Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Ο Bill Gates μπαίνει σε αυτόνομο αυτοκίνητο και παθαίνει… σοκ! (video)


Ο Bill Gates είναι ένας από τους πλέον επιδραστικούς ανθρώπους στον τομέα της τεχνολογίας, αφού τα συστήματα που έχει εμπνευστεί έχουν αλλάξει ριζικά την καθημερινότητα των ανθρώπων παγκοσμίως. Ακόμα κι εκείνος, όμως, στη θέα ενός αυτόνομου οχήματος, μένει έκπληκτος.

Ο ιδρυτής της Microsoft κάθισε στη θέση του συνοδηγού μιας Jaguar I-Pace, στην οποία είχε τοποθετηθεί αυτόνομο σύστημα οδήγησης της βρετανικής Wayve, εταιρείας που ειδικεύεται στην εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στην αυτόνομη οδήγηση, και φάνηκε ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με τις ικανότητες του συστήματος.

Σε ένα σχετικό video που δημοσίευσε ο ίδιος στο κανάλι του στο YouTube, η I-Pace κάνει μία βόλτα στους δρόμους του Λονδίνου, αποφεύγοντας ποδηλάτες, οχήματα, ενώ αντιδρά με τον κατάλληλο τρόπο σε απρόβλεπτες καταστάσεις.

Το σύστημα που δημιούργησε η Wayve δε βασίζεται στους χάρτες, αλλά στην οδηγική του «εμπειρία» μαθαίνοντας καθ’ οδόν. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι έχει την ικανότητα και την οδηγική «ωριμότητα» να αντιδράσει με τον σωστό τρόπο σε οποιαδήποτε συνθήκη, ακόμα και σε δρόμους που δεν έχει ξαναβρεθεί. Αυτό ήταν κάτι που εντυπωσίασε τον 67χρονο δισεκατομμυριούχο, ο οποίος δήλωσε ότι τα αυτόνομα οχήματα, ή AV (Autonomous Vehicle) όπως τα αποκαλεί ο ίδιος, «θα αλλάξουν τις μεταφορές, όσο δραματικά άλλαξε ο Η/Υ την εργασία στο γραφείο.»

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μεγαλύτερο μέρος του λογισμικού και της τεχνολογίας που απαιτούνται για την εξέλιξη των εν λόγω αυτοκινήτων έχει ήδη δημιουργηθεί, και το μόνο στάδιο που απομένει είναι η ρύθμιση των τεχνολογιών στις ανάγκες των συστημάτων. Εκτός αυτού, ο Gates τόνισε ότι παρά την εντυπωσιακή αντίδραση του μοντέλου στην κίνηση, απαραίτητη ήταν η παρέμβαση του «οδηγού ασφαλείας» κατά τη βόλτα του στο Λονδίνο.

Επιπροσθέτως, ο ίδιος έκανε μία πρόβλεψη, λέγοντας ότι τα επιβατικά αυτοκίνητα θα είναι τα τελευταία οχήματα που θα λάβουν ανάλογη τεχνολογία, ενώ σε προτεραιότητα θα τεθούν τα ταξί, τα λεωφορεία, τα φορτηγά που διανύουν μεγάλες αποστάσεις και τα οχήματα μεταφορικών εταιρειών και διανομέων.

Δείτε το video…

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Τεχνολογία

«Είμαι περήφανος που έγινα κομμάτι της απίστευτης επανάστασης που έχει συντελεστεί στην επιστήμη τις τελευταίες έξι δεκαετίες: από την απόλυτη άγνοιά μας σε πάρα...

Αυτοκίνητο

Στα βραβεία “Tire Technology International” (TTI) η Continental είχε τρείς διακρίσεις. Α. Έλαβε το βραβείο “Ελαστικό της Χρονιάς”, για το νέο All Season Contact...

Τεχνολογία

Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού σχεδόν έφτασε και έτσι η Sony μόλις ανακοίνωσε με ποια παιχνίδια θα το υποδεχθούν οι συνδρομητές του PlayStation Plus....

Συνταγές

Δείτε όλες τις εκπομπές του ΣΚΑΪ στο http://www.skai.gr/tv/ Δείτε περισσότερα στο … source