Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τεχνολογία

Μεγάλες αναβαθμίσεις στις κάμερες θα μπορούσαν να συνοδεύουν το Galaxy S25 Ultra – Samsung

Μεγάλες αναβαθμίσεις στις κάμερες θα μπορούσαν να συνοδεύουν το Galaxy S25 Ultra – Samsung


Πληροφορίες που διέρρευσαν συντείνουν σε σημαντικές βελτιώσεις του τηλεφακού και του υπερευρυγώνιου φακού για την επόμενη ναυαρχίδα της νοτιοκορεατικής εταιρίας.

Σειρά φωτογραφιών που διέρρευσαν πρόσφατα από το επερχόμενο Samsung Galaxy S25 συντείνουν σε σημαντικές αναβαθμίσεις, μεταξύ άλλων μεγαλύτερη οθόνη και ενισχυμένες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορούσαν να προσφέρουν σημαντικότατο προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού. Η επίσημη παρουσίαση απέχει ακόμη κάποιους μήνες, όμως οι φημολογίες συνεχίζονται ακάθεκτες και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στις κάμερες που θα συνοδεύουν το Samsung Galaxy S25 Ultra, καθώς φαίνεται πως ο συγκεκριμένος τομέας επιφυλάσσει ορισμένες απρόσμενες αλλαγές.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο Weibo δείχνει ότι το Galaxy S25 Ultra θα διατηρήσει την τετραπλή οπίσθια διάταξη, όμως θα αναβαθμίσει δύο από αυτές με μεγαλύτερους, υψηλότερης ανάλυσης αισθητήρες. Είχαν προηγηθεί φήμες ότι η επερχόμενη ναυαρχίδα της Samsung θα μπορούσε να στραφεί σε μια τριπλή διάταξη, φήμες όμως του πλέον φαίνεται ότι διαψεύδονται.

Η Samsung φέρεται να αναβαθμίζει την κάμερα με αισθητήρα 10MP και 3x zoom που διαθέτει το Galaxy S24 Ultra, ενσωματώνοντας νέα κάμερα με αισθητήρα 50ΜΡ στο Galaxy S25 Ultra. Παρότι το zoom παραμένει στα ίδια επίπεδα, η αυξημένη ανάλυση αναμένεται να αναβαθμίσει αισθητά την ποιότητα των εικόνων. Εκτός αυτού, η νέα ναυαρχίδα θα μπορούσε να ενσωματώνει και φακό υπερευρυγώνιων λήψεων με αισθητήρα 50MP, αντικαθιστώντας τον προηγούμενο αισθητήρα των 12ΜΡ.

Όσο για τις υπόλοιπες προδιαγραφές, το Galaxy S25 Ultra πιθανολογείται πως θα διατηρήσει την κυρίως κάμερα των 200ΜΡ, καθώς και την κάμερα των 50MP με 5x zoom, όπως το Galaxy S24 Ultra.

Η αναβάθμιση σε κάμερα με δυνατότητα 3x zoom είναι κάτι που αναμενόταν εδώ και καιρό, καθώς η Samsung χρησιμοποιούσε τον ίδιο αισθητήρα 10ΜΡ 3x ήδη από το Galaxy S21 Ultra. Μια κάμερα με αισθητήρα υψηλότερης ανάλυσης θα επέτρεπε την εξασφάλιση βελτιωμένων φωτογραφιών με 3x zoom σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Παρότι οι αισθητήρες πολλών megapixel δεν εγγυώνται πάντοτε άριστο αποτέλεσμα στην πράχη, το Galaxy S24 είναι ήδη ένα από τα κορυφαία ως προς τις κάμερες που διαθέτει, με την τετράδα των 200ΜΡ, 10ΜΡ, 50ΜΡ και 12ΜΡ. Το Galaxy S25 Ultra σαφώς θα είναι βελτιωμένο, τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη, εφόσον επιβεβαιωθούν οι παραπάνω φήμες.

Το Galaxy S25 Ultra φαίνεται πως θα είναι το μόνο μοντέλο της σειράς που θα ενσωματώσει αναβαθμίσεις στις κάμερες, καθώς δεν υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με το τι θα ισχύσει στα μοντέλα Galaxy S25 και S25 Plus. Εντωμεταξύ, προηγούμενες δημοσιογραφικές πληροφορίες συνέτειναν στο ότι η ναυαρχίδα της Samsung για το 2025 θα ενσωματώνει για πρώτη φορά το Gemini Nano 2. O Τσο Κέολ-μιν, γενικός διευθυντής του τομέα LSI της Samsung Electronics έκανε τη σχετική αναφορά στη διάρκεια της παρουσίασης που πραγματοποίησε στο πλαίσιο του Φόρουμ Ημιαγωγών Τεχνητής Νοημοσύνης, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου.



  • Like


    1



  • Haha


    1

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Σε πυρετώδεις ετοιμασίες για την παράσταση «Brokeback Mountain» στην οποία θα πρωταγωνιστήσει τον Οκτώβριο βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Μιχαήλ Ταμπακάκης. Το «Brokeback Mountain»...

Αθλητικά

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπος με τον παίκτη που τον απέκλεισε πρόωρα στο πρόσφατο US Open. Ο «Στεφ»...

Μαγαζίνο

Ίσως πρόκειται για μια από τις χειρότερες κατηγορίες γονιών, αφού η στάση τους αυτή έχει τρομερά αρνητικές επιπτώσεις στον ψυχισμό του παιδιού και στην...

Αθλητικά

Όπως έκανε γνωστό την Πέμπτη ο Ολυμπιακός, η Εύη Κουτσαυτάκη, η οποία ως τις 10 Ιουλίου του 2024 εργαζόταν στον ΣΚΑΪ, είναι η νέα...