Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Μπακλαβάς με φιστίκι αιγίνης | Χρυσές Συνταγές

Μπακλαβάς με φιστίκι αιγίνης | Χρυσές Συνταγές



10 ΑΤΟΜΑ / 30’ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ / 35’ ΨΗΣΙΜΟ / ΜΕΤΡΙΟ

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο μπακλαβά
  • 3 φλιτζ. φιστίκι αιγίνης
  • ½ κουταλάκι κανέλα σκόνη
  • 3 κουταλιές ροδόσταγμα
  • 2 πακέτα βούτυρο (500γρ.)

Για το σιρόπι:

  • 1 φλιτζ. νερό
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 2 κομμάτια φλούδα λεμονιού
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 4-5 καρφιά γαρύφαλλο
  • 1 κουταλιά μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι. Ανακατεύετε καλά και ανάβετε την εστία. Μόλις ζεσταθεί το σιρόπι στην κατσαρόλα ψήνεται για 10’ και μετά σβήνεται την εστία.

Λιώσιμο βουτύρου:

  1. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει. Αφού λιώσει το βούτυρο χαμηλώνεται την εστία κατά το ήμισυ και ψήνεται για 5’.
  2. Αφήνεται στην άκρη να ξεκουραστεί για 10’-15’.
  3. Ακολούθως με ένα κουτάλι αφαιρείται από πάνω τα γαλακτώματα του βουτύρου. Μεταφέρεται σιγά-σιγά το λάδι του βουτύρου σε ένα μπολ. Προς το τέλος της μεταφοράς προσέξτε να μην βάλετε από τον πυθμένα της κατσαρόλας τα γαλακτώματα στο λάδι.

Για την προετοιμασία του μπακλαβά:

  1. Στο μπλέντερ βάζετε το φιστίκι, το ροδόσταγμα και την κανέλα και αλέθετε μέχρι να σχεδόν να αλεστούν και να δημιουργηθεί υφή πάστας.
  2. Αλείφεται με βούτυρο ένα στρογγυλό ταψί διάμετρο 24εκ.
  3. Τοποθετείτε ένα φύλλο μπακλαβά και αλείφετε με βούτυρο. Τοποθετείται σταυρωτά το επόμενο φύλλο και βουτυρώνετε.
  4. Επαναλαμβάνετε την διαδικασία μέχρι να βάλετε στο σύνολο 12 φύλλα.
  5. Απλώνετε το φυστίκι αιγίνης και επαναλαμβάνετε την διαδικασία με τα φύλλα μέχρι να βάλετε στο σύνολο 10 φύλλα.
  6. Με ένα ψαλίδι κόβετε περιμετρικά τις προεξοχές των φύλλων.
  7. Τοποθετείτε ένα ποτήρι με το στόμιο προς τα κάτω και χαράζετε με ένα μαχαίρι έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα στρογγυλό κεντρικό σημείο.
  8. Ακολούθως χαράζετε σε τριγωνικά κομμάτια. Θα πρέπει να χαράξετε 20-22 κομμάτια.
  9. Αλείφετε από πάνω με βούτυρο τον μπακλαβά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30’-35’ ή μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
  10. Tέλος βγάζετε από το φούρνο ζεστό και περιλούζεται από πάνω με το σιρόπι το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό. Η ποσότητα σιρόπι που θα βάλετε είναι ανάλογα των δικών σας προτιμήσεων.
  11. Σκεπάζεται από πάνω με ένα ταψί για 10’, ακολούθως το ξεσκεπάζεται και αφήνετε να απορροφήσει το σιρόπι.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπος με τον παίκτη που τον απέκλεισε πρόωρα στο πρόσφατο US Open. Ο «Στεφ»...

Μαγαζίνο

Σε πυρετώδεις ετοιμασίες για την παράσταση «Brokeback Mountain» στην οποία θα πρωταγωνιστήσει τον Οκτώβριο βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Μιχαήλ Ταμπακάκης. Το «Brokeback Mountain»...

Ελλάδα

Στη σύλληψη στελέχους του Στρατού Ξηράς, το οποίο φέρεται να κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία προχώρησαν οι Αρχές. Όπως αναφέρερει το Kranosgr.com, το περιστατικό συνέβη...

Αθλητικά

Με τέσσερις αγώνες ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής της League Phase του Champions League. Η Μπαρτσελόνα δοκιμάζεται αυτήν την ώρα στην έδρα της...