Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Λίβανος: Αδειάζει από ξένους υπηκόους -«Φύγετε, η κατάσταση εξελίσσεται γρήγορα» λέει το Λονδίνο στους Βρετανούς

Λίβανος: Αδειάζει από ξένους υπηκόους -«Φύγετε, η κατάσταση εξελίσσεται γρήγορα» λέει το Λονδίνο στους Βρετανούς


Η Βρετανία συνέστησε στους πολίτες της να φύγουν από τον Λίβανο, ενώ εντείνονται οι προσπάθειες για να αποτραπεί μια κλιμάκωση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ μετά την πολύνεκρη επίθεση στο κατεχόμενο Γκολάν.

«Συμβουλεύουμε τους Βρετανούς πολίτες να αναχωρήσουν από τον Λίβανο και να μην ταξιδέψουν στη χώρα αυτή. Η κατάσταση εξελίσσεται γρήγορα» έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Λάμι, στην πλατφόρμα X.

Υπενθυμίζεται ότι και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την αποφυγή επισκέψεων στο Ισραήλ, τον Λίβανο, τα παλαιστινιακά εδάφη και το Ιράν.

«Υπενθυμίζονται συναφείς ανακοινώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών, με τις οποίες συνιστάται η αποφυγή επισκέψεων στον Λίβανο, εκτός των άκρως απαραίτητων, καθώς και η αναχώρηση των επισκεπτών από τη χώρα» αναφέρεται στην νεότερη ανακοίνωση.

Το ίδιο έχει πράξει και η Γερμανία, καλώντας τους υπηκόους της να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Ταυτόχρονα, έχουν ανασταλεί πτήσεις προς και από τη Βηρυτό. Η Air France και η θυγατρική της, Transavia France, ανέστειλαν σήμερα και αύριο τις πτήσεις τους από το αεροδρόμιο του Παρισιού «Σαρλ ντε Γκολ» προς τη Βηρυτό.

Παράλληλα, οι αεροπορικές εταιρείες Lufthansa, Swiss and Eurowings, του γερμανικού ομίλου Lufthansa, αναστέλλουν και εκείνες τις πτήσεις τους από και προς την πρωτεύουσα του Λιβάνου μέχρι τις 5 Αυγούστου εξαιτίας των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ομίλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Αθλητικά

Όπως έκανε γνωστό την Πέμπτη ο Ολυμπιακός, η Εύη Κουτσαυτάκη, η οποία ως τις 10 Ιουλίου του 2024 εργαζόταν στον ΣΚΑΪ, είναι η νέα...

Μαγαζίνο

Η Ελεονώρα Μελέτη είχε χθες, Τρίτη 17/9, τα γενέθλιά της και για πρώτη φορά, μετά από αρκετά χρόνια, τα γιόρτασε μακριά από το σύζυγό...