Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τεχνολογία

Μυστηριώδες «μπλε εικονίδιο» εμφανίστηκε στα iPhone – Τι είναι και πώς να το αφαιρέσετε

Μυστηριώδες «μπλε εικονίδιο» εμφανίστηκε στα iPhone – Τι είναι και πώς να το αφαιρέσετε


Μπερδεμένοι είναι αρκετοί χρήστες του iPhone, καθώς εντόπισαν ένα περίεργο μπλε εικονίδιο στο πάνω μέρος της οθόνης του smartphone τους. Το σύμβολο εμφανίζεται δίπλα στο ρολόι στην επάνω αριστερή γωνία στο status bar.

«Τι είναι αυτό το μπλε εικονίδιο;» έγραψε ένας στο Reddit, αναρτώντας παράλληλα μία φωτογραφία με την οθόνη του iPhone τους.

«Εμφανίστηκε στο τηλέφωνο του πατέρα μου και δεν έχω ιδέα τι είναι. Ο πατέρας μου έχει την τάση να κατεβάζει τυχαία ένα σωρό εφαρμογές και να μην τις χρησιμοποιεί ποτέ, οπότε δεν έχω ιδέα από τι μπορεί να προέρχεται. Όποιος γνωρίζει ας βοηθήσει. Ευχαριστώ» συνέχισε.

Ένας άλλος χρήστης απάντησε αστειευόμενος «οι εξωγήινοι σε ακούνε». Ωστόσο η απάντηση είναι πολύ πιο απλή και λιγότερο παράξενη.

iPhone μπλε εικονίδιο

 

Τι είναι αυτό το μπλε εικονίδιο;

Στην πραγματικότητα είναι το εικονίδιο που δείχνει ότι μια ενσωματωμένη λειτουργία του iOS, που ονομάζεται Voice Control, είναι ενεργή. Πρόκειται για μια λειτουργία προσβασιμότητας που έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τον έλεγχο του iPhone σας – επιτρέποντας τον πλήρη φωνητικό έλεγχο.

«Μπορείτε να ελέγχετε το iPhone μόνο με τη φωνή σας. Πείτε τις εντολές για να αλληλεπιδράσετε με στοιχεία της οθόνης, να υπαγορεύσετε και να επεξεργαστείτε κείμενο και πολλά άλλα» εξηγεί η Apple.

Πώς να το ενεργοποιήσετε ή να το απενεργοποιήσετε;

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη λειτουργία μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Προσβασιμότητα > Φωνητικός έλεγχος. Είναι δυνατή η ρύθμιση της γρήγορης πρόσβασης για την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της λειτουργίας με τρεις τρόπους.

  • Πρώτον, μπορείτε να την προσθέσετε στο Κέντρο ελέγχου και να πατήσετε το εικονίδιο.
  • Δεύτερον, μπορείτε να το ορίσετε στη συντόμευση προσβασιμότητας, πράγμα που σημαίνει ότι ενεργοποιείται όταν κάνετε τριπλό κλικ στο πλευρικό κουμπί.
  • Τρίτον, μπορείτε να ζητήσετε από τη Siri να την ενεργοποιήσει ή να την απενεργοποιήσει με φωνητική εντολή.

Έτσι, αν την ενεργοποιήσατε κατά λάθος, και οι τρεις αυτές μέθοδοι θα σας επιτρέψουν να την απενεργοποιήσετε.

Αν δεν το χρειάζεστε ενεργοποιημένο, τότε σίγουρα θα θέλετε να το απενεργοποιήσετε. Διαφορετικά, μπορεί κατά λάθος να καταλήξετε να κάνετε το iPhone σας να κάνει πράγματα με τη φωνή σας και ενδεχομένως να μην καταλάβετε το γιατί.

Αν επίσης έχετε μπερδευτεί με το σύμβολο ακόμα και αν έχετε χρησιμοποιήσει το Voice Control, είναι κατανοητό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Apple άλλαξε πρόσφατα το σύμβολο. Παλαιότερα εμφανιζόταν ως ένα μπλε εικονίδιο μικροφώνου στη γωνία. Τώρα όμως είναι ένας μπλε κύκλος με δύο λευκά βέλη στην αριστερή και τη δεξιά πλευρά και τρεις κάθετες λευκές γραμμές στη μέση.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Οικονομία

Το σήμα της εκκίνησης για ένα νέο μεγάλο κύκλο επενδύσεων του Ομίλου στους τομείς των παραχωρήσεων και των ΣΔΙΤ εντός κι εκτός Ελλάδας, έδωσε...

Οικονομία

Στα 4,9 δισ. ευρώ ευρώ μειώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, έναντι 5,6 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα...