Connect with us

Hi, what are you looking for?

Πολιτική

Μητσοτάκης για ΑΣΕΠ: Οι υποψήφιοι θα δηλώνουν εξαρχής τη θέση -Επιτάχυνση διορισμών

Μητσοτάκης για ΑΣΕΠ: Οι υποψήφιοι θα δηλώνουν εξαρχής τη θέση -Επιτάχυνση διορισμών


Σαρωτικές αλλαγές στο ΑΣΕΠ, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη διάρκεια του σημερινού υπουργικού συμβουλίου, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για ιστορικές παθογένειες που εμποδίζουν την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, τις οποίες η κυβέρνηση έχει εντοπίσει. «Στόχος μας είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ αλλά και η επιτάχυνση των διορισμών», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Έχουμε εντοπίσει τις παθογένειες, διαδικασίες περίπλοκες που δεν αντιστοιχούν στις ανάγκες. Θα υπάρξουν μία σειρά από παρεμβάσεις για να ξεπεραστούν τα εμπόδια για να αναλάβει κάποιος τα καθήκοντά του στο Δημόσιο. Θέλουμε όλα να γίνονται πιο σύντομα. Οι υποψήφιοι θα δηλώνουν εξαρχής τη θέση που επιθυμούν», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως ο έλεγχος των δικαιολογητικών θα γίνεται ψηφιακά.

Σημειώνουμε ότι στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο θα παρουσιαστεί από τον υπουργό Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιο, και την υφυπουργό, Βιβή Χαραλαμπογιάννη του νομοσχεδίου: «Επιτάχυνση διαδικασιών προσλήψεων από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, ρυθμίσεις θεμάτων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διατάξεις για την οργάνωση χερσαίων συνοριακών σταθμών και άλλες διατάξεις».

Η εισήγηση του πρωθυπουργού για το ΑΣΕΠ:

«Έχουμε ήδη κάνει μια πρώτη ουσιαστική σύσκεψη με το Υπουργείο Εσωτερικών για το ζήτημα, το οποίο ξέρω ότι σας απασχολεί όλους, που δεν είναι άλλο από την επιτάχυνση των διορισμών.

Νομίζω ότι έχουμε πια εντοπίσει τις ιστορικές παθογένειες που εμποδίζουν ακόμα την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, ώστε αυτές να μην γίνονται τελικά άμεσα ορατές στον πολίτη.

Αποφασίζουμε συχνά εμείς το Υπουργικό Συμβούλιο κάθε χρόνο για την ετήσια κατανομή των διορισμών. Στην πράξη όμως, αυτή η απόφαση, την οποία όλοι μαζί παίρνουμε, υπονομεύεται τελικά από διαδικασίες περίπλοκες, γραφειοκρατικές, χειροκίνητες εν πολλοίς, που δεν αντιστοιχούν ούτε στις ανάγκες ούτε στα επείγοντα χαρακτηριστικά τους. Και στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός και η υφυπουργός Εσωτερικών θα εισηγηθούν μια σειρά από παρεμβάσεις με στόχο να αρθούν τέτοιου είδους εμπόδια, ουσιαστικά δηλαδή φαινόμενα τα οποία οδηγούν είτε στην καθυστέρηση να αναλάβει κάποιος τα καθήκοντά του στο Δημόσιο, είτε να μην εμφανίζεται καν όταν φτάνει η ώρα της επίσημης πρόσληψής του. Η επιδίωξή μας είναι απλή, να γίνονται όλα πολύ πιο σύντομα.

Αναφέρω μόνο κάποια ενδεικτικά παραδείγματα των παρεμβάσεων που θα γίνουν. Οι υποψήφιοι θα δηλώνουν θα δηλώνουν εξ αρχής τη συγκεκριμένη θέση για την οποία ενδιαφέρονται, ώστε να μην την απορρίπτουν εκ των υστέρων. Δικαιολογητικά θα μπορούν να ελέγχονται ψηφιακά μέσω εσωτερικών διασταυρώσεων και με την υποστήριξη του συναρμόδιου υπουργείου, αρμόδια για θέματα ψηφιακών μεταρρυθμίσεων.

Και βέβαια ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να κάνει τα χαρτιά του και να περνάει τα σχετικά τεστ, ανεξάρτητα από το αν εκείνο το διάστημα τρέχει κάποιος σχετικός διαγωνισμός.

Είναι σημαντικά βήματα στον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών του ΑΣΕΠ. Στηρίζουμε με αυτόν τον τρόπο το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, το οποίο έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι μπορεί να εγγυάται το αδιάβλητο των διαδικασιών. Σκοπός μας όμως τώρα είναι η επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν οι πρωτοβουλίες τις οποίες θα εισηγηθεί το Υπουργείο».

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπος με τον παίκτη που τον απέκλεισε πρόωρα στο πρόσφατο US Open. Ο «Στεφ»...

Μαγαζίνο

Σε πυρετώδεις ετοιμασίες για την παράσταση «Brokeback Mountain» στην οποία θα πρωταγωνιστήσει τον Οκτώβριο βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Μιχαήλ Ταμπακάκης. Το «Brokeback Mountain»...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Η Volvo μπορεί να μην μεταβαίνει σε μια αμιγώς ηλεκτρική σειρά οχημάτων τόσο γρήγορα όσο είχε υποσχεθεί κάποτε, αλλά αυτό δεν...

Ελλάδα

Στη σύλληψη στελέχους του Στρατού Ξηράς, το οποίο φέρεται να κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία προχώρησαν οι Αρχές. Όπως αναφέρερει το Kranosgr.com, το περιστατικό συνέβη...