Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τεχνολογία

Λένα Μαντά: «Αυτό το “δουλεύουμε τη σχέση μας” για μένα είναι απλά μια αναβολή “εκτέλεσης”»

Λένα Μαντά: «Αυτό το “δουλεύουμε τη σχέση μας” για μένα είναι απλά μια αναβολή “εκτέλεσης”»


Τη συγγραφέα Λένα Μαντά υποδέχτηκε η Κατερίνα Καινούργιου και η συζήτηση πήγε στον σύζυγό της που δεν τη συνόδευε καθώς η περιπέτεια της υγείας του πλέον δεν του επιτρέπει να το κάνει αυτό.

«Έχω φάει άπειρες απορρίψεις. Ο εκδοτικός οίκος που έβγαλε το πρώτο μου απέρριπτε όλα τα επόμενα. Πέρασαν 3-4 χρόνια να αλλάξω οίκο και να δεχτούν το επόμενο. Φέτος κλείνω 20 χρόνια στον Ψυχογιό.

Αν δεν ήταν ο Γιώργος δεν θα είχα ξεκινήσει καν, ντρεπόμουν πάρα πολύ.

Δεν είναι καλά, το λέω γελώντας, πέρασε μια τεράστια περιπέτεια που τον καθήλωσε στο σπίτι πλέον με οξυγόνο.

Ο Γιώργος πια δεν μπορεί να με συνοδεύει, είναι σπίτι, χαίρεται τα εγγόνια του και αποκτήσαμε και το δεύτερο προσφάτως.

Έχει μια σχέση εξάρτησης μαζί μου και δυσκολεύεται όταν λείπω.

Αν εννοείς τον έρωτα που περιγράφουν τα βιβλία και τα δικά μου μαζί, όχι, δεν ήταν κάτι τέτοιο γιατί ήταν μια στέρεη σχέση από την αρχή. Πιστεύω στις σχέσεις που λειτουργούν ή δεν λειτουργούν και αυτό το “δουλεύουμε τη σχέση μας” για μένα είναι απλά μια αναβολή εκτέλεσης. Ένας σύμβουλος σχέσεων μπορεί να είναι απαραίτητος όταν έρχονται τα παιδιά που είναι σοβαρός κλυδωνισμός για το ζευγάρι ειδικά όταν φεύγουν από το σπίτι τα παιδιά γιατί οι γυναίκες όταν γίνονται μάνες πρέπει να είναι μάνες και ο άλλος είναι στην άκρη. Όταν τα παιδιά φύγουν τότε γυρνάνε και βλέπουν δίπλα τους έναν άγνωστο.

Για τον Γιώργο ήταν έρωτας,  για μένα μια πολύ μεγάλη αγάπη, μου είχε κάνει εντύπωση το βλέμμα του γιατί πάντα το βλέμμα με απωθεί ή με έλκει στον άνθρωπο, ζήσαμε μαζί 41 χρόνια χωρίς αυτό να είναι γλυκανάλατο. Είχαμε εντάσεις και τώρα έχουμε, κυρίως εγώ.

Πέρσι που βρέθηκε ένα βήμα πριν τη διασωλήνωση δεν με αφήνανε να μπω στο νοσοκομείο και τους είπα ότι θα το γκρεμίσει αν δεν πάω. Την τρίτη μέρα με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι δεν είναι διαχειρίσιμος.

Ο Γιώργος είναι η σπονδυλική στήλη» είπε.

Λένα Μαντά: «Αυτά τα διαόλια τα σόσιαλ…»

Όταν η Κατερίνα Καινούργιου τη ρώτησε τι φταίει και οι γυναίκες δεν βρίσκουν σύντροφο είπε:

«Δεν φταίει μόνο ένας που δεν μπορούμε να κάνουμε σχέσεις. Η κοινωνία μας έχει γίνει έτσι που δεν αφήνει χώρο σε μια σχέση να ανθίσει. Έχουν γίνει άντρες γυναίκες πολύ εγωιστές. Εμείς κάναμε υπέρβαση του εαυτού μας για μια σχέση. Τώρα λίγο η καριέρα, η κοινωνία, λίγο αυτά τα διαόλια τα σόσιαλ, να κρίνουμε τον άλλον από το αν έκανε like σε μια φωτογραφία που δεν το καταλαβαίνει η δική μου η γενιά».

Αναφορικά με τον γάμο των ομοφυλοφίλων και αν θα περιλάβει έναν στο επόμενο βιβλίο της είπε:

«Άσε στην κοινωνία να αφομοιώσει τις αλλαγές. Μην τη βομβαρδίζουμε. Οι επαναστάσεις θέλουν αίμα και χύνεται αίμα. Οι άνθρωποι που βγήκαν μπροστά και μίλησαν για την προτίμησή τους, κάνουν καλό. Έχω άνθρωπο που τόλμησε να αποκαλύψει επιτέλους στους γονείς του ότι θα συζήσει με τον άνθρωπο που αγαπάει και έχασε τον πατέρα του από εγκεφαλικό οπότε έχουμε δρόμο ακόμα» είπε.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Σε πυρετώδεις ετοιμασίες για την παράσταση «Brokeback Mountain» στην οποία θα πρωταγωνιστήσει τον Οκτώβριο βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Μιχαήλ Ταμπακάκης. Το «Brokeback Mountain»...

Αθλητικά

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπος με τον παίκτη που τον απέκλεισε πρόωρα στο πρόσφατο US Open. Ο «Στεφ»...

Ελλάδα

Εδώ και περίπου 10 χρόνια η ιαπωνική κατασκευάστρια ICOM έχει σταματήσει να παράγει τα γουόκι τόκι που πιστεύεται πως ανατινάχθηκαν την Τετάρτη στον Λίβανο σκοτώνοντας...

Μαγαζίνο

Ο Πέτρος Ξεκούκης έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό» και μεταξύ άλλων μίλησε για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ενώ εξήγησε ότι ο ίδιος είναι ομοφοβικός. Αρχικά, ο...