Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

«Μυστήριο» με τα έγγραφα για την πόρτα που αποκολλήθηκε από αεροσκάφος Boeing 737 MAX κατά την ώρα της πτήσης


Η Boeing ανακοίνωσε χθες ότι τα απαραίτητα έγγραφα που της έχουν ζητηθεί σχετικά με την αποκόλληση ενός σημαντικού εξαρτήματος μιας θύρας πρόσβασης, στη διάρκεια της παραγωγής ενός αεροσκάφους 737 MAX 9 που παρουσίασε αστοχία υλικού, προκαλώντας μία κατάσταση ανάγκης, ενώ το αεροσκάφος βρίσκονταν στον αέρα, δεν καταρτίστηκαν ποτέ, σύμφωνα με μία επιστολή που αναγνώστηκε από το Reuters.

H Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ (NTSB) ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα ότι το εξάρτημα της θύρας πρόσβασης που αποκολλήθηκε από ένα αεροσκάφος Boeing 737 MAX 9 της αεροπορικής εταιρίας Alaska Airlines στην διάρκεια μιας πτήσης στις 5 Ιανουαρίου, φαίνεται ότι προκλήθηκε, καθώς έλειπαν τέσσερα μπουλόνια, που θα το κρατούσαν σταθερό στην θέση του.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Boeing, Ζιάντ Οτζακλί ανέφερε σε μία επιστολή του προς την γερουσιαστή των ΗΠΑ Μαρία Κάντγουελ ότι: “Έχουμε ψάξει με προσοχή και δεν έχουμε εντοπίσει κάποια σχετικά έγγραφα” και ότι η υπόθεση εργασίας της Boeing είναι ότι “τα έγγραφα που απαιτούνται από την σχετική διαδικασία, δεν καταρτίστηκαν ποτέ, όταν αστόχησε το εξάρτημα της θύρας πρόσβασης”.

Η πρόεδρος της NTSB Τζένιφερ Χόμεντι άσκησε κριτική την Τετάρτη σε αυτό, που χαρακτήρισε ως έλλειψη συνεργασίας από την πλευρά της Boeing και αποτυχία για τη δημοσιοποίηση μερικών εγγράφων, συμπεριλαμβανομένου και του κεντρικού εξαρτήματος για το άνοιγμα και το κλείσιμο της θύρας πρόσβασης, όπως επίσης και των ονομάτων, των 25 εργαζόμενων στο τμήμα παραγωγής του συγκροτήματος πρόσβασης του αεροσκάφους που αποκολλήθηκε.

Η παραγωγή τμήματος του αεροσκάφους που αποκολλήθηκε γίνεται στην εργοστασιακή μονάδα παραγωγής των αεροσκαφών 737 MAX στο Ρέντον της Ουάσινγκτον.

Είναι περίεργο που δύο μήνες μετά από το περιστατικό δεν έχουμε το έγγραφο”, δήλωσε η Χόμεντι στην διάρκεια μιας ακρόασης της Επιτροπής Εμπορίου της Γερουσίας.

Μετά από σχόλια της Χόμεντι, η Boeing δημοσιοποίησε τα ονόματα των 25 εργαζομένων, όπως ανακοίνωσε η εταιρία, αλλά και η NTSB, ενώ ο εκτελεστικός διευθυντής της αμερικανικής εταιρίας Ντέιβ Καλούν συνομίλησε με την Χόμεντι.

Αμέσως μετά από το περιστατικό, από το οποίο δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) καθήλωσε τα αεροσκάφη 737 MAX 9 για αρκετές εβδομάδες τον Ιανουάριο, απαγορεύοντας στην Boeing να προχωρήσει σε αύξηση του ρυθμού παραγωγής τους, ενώ διέταξε την αμερικανική εταιρία να καταρτίσει ένα συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης “ζητημάτων ελέγχου της ποιότητας στο σύστημα παραγωγής της” εντός 90 ημερών.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Ήταν καιρός να βγει από τον κ. Κασσελάκη ο Βαρουφάκης που κρύβει μέσα του, είπε ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια του briefing, απαντώντας σε...

Ελλάδα

Μια ακόμη δύσκολη ημέρα για τους Πυροσβέστες που συνεχίζουν να μάχονται στα πύρινα μέτωπα σε Σουφλί Έβρου, Λέσβο, Αλεξανδρούπολη και Κορινθία. Στη μάχη και...

Ελλάδα

Από σεισμό ταρακουνήθηκε η Άρτα το πρωί της Παρασκευής (12.07.2024) προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Ο σεισμός σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου...

Ελλάδα

Καλύτερη είναι η εικόνα στο πύρινο μέτωπο που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Κορινθία. Οι πυροσβέστες μετά από ολονύχτια μάχη κατάφεραν να την...