Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αθλητικά

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Σάλος με τον “Μυστικό Δείπνο”, τον Διόνυσο και τις…

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Σάλος με τον “Μυστικό Δείπνο”, τον Διόνυσο και τις…


Μυστικός Δείπνος - Διόνυσος

Για κάποιους η γαλλική version του Θεού Διόνυσου στη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν άκρως…ενδιαφέρουσα και για άλλους άκρως… προσβλητική.

Τον Διόνυσο υποδύθηκε ο Γάλλος ηθοποιός και τραγουδιστής Phillippe Katerine και το σκετς περιελάμβανε 18 ερμηνευτές που πόζαραν πίσω από ένα μακρύ τραπέζι με παρόμοιο τρόπο όπως απεικονίζονται ο Ιησούς και οι 12 Απόστολοί του στον πίνακα του ντα Βίντσι. Ανάμεσα στους ερμηνευτές ήταν, drag queens και ένα τρανσέξουαλ μοντέλο.

Η εικόνα αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ακόμη και από τη γαλλική Καθολική Εκκλησία, κάνοντας λόγο για χλευασμό του Χριστιανισμού καθώς θεωρήθηκε ότι η χορογραφία βασιζόταν στην απεικόνιση του “Μυστικού Δείπνου” από τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ενώ άλλοι μίλησαν για προώθηση της woke κουλτούρας.

Ωστόσο, τόσο ο ηθοποιός όσο και ο Τομά Ζολί, καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής έναρξης στήριξαν το έργο τους.

“Δεν θα ήταν διασκεδαστικό αν δεν υπήρχαν αντιπαραθέσεις. Δεν θα ήταν βαρετό αν όλοι συμφωνούσαν σε αυτόν τον πλανήτη;” είπε χαρακτηριστικά ο Phillippe Katerine.

Διαβάστε Επίσης

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Σάλος με τον

“Η βούλησή μου είναι να πούμε ότι είμαστε ένα πελώριο “εμείς”. Στη Γαλλία έχουμε το δικαίωμα να αγαπούμε ο ένας τον άλλον, όπως επιθυμούμε, να αγαπιόμαστε με όποιον θέλουμε, στη Γαλλία έχουμε το δικαίωμα να πιστεύουμε και να μην πιστεύουμε. Στη Γαλλία έχουμε πολλά δικαιώματα” δήλωσε από την πλευρά του ο Τομά Ζολί σε συνέντευξη τύπου, υπογραμμίζοντας ότι δεν ήθελε ούτε να σοκάρει, ούτε να προσβάλλει, ούτε να κοροϊδέψει κανέναν.

Συγγνώμη από τους διοργανωτές

Σήμερα πάντως, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι ζήτησαν συγγνώμη από Καθολικούς και άλλους Χριστιανούς που τυχόν προσβλήθηκαν από την παρωδία του διάσημου έργου του Λεονάρντο ντα Βίντσι “Μυστικός Δείπνος”.

“Σαφώς δεν υπήρξε καμία πρόθεση να δείξουμε ασέβεια απέναντι σε οποιαδήποτε θρησκευτική ομάδα. Η τελετή έναρξης επιχείρησε να γιορτάσει την ανοχή εντός της κοινότητας. Πιστεύουμε ότι επιτεύχθηκε αυτή η φιλοδοξία. Λυπούμαστε πολύ αν τυχόν ο κόσμος προσβλήθηκε”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος της διοργάνωσης Παρίσι 2024 Αν Ντεσάμπ.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Στη διαγραφή του Μάριου Σαλμά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών....

Αυτοκίνητο

Το πρόβλημα που δημιουργείται με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα που προξενούν τροχαία ατυχήματα είναι ότι δεν αποζημιώνονται αυτοί που είναι νόμιμα ασφαλισμένοι και δεν είναι...

Αθλητικά

Η «Δίκη  ΣΚΑΪ» αποκάλυψε ότι ο 9ος Τακτικός Ανακριτής Αθηνών Παναγιώτης Τζιούβας διερευνά το κακουργηματικό αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Η Volkswagen κατασκευάζει το Polo στην Παμπλόνα της Ισπανίας από το 1984. Πάνω από 8,4 εκατομμύρια Polo έχουν κατασκευαστεί στο συγκεκριμένο...