Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Λευτέρης Αυγενάκης: Βίος και πολιτεία του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;»

Λευτέρης Αυγενάκης: Βίος και πολιτεία του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;»


Το αδιάψευστο βίντεο με το χαστούκι που έριξε ο Λευτέρης Αυγενάκης ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον πολιτικό που έχει στο… παλμαρέ του από νταηλίκια μέχρι συνομιλίες με καταδικασμένους εκβιαστές και, φυσικά, κατασπατάληση δημόσιου χρήματος

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου ο Λευτέρης Αυγενάκης προχώρησε σε εξύβριση και χειροδικία κατά υπαλλήλου του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», με αποτέλεσμα την αποπομπή του –αλλά με πέντε ημέρες καθυστέρηση– από τη «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα.

Αμέσως μετά την απομάκρυνσή του από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, αλλά όχι και τη διαγραφή του από το κόμμα, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έγραψε: «Η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου από την ΚΟ του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή. Εδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη», προσθέτοντας ότι «ήμουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος».

Είναι μια ανάρτηση η οποία αποτυπώνει την αλαζονεία και τον κυνισμό που χαρακτηρίζουν τον Λ. Αυγενάκη, ακόμη και μετά την κοινωνική κατακραυγή που ξεσήκωσε η αποκάλυψη της απαράδεκτης χειροδικίας του εναντίον εργαζομένου.

Ομως για να μην πέφτουμε από τα σύννεφα για το ποιόν του συγκεκριμένου πολιτικού, το συμβάν στο αεροδρόμιο ήταν απλώς το κερασάκι στην τούρτα.

Τι να πρωτοθυμηθούμε για τον βίο και την πολιτεία του γίγαντα αυτού της πολιτικής. Πριν από περίπου εφτά χρόνια το Documento είχε αποκαλύψει μια τεράστια υπόθεση διαφθοράς στην οποία ο Λ. Αυγενάκης είχε… σημαίνοντα ρόλο.

Μόνο που τότε η αποκάλυψη δεν είχε πάρει την έκταση που έπρεπε καθώς η πλειονότητα των Μέσων φρόντισε να την υποβαθμίσει.

Η υπόθεση αφορούσε τις σχέσεις του πρώην υπουργού ακόμη και με ποινικούς, ενώ σε συνομιλίες της ΕΥΠ καταγράφονταν απειλές και κατά του εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη.

Αυγενάκης: Συνομιλίες με καταδικασμένους εκβιαστές

Ο Λ. Αυγενάκης, τότε γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και προσωπικός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε καταγραφεί από τον κοριό της ΕΥΠ να συνομιλεί με άτομα που έχουν καταδικαστεί για εκβιασμό και βρίσκονταν υπό έρευνα για διακίνηση μαύρου χρήματος και παράνομη εμπορία χρυσού. Τα πρόσωπα αυτά είχαν συγκροτήσει ένα διευρυμένο δίκτυο με διασυνδέσεις στην πολιτική, την αστυνομία και την εκκλησία. Μάλιστα μετά τα σχετικά δημοσιεύματα ο τότε γραμματέας της ΝΔ είχε αναγκαστεί να ζητήσει από την αρμόδια υπηρεσία της ΕΛΑΣ που ασχολείται με τη φύλαξη υψηλών προσώπων την αντικατάσταση του αστυνομικού του φρουρού Νίκου Μανώλη.

Σημειώνεται ότι ο προσωπικός φρουρός του Λ. Αυγενάκη Ν. Μανώλης είχε καταγραφεί από τον κοριό της ΕΥΠ να συνομιλεί με ποινικούς. Οι συνομιλίες του τότε γραμματέα της «γαλάζιας» παράταξης δεν ήταν απλώς μια καραμπόλα στη διαδικασία της έρευνας, αντιθέτως έδειχναν τις πρακτικές του βουλευτή, που κάνει εξυπηρετήσεις στους συνομιλητές του, είτε προσωπικά

Ο αλαζόνας βουλευτής Ηρακλείου έχει πρωταγωνιστήσει σε ουκ ολίγα σκάνδαλα τα οποία έχει αποκαλύψει το Documento, ενώ η ΕΥΠ τον έχει καταγράψει να συνομιλεί με ποινικούς που απειλούσαν ακόμη και τον εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη είτε μέσω του Ν. Μανώλη.

Σε προηγούμενο ρεπορτάζ του Documento είχε αποκαλυφθεί ότι ο βουλευτής Ηρακλείου συνομιλούσε με τον επιχειρηματία Παναγιώτη Μπαμπάμτση, ο οποίος δήλωνε ελεύθερος επαγγελματίας, αλλά με μηδενικά εισοδήματα, την ίδια στιγμή που εμφανιζόταν να οδηγεί ακριβά αυτοκίνητα, να παίζει στοιχήματα με ποσά άνω των 200.000 ευρώ τον μήνα και να είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης καταστημάτων που λειτουργούσαν με αχυράνθρωπους.

Τονίζεται ότι εκείνη την εποχή ο Κ. Βαξεβάνης μέσα από το ρεπορτάζ σημείωνε ότι ο Μπαμπάμτσης συνομιλούσε με τον Λ. Αυγενάκη για να τον προτρέψει να επικοινωνήσει με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Αστέρα Πολύχρονη Γριβέα και να του ζητήσει να συνεχίσει τη μίσθωση των καταστημάτων του ξενοδοχείου στον αχυράνθρωπό του. Μάλιστα το αντάλλαγμα προς τον «γαλάζιο» βουλευτή ήταν ένα πουκάμισο και κάποια ρούχα για τη σύζυγό του, με τους οποίους ο Μπαμπάμτσης φέρεται να είχε συναντηθεί και ένα διήμερο σε ένα σκάφος.

Σύλληψη του συνομιλητή του Αυγενάκη

Σημειώνεται ότι τον Γενάρη του 2019 είχε συλληφθεί ο Εμμανουήλ Παπουτσάκης, καταδικασμένος για εμπορία ναρκωτικών και συνέταιρος του Παν. Μπαμπάμτση, ο οποίος ήταν ο συνομιλητής του Λ. Αυγενάκη. Ο Παπουτσάκης ήταν από τον Μάρτιο του 2017 φυγόποινος αφού είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια κάθειρξη για εμπορία ναρκωτικών μαζί με ακόμα ένα μέλος της ομάδας Μπαμπάμτση, τον Σωκράτη Πρίφτη, καταδικασθέντα στην ποινή των ισοβίων. Ο φυγόποινος συνελήφθη έξω από σχολείο της Αθήνας όπου είχε πάει για να πάρει το παιδί του.

Εχρισε τη σύζυγό του ειδική σε θέματα αθλητισμού

Ενα άλλο συμβάν, που συνδέεται όχι με ζητήματα νομιμότητας αλλά ηθικής, είναι και η αποκάλυψη που έγινε τον Μάρτιο του 2023 ότι ο Λ. Αυγενάκης έχρισε ειδική σύμβουλό του σε θέματα αθλητισμού τη σύζυγό του Ελενα Μπανιά. Η κίνηση αυτή δείχνει μια συγκεκριμένη αντίληψη περί εξουσίας, καθώς ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αντί να επιλέξει ως σύμβουλό του ένα άτομο που έχει σχέση με το αντικείμενο του αθλητισμού και πληροί αντικειμενικά κριτήρια, διάλεξε άτομο του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2019 το Documento αποκάλυψε ότι ο Λ. Αυγενάκης συναντούσε με τη σύζυγό του στον Αστέρα Βουλιαγμένης τον καταδικασμένο για εκβιασμούς Παν. Μπαμπάμτση.

Ο «εξαφανισμένος» πίνακας που επανεμφανίστηκε

Αλλη περίπτωση που αποτυπώνει τη λογική της αδηφάγας εξουσίας είναι και η «εξαφάνιση» του πίνακα που ενώ κοσμούσε το γραφείο των πρώην υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης,

εξαφανίστηκε με τη φυγή Αυγενάκη από το υπουργείο. Βέβαια, μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα social media ο πίνακας, που κατά πάσα πιθανότητα είναι δημιουργία του Νικόλαου Οθωναίου, επανεμφανίστηκε.

Εφυγε αλλά άφησε στο ΔΣ του ΕΛΓΑ τη μετακλητή του

Ενα άλλο ερώτημα που προκύπτει για τον Λ. Αυγενάκη είναι γιατί ενώ δεν είναι υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης από τα μέσα Ιουνίου, στο ΔΣ του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) παραμένει μετακλητή του σύμβουλος την οποία είχε τοποθετήσει ο ίδιος με απόφασή του στον ΕΛΓΑ όταν ήταν υπουργός τον περασμένο Μάρτιο. Είναι ερώτημα πώς παραμένει σε ΔΣ κρατικού οργανισμού ως εκπρόσωπος υπουργείου μια μετακλητή υπάλληλος που δεν απασχολείται πλέον στο γραφείο του υπουργού, ενώ ερωτήματα εγείρονται και για την τοποθέτησή της τον περασμένο Μάρτιο.

Ο αθλητισμός δεινοπάθησε επί υπουργίας του

Ολη η πορεία του Λ. Αυγενάκη είναι διαποτισμένη από αλαζονεία και αδιαφορία για τις συνέπειες, διότι θεωρούσε ότι κανείς δεν μπορεί να τον αγγίξει. Ακόμη και στο αντικείμενο του αθλητισμού που ήταν υφυπουργός για τέσσερα χρόνια έχουν διατυπωθεί επικρίσεις όπως ότι «είναι ο χειρότερος υφυπουργός Αθλητισμού από ίδρυση του ελληνικού κράτους», που είχε πει ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Σημειώνεται ότι την περίοδο της πανδημίας η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με εντολή του Γιάννη Αλαφούζου τού απαγόρευσε να επισκεφθεί το προπονητικό κέντρο της ομάδας στο Κορωπί. Ηταν ανεπιθύμητος διότι τον ενδιέφερε μόνο η επικοινωνία και όχι η ουσία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Επίσης, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε χαρακτηρίσει τον «γαλάζιο» βουλευτή «τον πιο εμπαθή και επικίνδυνο υφυπουργό Αθλητισμού της ιστορίας». Στην εκλογική του περιφέρεια είχε εξαγγείλει ότι θα γίνουν δεκάδες αθλητικά έργα, αλλά είναι ζήτημα αν προχώρησαν δυο τρία από αυτά. Υποσχέθηκε να κάνει το Ηράκλειο αθλητική πρωτεύουσα της χώρας, αλλά τα σχέδιά του έμειναν στα λόγια.

Πριν στηθεί η κάλπη των βουλευτικών εκλογών το 2023 ο Λ. Αυγενάκης μοίραζε αφειδώς κρατικό χρήμα σε έκτακτες επιχορηγήσεις προς σωματεία της εκλογικής του περιφέρειας, ακόμη και σε συγγενικό του πρόσωπο, μέσω του ΕΟΚΑΝ. Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ προσέλαβε ως χημικό συγγενή του υφυπουργού με δωδεκάμηνη σύμβαση και απολαβές 23.175 ευρώ. Εκείνη την περίοδο ο Αυγενάκης είχε υπογράψει επιχορηγήσεις ύψους 157.000 ευρώ. Μάλιστα ο γαλαντόμος με το κρατικό χρήμα υφυπουργός Αθλητισμού ζητούσε από τα σωματεία να του στείλουν επιστολή με την οποία θα τον ευχαριστούσαν για την οικονομική τους ενίσχυση.

Νταής μόνο με τους αδύναμους

Ο Λ. Αυγενάκης δεν είναι πάντα νταής, όπως υπήρξε στην περίπτωση του εργαζομένου στο αεροδρόμιο αλλά και σ’ αυτήν της εκπροσώπου φορέα που είχε διαφωνήσει μαζί του σε σύσκεψη για τις διεπαγγελματικές οργανώσεις κι αυτός φανερά ενοχλημένος της είπε ότι πρέπει να μάθει ποιο είναι το «μπόι» της και να μην ξαναπατήσει στο υπουργείο.

Σε ένα βίντεο που έγινε viral, το 2019 ως υφυπουργός Αθλητισμού είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη. Οπως φαίνεται στο βίντεο, ο Ι. Σαββίδης μόλις συναντά τον Λ. Αυγενάκη του φωνάζει υποτιμητικά στα ρωσικά «Τι κάνεις εδώ; Φύγε, ξεκουμπίσου!», κάτι που μετέφερε στον έκπληκτο υφυπουργό ο μεταφραστής του προέδρου του ΠΑΟΚ. Χωρίς αξιοπρέπεια ο Αυγενάκης φαίνεται να επιμένει να ακολουθήσει τους δυο άντρες, ενώ ο Ι. Σαββίδης συνεχίζει να του λέει «Φύγε, φύγε» και αποχωρεί από τον χώρο βρίζοντας. Το αστείο είναι ότι μετά τη συνάντηση ο Λ. Αυγενάκης είχε δηλώσει με θράσος: «Η συνάντηση γνωριμίας με τον κ. Σαββίδη έγινε σε εξαιρετικό κλίμα».

Καμία ηθική μπροστά στο προσωπικό όφελος

Αλγεινή εντύπωση όμως και έντονες αντιδράσεις είχε προκαλέσει και η στάση του υπέρ της ομάδας του Ηροδότου λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του άτυχου φιλάθλου του Εθνικού Κώστα Κατσούλη πριν από δέκα χρόνια. Ενας άνθρωπος ήταν νεκρός, θύμα της οπαδικής βίας, και ο Αυγενάκης ως βουλευτής Ηρακλείου προσπαθούσε να ακυρώσει την ποινή που επιβλήθηκε στην ομάδα της περιοχής όπου εκλέγεται. Εφτασε μάλιστα να συνοδεύσει τους παράγοντες της ομάδας ακόμη και στην απολογία τους στον αθλητικό δικαστή.

Κακλαμανάκης: «Γνώριζε πολύ καλά ο πρωθυπουργός»

Για όλη αυτή την πορεία του Λ. Αυγενάκη προφανώς και υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες του πρωθυπουργού, καθώς όπως επισήμανε σε ανάρτησή του στο Facebook ο ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης: «γνώριζε πολύ καλά προηγούμενες πράξεις και παραλείψεις του». Η ανάρτηση του Ελληνα ολυμπιονίκη για το «σκοτάδι» των πράξεων Αυγενάκη και την κάλυψη της οποίας έχαιρε δείχνει ότι οι πρακτικές του έχουν βαθύτερη πολιτική διάσταση, καθώς υπάρχει μια κυβέρνηση που τις τρέφει τόσα χρόνια και «σοκάρεται» μόνο όταν η κυνικότητα ξεχειλίζει στις οθόνες μας. Αυτός ήταν άλλωστε που τον Οκτώβριο του 2023 ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εκβίαζε τους Θεσσαλούς να ψηφίσουν Αγοραστό για να μην καθυστερήσουν οι αποζημιώσεις.

 

Σκόρπισε χιλιάδες ευρώ για λουλούδια και μπεγλέρια

Μια άλλη «αγάπη» του αλαζόνα πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν και η κατασπατάληση δημόσιου χρήματος. Τη στιγμή που η κοινωνία ζητούσε μέτρα ανακούφισης για την ακρίβεια, ο Λ. Αυγενάκης σπατάλησε 105.720 ευρώ σε διάστημα δύο μηνών (Νοέμβριος 2023 – Ιανουάριος 2024) για παρεμβάσεις στο υπουργικό του γραφείο και «εθιμοτυπικά δώρα» λόγω Χριστουγέννων, με 4.700 ευρώ εξ αυτών να δαπανώνται για μπεγλέρια. Μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί, καθώς όπως αποκάλυψε το Documento στα τέλη Μαΐου επανήλθε δριμύτερος με απευθείας ανάθεση ύψους 6.000 ευρώ για «προμήθεια συνθέσεων λουλουδιών» για τον «απαραίτητο» στολισμό του… υπουργικού του γραφείου.

Ολα αυτά τη στιγμή που ο ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν υπό ευρωπαϊκή επιτροπεία με δική του ευθύνη, όπως του καταλογίζουν «γαλάζια» στελέχη, απασχολώντας την επικαιρότητα για τα «φουσκωμένα» ταξιδιωτικά έξοδα της προσωρινής διοίκησης που όρισε στον οργανισμό μετά το καθεστωτικό «ξήλωμα» της προηγούμενης. Τι κι αν ο πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΟ Σέρκος Χαρουτουνιάν απέστειλε επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό, καταγγέλλοντας βροχή απευθείας αναθέσεων, τις οποίες αδυνατούσε πια να υπογράφει. Ο Λ. Αυγενάκης συνέχιζε το… βιολί της σπατάλης κρατικών πόρων.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Καταψηφίστηκαν από την Κεντρική Επιτροπή οι προτάσεις για τα δημοψηφίσματα – Αυτή είναι η νέα Οικονομική Επιτροπή

Προειδοποίηση Κασσελάκη σε όσους «αντιφάσκουν» με τις αποφάσεις του κόμματος δημόσια: «Δεν είναι απειλή, είναι απλή λογική»

Η μαφία της Μυκόνου, δύο δολοφονίες και το χαμένο ηχητικό – Την Κυριακή στο Documento

Οργή στην αγορά για τον εμπαιγμό με τα τεκμήρια – Η κυβέρνηση φορτώνει τους ελεύθερους επαγγελματίες με φόρους χιλιάδων ευρώ

Άνοιξε τις πύλες του το 43ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

 

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Στη διαγραφή του Μάριου Σαλμά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών....

Αθλητικά

Η «Δίκη  ΣΚΑΪ» αποκάλυψε ότι ο 9ος Τακτικός Ανακριτής Αθηνών Παναγιώτης Τζιούβας διερευνά το κακουργηματικό αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου...

Μαγαζίνο

Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν φορές που το παιδί σας θα λειτουργήσει αντιδραστικά όταν έρθει η ώρα του φαγητού, κάτι που μόνο τυχαία δε...

Αυτοκίνητο

Του Γιώργου Παλληκάρη Για πρώτη φορά το GP της Σιγκαπούρης ολοκληρώθηκε χωρίς κίτρινες σημαίες, χωρίς Safety Cars, και με μόλις δύο εγκαταλείψεις  λόγω μηχανικής...