Connect with us

Hi, what are you looking for?

Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: «Μετωπική» με τον Σαμαρά

Κ. Μητσοτάκης: «Μετωπική» με τον Σαμαρά


Σκηνικό σύγκρουσης ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντώνη Σαμαρά στήνεται τα τελευταία 24ωρα στη ΝΔ, μετά και τα όσα συνέβησαν χθες στη Βουλή στη διάρκεια της συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για τις φωτιές της αντιπυρικής περιόδου.

Χρειάστηκαν δέκα λέξεις διά στόματος του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της συνεδρίασης για να καταγραφεί ξαφνική κλιμάκωση στο εσωκομματικό πεδίο της κυβερνητικής παράταξης. Μία κλιμάκωση, που δείχνει να επιδεινώνει σημαντικά το ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον, αρχικά της αποστασιοποίησης και έπειτα της αποξένωσης του Αντώνη Σαμαρά από κεντρικές επιλογές και συμπεριφορές του Μαξίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», δημιουργούνται πλέον συνθήκες μετωπικής σύγκρουσης του νυν και του πρώην πρωθυπουργού.

«Ούτε θα συνομιλήσω μαζί του, ούτε θα χαριεντιστώ μαζί του» ήταν η φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Νίκο Παππά του ΣΥΡΙΖΑ, που πυροδότησε τις εξελίξεις. Η επιλογή των λέξεων «συνομιλώ- χαριεντίζομαι» ερμηνεύτηκε ως έμμεσος πλην δηκτικός σχολιασμός του πρωθυπουργού για την προ δεκαημέρου συνύπαρξη του Αντώνη  Σαμαρά με τον Νίκο Παππά με χειραψία και συζήτηση σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Στο βάθος … Τουρκία, λέει η πλευρά Σαμαρά

Σε αυτό απάντησαν χθες συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, επιλέγοντας κι εκείνοι λέξεις με (πολιτικό) βάρος- για παράδειγμα ότι ο Μητσοτάκης «επιτίθεται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τους ίδιους κύκλους, η «επίθεση» δεν σχετίζεται με τη χειραψία και τη συζήτηση Σαμαρά – Παππά (τον οποίο αναφέρουν ως αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης), αλλά με τις ανησυχίες και τις προειδοποιήσεις του πρώην πρωθυπουργού για την πορεία του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

Ο πραγματικός λόγος είπαν «βρίσκεται στα ήρεμα νερά με την Τουρκία, που διαταράσσονται πλέον καθημερινά μέσα από αλλεπάλληλες προκλήσεις. Όπως αυτή με τη νέα NAVTEX της Τουρκίας που μας ανακοίνωσε ότι όχι μόνο η Κάσος αλλά ούτε η Λέσβος ούτε και η Χίος έχουν υφαλοκρηπίδα».

Η επισήμανσή τους αφορούσε στην έγερση αξιώσεων με αντι- NAVTEX της Άγκυρας για ελληνικές έρευνες για πόντιση καλωδίου σε περιοχή μεταξύ της Χίου και της Λέσβου, με τους κύκλους Σαμαρά να προτρέπουν «να ασχοληθούμε με τα σοβαρά, στα σύνορά μας, χωρίς άλλους επικίνδυνους πραγματικά χαριεντισμούς, βραχύβια σύμφωνα φιλίας και υποκλίσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γεγονός, που δείχνει πως η επόμενη εξέλιξη στην κόντρα μεταξύ των κυρίων Μητσοτάκη και Σαμαρά θα πρέπει να αναμένεται με την επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν στις αρχές Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Η κυβέρνηση έμεινε μόνο σε όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημοσίως, χωρίς διάθεση περαιτέρω σχολιασμού ή ανταπαντήσεων.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, στην περιοχή του Ζωγράφου, λόγω εκτέλεσης εργασιών για την κατασκευή του σταθμού «Γουδί» της γραμμής 4...

Οικονομία

Μείωση 8% στις κρατήσεις για οργανωμένα ταξίδια, σε Ελλάδα και εξωτερικό καταγράφουν τα Ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, σε σύγκριση με...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike MOTUL FIM 2024 ολοκληρώθηκε συναρπαστικά στην Τελετή Απονομής Βραβείων, που φιλοξενήθηκε στο διάσημο Museos de la Atalaya στη...

Αθλητικά

Το ΘΕΜΑ και οι ιστοσελίδες protothema.gr και ygeiamou.gr αναδεικνύουν την αξία της Ενιαίας Υγείας για τη βιωσιμότητα του οικοσυστήματος και τη διασφάλιση της...