράτησή της ήδη από το α΄ μέρος, καθώς προηγήθηκε 13-3 στο 24΄. Παρά τις προσπάθειες των αθλητριών από την Ανγκόλα να ξαναμπούν στο παιχνίδι, οι Νοτιοαμερικανίδες ανέκτησαν διψήφια διαφορά στο 38΄ (18-8) και ανέβασαν το υπέρ τους προβάδισμα στο +12 (22-10 στο 43΄), «κλειδώνοντας» τη νίκη και την πρόκριση στους «8».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτη σκόρερ της Βραζιλίας ήταν η Γκαμπριέλα Μπιτόλο με επτά γκολ, ενώ η Στέλβια Πασκοάλ ηγήθηκε της επίθεσης της Ανγκόλας με τέσσερα τέρματα.

Νωρίτερα, εντυπωσιακή η Γαλλία επικράτησε εύκολα και της Ισπανίας με 32-24 (ημίχρονο: 17-9), στην 5η αγωνιστική για τον Β’ όμιλο.

Η ομάδα της Γαλλίας πέτυχε την πέμπτη της νίκη, έχοντας το απόλυτο (5Χ5) στον όμιλο, και θα συνεχίσει στους προημιτελικούς του Ολυμπιακού τουρνουά με στόχο την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ενώ η Ισπανία αποκλείστηκε χωρίς βαθμό ως τελευταία στον όμιλο. Κορυφαία για τις «τρικολόρ» η Αλίσια Τουμπλάν με επτά γκολ στο ενεργητικό της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλη νίκη για την Ολλανδία, η οποία επικράτησε, μετά από συναρπαστικό αγώνα, της Ουγγαρίας με 30-26 (ημίχρονο: 19-16), στην 5η αγωνιστική για τον Β’ όμιλο.

Η ομάδα της Ολλανδίας πέτυχε την τέταρτη της νίκη, έχοντας μόνο μια ήττα στον όμιλο, και θα συνεχίσει στους προημιτελικούς του Ολυμπιακού τουρνουά, όπως και η Ουγγαρία, με απολογισμό δύο νίκες και μια ισοπαλία. Κορυφαία για τις «οράνιε» η Λόις Αμπινχ με επτά γκολ στο ενεργητικό της.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Το πρόβλημα που δημιουργείται με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα που προξενούν τροχαία ατυχήματα είναι ότι δεν αποζημιώνονται αυτοί που είναι νόμιμα ασφαλισμένοι και δεν είναι...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Η Volkswagen κατασκευάζει το Polo στην Παμπλόνα της Ισπανίας από το 1984. Πάνω από 8,4 εκατομμύρια Polo έχουν κατασκευαστεί στο συγκεκριμένο...

Αθλητικά

«Σημειωμένο» σε τρεις αγώνες ήταν το όνομα του Παναθηναϊκού στο τελευταίο «πακέτο» αποφάσεων της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA, μαζί με δεκάδες άλλες υποθέσεις καλοκαιρινών...

Αθλητικά

Πέντε 24ωρα μετά τα δύο γκολ που πέτυχε εις βάρος της Χετάφε (2-1), ο Τζιοβάνι Λο Σέλσο, σκόραρε ξανά το βράδυ της Δευτέρας στο...