Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Μελιτζάνες με plant based nuggets &  τυριά στο φούρνο

Μελιτζάνες με plant based nuggets &  τυριά στο φούρνο


Αυτή η συνταγή είναι η νέα comfort εμμονή μου και την ανακάλυψα σχεδόν τυχαία, “πετώντας” στον φούρνο τις πρώτες γλυκές μελιτζάνες της σεζόν, φυτικά τυριά, μπόλικη σάλτσα ντομάτας και φυσικά τα αγαπημένα μου Garden Gourmet Vegan Nuggets . Ένα φαγάκι εύκολο, με λίγα υλικά αλλά πολλή νοστιμιά, τέλειο για late night μαντσίλες αλλά και το καθημερινό, ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό τραπέζι.

 Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Instagram, φτιάξε τις δικές σου μελιτζάνες με plant based nuggets &  τυριά ανέβασε τη δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να τη θαυμάσουμε και εμείς!

Super Tip

Super Tip

Τα Garden Gourmet Vegan Nuggets είναι τόσο τραγανά και λαχταριστά που θα κερδίσουν όλους όσους αγαπούν τα κλασικά nuggets. Είναι ιδιαίτερα εύκολα στην προετοιμασία τους, αποτελούν πηγή φυτικών ινών και πρωτεϊνών και δεν περιέχουν χοληστερόλη ή συντηρητικά!

Συνταγή

Μελιτζάνες με plant based nuggets &  τυριά στο φούρνο

  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 5-10 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα & 5 λεπτά
  • Φυλάσσουμε το φαγητό καλυμμένο στο ψυγείο για 2 μέρες.

Υλικά

  • 3 μεσαίες μελιτζάνες, κομμένες σε στρογγυλές φέτες

  • 1 συσκευασία Garden Gourmet Vegan Nuggets
  • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας με βασιλικό (σπιτική ή έτοιμη)
  • 150 γρ. γρ. φυτικό τυρί που λιώνει
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για το σερβίρισμα:

  • φυτική παρμεζάνα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓

ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Απλώνουμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα τις μελιτζάνες, χωρίς να πατάει η μία την άλλη, τις περιχύνουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις για 20 λεπτά.

2) Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο χωρίς να τον κλείσουμε και γυρνάμε τις μελιτζάνες.
Ρίχνουμε στο ταψί τα Garden Gourmet Vegan Nuggets και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακομη 10-12 λεπτά, γυρνώντας τα nuggets στα μισά του χρόνου.

3) Αφήνουμε τα Garden Gourmet Vegan Nuggets να κρυώσουν και τα κόβουμε σε μεσαία κομμάτια. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τις μελιτζάνες, τα Garden Gourmet Vegan Nuggets καλύπτουμε με τη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με το τυρί. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν οι μελιτζάνες & τα nuggets. (το διορθωνουμε και στο γύρισμα)

4) Πασπαλίζουμε με τυρί, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνουμε στους 200 °C στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά.

5) Σερβίρουμε με φυτική παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Ανεβάσε τη φωτογραφία σου στα Social Media, κάνε tag @madamegingercom για να μην χάσουμε καμία δημιουργία σου!



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Του Π. Χαλάτση Αύριο Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, στις 15.00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) ξεκινάει ο 18ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1, στη Σιγκαπούρη....

Αθλητικά

O Άκης Μάντζιος κατάφερε να εξουδετερώσει τα ατού του Ολυμπιακού και οδήγησε τον Άρη σε μία σπουδαία νίκη με 2-1 σκορ επί των Πειραιωτών...

Αθλητικά

Ο Ματίας Αλμέιδα σε δηλώσεις στην Cosmote TV εν όψει του αγώνα της ΑΕΚ με την Athens Kallithea αναφέρθηκε στην απόκτηση του Άντονι Μαρσιάλ...

Αυτοκίνητο

του Νεκτάριου Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Βρεθήκαμε αποκλειστικά για την Ελλάδα, στην παρουσίαση που έκανε η Aprilia, με επικεφαλής τον πρεσβευτή της μάρκας Max...