Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Μαζική σφαγή δελφινιών – Βάφτηκε κόκκινη η θάλασσα από το αίμα (Προσοχή: Σκληρές εικόνες)

Μαζική σφαγή δελφινιών – Βάφτηκε κόκκινη η θάλασσα από το αίμα (Προσοχή: Σκληρές εικόνες)


Φρίκη προκαλούν οι εικόνες από τα Νησιά Φερόε, όπου περισσότερα από 150 δελφίνια σφαγιάστηκαν, με το αίμα τους να βάφει τη θάλασσα κατακόκκινη. Οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων, αλλά και κάτοικοι της περιοχής, επέκριναν τη σοκαριστική αυτή παράδοση.

Υπολογίζεται ότι 156 λευκά δελφίνια του Ατλαντικού σκοτώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες στο Skálabotnur το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο ενός κυνηγιού που αποτελεί παράδοση στα νησιά και είναι γνωστό ως grindadráp.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν πώς τα αβοήθητα ζώα μαχαιρώθηκαν και τεμαχίστηκαν μέσα στον κόλπο, με αποτέλεσμα το νερό να γίνει κατακόκκινο, προτού τα βγάλουν στην ακτή, τα παρατάξουν και τα εκτελέσουν.

 

Ενήλικα θηλυκά φαίνονται να είναι διαμελισμένα σε κοντινή απόσταση από τα μικρά τους, την ώρα που το αίμα τους κυλάει από την ξύλινη προβλήτα μέσα στο νερό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα Νησιά Φερόε είναι ένα αυτοδιοικούμενο αρχιπέλαγος που αποτελεί μέρος του Βασιλείου της Δανίας στον Βόρειο Ατλαντικό, μεταξύ της Νορβηγίας και της Ισλανδίας.

Το grindadráp, που συχνά αναφέρεται για συντομία ως grind, στοιχίζει συνήθως τη ζωή σε εκατοντάδες δελφίνια κάθε χρόνο. Παλιότερα, αποτελούσε ζωτική πηγή τροφής για τους κατοίκους των Φερόε.

 

Τα μαυροδέλφινα (αλλιώς γνωστά και ως φάλαινες-πιλότοι) είναι στην πραγματικότητα ένα από τα μεγαλύτερα είδη δελφινιών και είναι εξαιρετικά κοινωνικά πλάσματα που παραμένουν με τις ομάδες που γεννήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Είναι είδος κητώδους το οποίο ανήκει στην οικογένεια των Δελφινίδων, αν και η συμπεριφορά του μοιάζει περισσότερο με αυτή των φαλαινών.

Κατά τη διάρκεια του grindadráp οι ντόπιοι χρησιμοποιούν τις βάρκες για να οδηγήσουν τα ζώα σε ρηχά νερά, όπου οι κυνηγοί μπορούν να στέκονται μέσα στο νερό και να τα μαχαιρώνουν μέχρι θανάτου με ακόντια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα.

Στη σημερινή εποχή, όμως, η σκληρή αυτή πρακτική δεν αποτελεί πλέον αναγκαιότητα και επιβιώνει σε μεγάλο βαθμό ως παράδοση, εξοργίζοντας τους ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων παγκοσμίως, οι οποίοι επικρίνουν την άσκοπη θανάτωση. Και κάθε χρόνο που περνάει, αυτοί που συμμετέχουν στο grindadráp, αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερες αντιδράσεις από τους συμπολίτες τους, που ζητούν να περιοριστεί ο αριθμός των δελφινιών που σκοτώνονται.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν επίσης ότι ορισμένα είδη, όπως τα λευκά δελφίνια του Ατλαντικού ή τα ρινοδέλφινα, θα πρέπει να εξαιρεθούν από το κυνήγι.

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2021, 1.428 λευκά δελφίνια του Ατλαντικού είχαν σφαγιαστεί στην ίδια παραλία. Σε μια προσπάθεια να κατευνάσουν τους επικριτές, οι Αρχές των Νησιών Φερόε εξέδωσαν προσωρινό περιορισμό, ώστε το κυνήγι να μην ξεπερνάει τα 500 δελφίνια του Ατλαντικού για τα έτη 2022 και 2023.

Οι κάτοικοι που εξακολουθούν να στηρίζουν αυτή την παράδοση, δηλώνουν ότι παρέχει δωρεάν τροφή στην κοινότητά τους.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Οικονομία

Το σήμα της εκκίνησης για ένα νέο μεγάλο κύκλο επενδύσεων του Ομίλου στους τομείς των παραχωρήσεων και των ΣΔΙΤ εντός κι εκτός Ελλάδας, έδωσε...

Τεχνολογία

Η ευρωπαϊκή δικαιοσύνη ακύρωσε το πρόστιμο του 1,49 δισεκατομμυρίου ευρώ που είχε επιβληθεί το 2019 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της Google για κατάχρηση...