Connect with us

Hi, what are you looking for?

Οικονομία

«Μαύρη Δευτέρα» στις χρηματαγορές λόγω Μέσης Ανατολής

«Μαύρη Δευτέρα» στις χρηματαγορές λόγω Μέσης Ανατολής


Μαύρη Δευτέρα με τις χρηματιστηριακές αγορές να κατρακυλούν από νωρίς σε όλο τον πλανήτη, χαρακτηρίζεται η σημερινή. Τα Χρηματιστήρια αποτυπώνουν το φόβο των επενδυτών για άμεση ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή. Το έναυσμα έδωσαν οι ιαπωνικές μετοχές, που άρχισαν να υποχωρούν κατακόρυφα έως και 13%, καθώς ο φόβος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες -η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο- θα μπορούσε να οδηγηθούν σε ύφεση, ώθησε τους επενδυτές σε κινήσεις πανικού.

Το ασφαλές γεν και το ελβετικό φράγκο εκτινάχθηκαν, πυροδοτώντας εικασίες ότι ορισμένοι επενδυτές έπρεπε να προχωρήσουν σε άγριο sell off μόνο και μόνο για να βρουν τα χρήματα να καλύψουν ζημίες αλλού. Ήταν τέτοιος ο χείμαρρος των πωλήσεων που ενεργοποιήθηκε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης (circuit breakers), σε διαπραγματεύσεις σε όλη την Ασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε χαμηλό σχεδόν εξαμήνου υποχώρησαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα Δευτέρα 05/08 στην έναρξη των συναλλαγών εν μέσω φόβων για επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε βουτιά 3,1% στις 482,42 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδό του από τις 13 Φεβρουαρίου. Ο δείκτης οδεύει επίσης προς τη χειρότερη ημερήσια επίδοσή του μέσα σε 2,5 χρόνια.

Την Παρασκευή, ο δείκτης κατέγραψε τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση των τελευταίων σχεδόν 10 μηνών και υποχώρησε κάτω από το όριο των 500 μονάδων για πρώτη φορά από τις 15 Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φόβοι ότι οι ΗΠΑ μπορεί να οδεύουν προς ύφεση προκάλεσαν αποστροφή επενδυτικού κινδύνου στην αγορά.

Όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνταν σε αρνητικό έδαφος.

Οι κλάδοι χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών ήταν αυτοί με το μεγαλύτερο πλήγμα. Οι τράπεζες υποχώρησαν 4,2%, οι μετοχές χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σημείωσαν πτώση 3,6% και ο τεχνολογικός κλάδος κατέγραψε βουτιά 5%.

Σε χαμηλό επτά μηνών και οι τιμές στο πετρέλαιο

Οι ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη έπληξαν και την τιμή του πετρελαίου. Το αργό πετρέλαιο Brent, το διεθνές σημείο αναφοράς, έχει υποχωρήσει κατά 1,1% ή σχεδόν ένα δολάριο ανά βαρέλι στα 75,91 δολάρια/βαρέλι, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο. Οι πωλήσεις πανικού πλήττουν τις χρηματοπιστωτικές αγορές εξηγεί ο Kyle Rodda, ανώτερος αναλυτής χρηματοοικονομικών αγορών στο capital.com

Πτώση 4,38% στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Καμία μετοχή δεν καταγράφει άνοδο

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ακολουθεί το sell- off των διεθνών αγορών. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 1.368,26 μονάδες σημειώνοντας πτώση 4,38%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 28,14 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 4,69%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 4,52%.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Επιμέλεια: Γιάννα Μυράτ Ο Βασιλιάς Κάρολος βρέθηκε αντιμέτωπος για δεύτερη μέρα με ακτιβιστές των Πρώτων Εθνών που αμφισβήτησαν την υπεροχή της βρετανικής μοναρχίας στην...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike MOTUL FIM 2024 ολοκληρώθηκε συναρπαστικά στην Τελετή Απονομής Βραβείων, που φιλοξενήθηκε στο διάσημο Museos de la Atalaya στη...

Συνταγές

Το φυσικό ιχθυοτροφείο που δημιούργησε θρύλους και παραδόσεις, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, είναι ένας σημαντικός ψαρότοπος, με βαθιές ρίζες στην τοπική κληρονομιά και...

Αθλητικά

Το ΘΕΜΑ και οι ιστοσελίδες protothema.gr και ygeiamou.gr αναδεικνύουν την αξία της Ενιαίας Υγείας για τη βιωσιμότητα του οικοσυστήματος και τη διασφάλιση της...