Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Μετακινήσεις με ασφάλεια προς και από Ν. Πήλιο – Παραδόθηκε η γέφυρα στο Μπελεγρίνο

Μετακινήσεις με ασφάλεια προς και από Ν. Πήλιο – Παραδόθηκε η γέφυρα στο Μπελεγρίνο


Μεγάλη ανάσα για τους ταξιδιώτες ενόψει Πάσχα – Απέδωσε ο συντονισμός και η συνεργασία περιφέρειας και δήμου

Το Νότιο Πήλιο από χθες είναι έτοιμο και επίσημα να υποδεχθεί τους ταξιδιώτες του Πάσχα και του καλοκαιριού, καθώς δόθηκε στην κυκλοφορία η γέφυρα στο Μπελεγρίνο.

Η προσωρινή αποκατάσταση της γέφυρας ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, για να δώσει λύση στο μείζον ζήτημα της ασφαλούς πρόσβασης των τουριστών και των κατοίκων στους δημοφιλείς προορισμούς του νομού.

Εργοληπτικά συνεργεία με πόρους της Περιφέρειας ολοκλήρωσαν τις παρεμβάσεις, προκειμένου η γέφυρα να λειτουργήσει με δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι η γέφυρα στο συγκεκριμένο σημείο είχε καταρρεύσει από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και είχε τοποθετηθεί ως προσωρινή λύση στρατιωτική γέφυρα Μπέλευ.

Η παράδοση του έργου στην κυκλοφορία έγινε παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, του βουλευτή Μαγνησίας και προέδρου της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Χρήστου Μπουκώρου, του δημάρχου Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικού, ενώ εκ μέρους της περιφερειακής αρχής παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Αννα- Μαρία Παπαδημητρίου, η πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Χρύσα Τσαγανού και ο αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος Φώτης Λαμπρινίδης.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ανέφερε ότι ήταν ένα πολύ σημαντικό έργο που έπρεπε να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

«Είναι μία σημαντική παρέμβαση που έγινε με πόρους της περιφέρειας. Υπήρχε άριστη συνεργασία με όλους τους φορείς και με τον δήμο. Πολύ σημαντική η συμβολή της κ. Παπαδημητρίου που συντόνισε το έργο», συνέχισε ο κ. Κουρέτας.

«Για την οριστική αποκατάσταση του προβλήματος αναλαμβάνει το Υπουργείο που θα βρίσκεται σε επαφή με τον Δήμο και εμείς θα βοηθήσουμε όσο χρειαστεί», δήλωσε επίσης ο κ. Κουρέτας.

Ο Χρήστος Μπουκώρος με τη σειρά του τόνισε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει απόλυτος συντονισμός μεταξύ κυβέρνησης, περιφέρειας και δημοτικής αρχής.

«Η συνεργασία όλων είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Ξεκίνησαν οι πρόχειρες, αλλά λειτουργικές παρεμβάσεις εδώ στη γέφυρα Μπελεγρίνο και συνεχίζονται με τη γέφυρα του Ξηριά στον Αλμυρό. Αυτό που εγώ επισημαίνω ως πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, όπου συζητιούνται όλα τα νομοσχέδια και του Υπ. Μεταφορών και του Υπ. Περιβάλλοντος και όλων των συναρμόδιων υπουργείων, είναι η δέσμευση του πρωθυπουργού για το 1,5 δις ευρώ, προκειμένου να αποκατασταθούν τα οδικά, σιδηροδρομικά και έργα υποδομής» πρόσθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός σημείωσε ότι σήμερα στέλνεται ένα μήνυμα στους επισκέπτες της περιοχής πως το Πήλιο επανέρχεται στην κανονικότητα και πλέον είναι ασφαλής η πρόσβαση. «Θεωρούμε ότι το καλοκαίρι θα βρισκόμαστε σε ένα ικανοποιητικό σημείο αποκαταστάσεων, αλλά το σημαντικό σήμερα είναι ότι διασφαλίστηκε η οδική ασφάλεια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η παράδοση του έργου στην κυκλοφορία έγινε παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, του βουλευτή Μαγνησίας και προέδρου της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Χρήστου Μπουκώρου, του δημάρχου Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικού, ενώ εκ μέρους της περιφερειακής αρχής παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Αννα- Μαρία Παπαδημητρίου, η πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Χρύσα Τσαγανού και ο αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος Φώτης Λαμπρινίδης

Το θεσμικό πλαίσιο αποκαταστάσεων

Αναφορικά με την επιλογή τα έργα αποκατάστασης των υποδομών από τις θεομηνίες να ανατεθούν στο ΥΠΟΜΕΔΙ, ο κ. Κουρέτας όταν ρωτήθηκε τόνισε: «Για μένα είναι βούτυρο στο ψωμί μου να αναλάβει κάποιος άλλος να κάνει τα έργα. Εγώ χάρηκα που ανέλαβε την αρμοδιότητα το υπουργείο, γιατί η διαχειριστική ικανότητα της Περιφέρειας δεν φτάνει. Εμείς δεν θέλουμε να φορτωνόμαστε έργα και να μην τα κάνουμε, όπως γινόταν παλιότερα. Εμείς θέλουμε αυτά που αναλαμβάνουμε, να μπορούμε να τα κάνουμε».

Τέλος, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις που έγιναν από τον Κυρ. Μητσοτάκη στο Μουζάκι για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι έχει γίνει καλός σχεδιασμός και εκτίμησε ότι οι αποκαταστάσεις των μεγάλων έργων θα αρχίσουν μέσα στο καλοκαίρι και το φθινόπωρο θα έχει επιτευχθεί ένα καλό επίπεδο προστασίας των περιοχών. Η ολοκλήρωσή τους, πάντως, αναμένεται στα τέλη του 2025. Το σημαντικό είναι να δημιουργηθούν έργα ανθεκτικά.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Οικονομία

Το σήμα της εκκίνησης για ένα νέο μεγάλο κύκλο επενδύσεων του Ομίλου στους τομείς των παραχωρήσεων και των ΣΔΙΤ εντός κι εκτός Ελλάδας, έδωσε...

Οικονομία

Στα 4,9 δισ. ευρώ ευρώ μειώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, έναντι 5,6 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα...