Στα γραφικά σοκάκια του παλιού Καϊμακλιού, εμφανίστηκε πρόσφατα ένα μοντέρνο μεζεδοπωλείο, με κομψό ντεκόρ, μια καταπράσινη εσωτερική αυλή και προσεγμένα πιάτα, με γεύσεις που παραπέμπουν στην κυπριακή κουζίνα, με ενδιαφέροντα τουίστ.
Το μενού έχει δημιουργήσει ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου με στόχο να συνδυάσει τον παραδοσιακό μεζέ με μοντέρνες πινελιές της σύγχρονης γαστρονομίας, ολόφρεσκα υλικά και πολύ μεράκι. Αν θέλετε να απολαύσετε λίγο απ’ όλα, επιλέξτε τους μεζέδες του, που ξεκινούν από τις αλοιφές και φτάνουν μέχρι τα λαχταριστά επιδόρπια.
Ανάμεσά τους η τυροκαυτερή με πιπεριά Φλωρίνης και καραμελωμένο σύκο, το ταχίνι μους με πινόλια και σουμάκι, το κρεμώδες κριθαρότο με μασκαρπόνε και σταφίδες σε ρούμι, τα χειροποίητα πουρέκια με φέτα και μαρμελάδα ντομάτας, το κοντοσουβλάκι κοτόπουλο με μουσταρδομαγιονέζα και η αφράτη πορτοκαλόπιτα σερβιρισμένη με παγωτό.
Αρρεναγωγείου 34, Καϊμακλί, Λευκωσία, 22 435982.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!