Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αθλητικά

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Ο απολογισμός των επτά ντέρμπι «αιωνίων»

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Ο απολογισμός των επτά ντέρμπι «αιωνίων»


Ο Παναθηναϊκός AKTOR θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό για όγδοη φορά φέτος και το Gazzetta κάνει τον απολογισμό των πεπραγμένων των «αιωνίων» σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι τελικοί της Stoiximan Basket League 2023/24 είναι προ των πυλών και ο Παναθηναϊκός AKTOR με τον Ολυμπιακό θα τεθούν αντιμέτωποι τουλάχιστον δέκα φορές φέτος, με δεδομένο ότι έχουν ήδη προηγηθεί επτά ντέρμπι «αιωνίων» σε όλες τις διοργανώσεις ενώ ο τίτλος του πρωταθλητή κρίνεται στις τρεις νίκες.

Στο μεσοδιάστημα, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κατακτήσει δυο εγχώριους τίτλους, το Super Cup και το Κύπελλο απέναντι στον Παναθηναϊκό, κάνοντας παράλληλα το 2/2 στη EuroLeague απέναντι στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν. Από την άλλη πλευρά, οι «πράσινοι» έχουν το απόλυτο στο πρωτάθλημα, με δυο νίκες στη regular season και άλλη μια στο νεοσύστατο Top-6.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 75-51
Διοργάνωση
: Super Cup
Ημερομηνία: 30 Σεπτεμβρίου 2023
Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός στον τελικό του Super Cup απέναντι στον Παναθηναϊκό AKTOR, κατακτώντας τον πρώτο εγχώριο τίτλο της σεζόν 2023/24. Οι Πειραιώτες στηρίχθηκαν σε ένα απίστευτο σερί 27-0 στο πρώτο μέρος και ισοπέδωσαν με 75-51 τους «πράσινους» στο κλειστό της Καλλιθέας στη Ρόδο. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν απολαυστική, κρατώντας για 14 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα χωρίς καλάθι τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο και ξεφεύγοντας με 32-4 στη δεύτερη περίοδο, μη κοιτώντας έκτοτε πίσω στο σκορ. Το «τριφύλλι» από την πλευρά του ήταν αναμενόμενα ασύνδετο. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του Ολυμπιακού και αντιμετώπισαν τεράστια προβλήματα από την άμυνα των «ερυθρόλευκων». Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 20 πόντους (6/7 τρίποντα, 2/2 βολές) ενώ κατά τη διάρκεια της απονομής, ο αρχηγός Κώστας Παπανικολάου άφησε τον Γιώργο Μπαρτζώκα να σηκώσει το τρόπαιο του Super Cup.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 78-88
Διοργάνωση: EuroLeague (Round 1)
Ημερομηνία: 6 Οκτωβρίου 2023
Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στο ΟΑΚΑ με έναν σέντερ, τον Νίκολα Μιλουτίνοφ όμως επικράτησε για δεύτερη φορά του Παναθηναϊκού σε διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας με 78-88 στην παράταση (74-74 κ.α.), κάνοντας ιδανικό ξεκίνημα στη EuroLeague της σεζόν 2023/24. Ο Σέρβος ψηλός σήκωσε το βάρος στη ρακέτα απόντος του Μουσταφά Φαλ ενώ οι Τόμας Γουόκαπ, Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος και Άλεκ Πίτερς συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε ο Ολυμπιακός να φύγει με το «διπλό» από το Μαρούσι. Σε κάθε περίπτωση, οι δύο ομάδες πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις στην κανονική διάρκεια όμως το «τριφύλλι» έπαθε black-out στο έξτρα πεντάλεπτο και παραδόθηκε στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που έκανε σερί 12-0 σε αυτό το διάστημα, «κλειδώνοντας» τη νίκη. Οι Πειραιώτες τελείωσαν τον αγώνα με 15/32 τρίποντα, εκ των οποίων 10/17 στο δεύτερο ημίχρονο, υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους σε 19 λάθη. Ο Γουόκαπ ήταν πρώτος σκόρερ των «ερυθρόλευκων» με 17 πόντους, πέντε ασίστ και τρία κλεψίματα.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 54-66
Διοργάνωση
: Πρωτάθλημα (4η αγωνιστική)
Ημερομηνία: 30 Οκτωβρίου 2023
Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, επικρατώντας του Ολυμπιακού με 54-66 και κάνοντας από νωρίς τεράστιο βήμα για την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play off του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Ντίνος Μήτογλου πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση στο φαληρικό στάδιο με 20 πόντους, 10 ριμπάουντ και 4 μπλοκ σε 32 λεπτά για τους «πράσινους» που έπαιξαν με περισσότερο πείσμα και αποφασιστικότητα στην άμυνα, βγάζοντας αντίδραση μετά τις δυο ήττες τους στην αρχή της σεζόν για το Super Cup και τη EuroLeague. Από την άλλη πλευρά, ο Τόμας Γουόκαπ είχε βρεθεί σε κακή βραδιά και τελείωσε με 1/8 σουτ εντός πεδιάς και 6 λάθη για τους Πειραιώτες που είχαν μόλις 4/16 βολές!

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 85-80
Διοργάνωση: Πρωτάθλημα (15η αγωνιστική)
Ημερομηνία: 22 Ιανουαρίου 2024
O Παναθηναϊκός AKTOR έκανε το 2/2 στις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό για τη Stoiximan Basket League μετά το 85-80 επί των «ερυθρόλευκων» στο ΟΑΚΑ. Πάντως το «αιώνιο» ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής σημαδεύτηκε από τραυματισμούς καθώς οι γηπεδούχοι έχασαν στο ημίχρονο τον Κώστα Σλούκα με πρόβλημα στους προσαγωγούς ενώ οι Πειραιώτες είδαν τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να αποχωρεί όταν γύρισε το πόδι του σε μια ανύποπτη φάση αφού πάτησε τον Κώστα Παπανικολάου ενώ γυρνούσε στην άμυνα. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν στηρίχθηκε στον Κέντρικ Ναν στο πρώτο μέρος και είχε τον έλεγχο του ματς μολονότι αγχώθηκε στο φινάλε ενώ οι Τζέριαν Γκραντ, Μάριους Γκριγκόνις και Ντίνος Μήτογλου προσυπέγραψαν τη νίκη που «κλείδωσε» ουσιαστικά το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στην postseason για το «τριφύλλι». Από την άλλη πλευρά, οι προσπάθειες του Φίλιπ Πετρούσεφ (κυρίως) και των Γουόκαπ, Γουίλιαμς Γκος και Πίτερς δεν ήταν αρκετές για τους «ερυθρόλευκους».

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 58-69
Διοργάνωση
: Κύπελλο Ελλάδας (τελικός)
Ημερομηνία: 18 Φεβρουαρίου 2024
H φροντ λάιν του Ολυμπιακού (Φαλ, Πετρούσεφ, Ράιτ) έκανε τη διαφορά στο 58-69 επί του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που διεξήχθη στα «Δυο Αοράκια». Οι «αιώνιοι» έδωσαν μια σκληρή μάχη για τον δεύτερο εγχώριο τίτλο της σεζόν 2024/25 και στο τέλος χαμογέλασαν οι Πειραιώτες, κάνοντας το 2/2 στην τρέχουσα περίοδο καθώς είχαν ήδη κατακτήσει το Super Cup απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο Φαλ έκανε εκπληκτική δουλειά σε άμυνα και επίθεση κόντρα στους «πράσινους» που έχασαν τη συγκέντρωσή τους στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και δέχτηκαν αρκετούς αιφνιδιασμούς. Όσον αφορά το «τριφύλλι», ο Ντίνος Μήτογλου προσπάθησε αρκετά αλλά ήταν μόνος του.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 71-65
Διοργάνωση
: EuroLeague (Round 29)
Ημερομηνία: 14 Μαρτίου 2024
Ο Ολυμπιακός βρήκε τον δικό του X-Factor του ντέρμπι στο πρόσωπο του Μόουζες Ράιτ και επικράτησε του Παναθηναϊκού AKTOR με 71-65, κάνοντας έτσι το 2/2 στη EuroLeague απέναντι στους «πράσινους». Ο Αμερικανός σέντερ ήλθε από τον πάγκο στο δεύτερο ντέρμπι της καριέρας του και έκρινε την έκβαση της αναμέτρησης στο κατάμεστο φαληρικό στάδιο δίχως να χάσει σουτ, γεμίζοντας τη στατιστική του με 19 πόντους (9/9 δίποντα), τρία ριμπάουντ, μια ασίστ και ένα κλέψιμο σε 15:33. Από ‘κει και πέρα, ο Κώστας Παπανικολάου έκανε τρομερό ματς σε άμυνα και επίθεση, δίνοντας σημαντικές λύσεις όταν οι γηπεδούχοι «κόλλησαν» ενώ ο Τόμας Γουόκαπ έπαιξε τραυματίας και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 4 πόντους, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 4 κλεψίματα, αναλαμβάνοντας το μαρκάρισμα του Κέντρικ Ναν, ο οποίος ξέσπασε μετά το 28’ ωστόσο δεν βρήκε συμπαραστάτη. Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν το ντέρμπι με 9 ασίστ για 18 λάθη και εγκλωβίστηκαν στην άμυνα με αλλαγές του Ολυμπιακού.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 77-71
Διοργάνωση
: Πρωτάθλημα (Top-6)
Ημερομηνία: 15 Απριλίου 2024
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε για τρίτη φορά του Ολυμπιακού στη Stoiximan Basket League, αυτή τη φορά για το Top-6 που εφαρμόστηκε στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά φέτος. Οι «πράσινοι» έκαναν το 3/3 μετά το 77-71 επί των Πειραιωτών και έφτασαν στο πολυπόθητο αβαντάζ έδρας το οποίο, έτσι και αλλιώς, πολύ δύσκολα θα έχαναν. Ο Κώστας Σλούκας (10π., 7ασ.) ήταν εκείνος που έδωσε την χαριστική βολή στην πρώην ομάδα του με τρίποντο στα 37″ πριν από το τέλος, το οποίο και «σφράγισε» τη νίκη του Παναθηναϊκού. Οι Κέντρικ Ναν και Ντίνος Μήτογλου ήταν οι κορυφαίοι, με τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και τον Ματίας Λεσόρ να ακολουθούν σε απόδοση για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν. Από την άλλη πλευρά, ο Αϊζάια Κάνααν και ο Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος προσπάθησαν για τον Ολυμπιακό ώστε να επιστρέψει από το -17, δίχως όμως να ολοκληρώσει το comeback.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Ο Ματίας Αλμέιδα σε δηλώσεις στην Cosmote TV εν όψει του αγώνα της ΑΕΚ με την Athens Kallithea αναφέρθηκε στην απόκτηση του Άντονι Μαρσιάλ...

Αυτοκίνητο

του Νεκτάριου Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Βρεθήκαμε αποκλειστικά για την Ελλάδα, στην παρουσίαση που έκανε η Aprilia, με επικεφαλής τον πρεσβευτή της μάρκας Max...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Οι καναδικές αρχές αναζητούν μια τολμηρή και απίθανη κλέφτρα αυτοκινήτων η οποία εμφανιζόταν ως πιθανός αγοραστής πολυτελών Ι.Χ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση...

Μαγαζίνο

ΚΑΡΤΑ ΙΕΡΕΙΑ Επανασύνδεση. Μήπως αναρωτιέσαι για το αν σε σκέπτεται το πρώην ταίρι σου; Το έδαφος στρώθηκε, το πρόσωπο που αγαπάς έρχεται ανανεωμένο και...