Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Κρύο γλυκό με καρύδα και σιρόπι εσπρέσο

Κρύο γλυκό με καρύδα και σιρόπι εσπρέσο


Ένα δροσερό, καλοκαιρινό γλυκό που συνδυάζει την ένταση του καφέ με τη γλύκα της καρύδας.

Σιρόπι εσπρέσο: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 2΄ μόλις πάρουν βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Κρέμα με γαλένι και καρύδα: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα 110 ml κρέμα γάλακτος και το μέλι. Εκτός φωτιάς ρίχνουμε το ινδοκάρυδο και αφήνουμε με κλειστό το καπάκι για 1 ώρα. Έπειτα ξαναφέρνουμε σε βρασμό και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε με ραβδομπλέντερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα 220 ml κρέμα γάλακτος και ομογενοποιούμε ξανά.

Καλύπτουμε με μεμβράνη το μείγμα έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνειά του και αφήνουμε για 1 βράδυ στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα στο μίξερ με φτερό μαλακώνουμε το γαλένι και μετά προσθέτουμε μέσα το μείγμα από το ψυγείο. Χτυπάμε έως ότου σφίξει η κρέμα και γίνει βελούδινη.

Σύνθεση: Σε ένα ταψί σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Περιχύνουμε με το σιρόπι εσπρέσο ελαφρώς ζεστό, απλώνουμε την κρέμα, σπάμε ξανά μικρά κομμάτια μπισκότου στην επιφάνεια του γλυκού και τελειώνουμε με φλέικς καρύδας.

Συνταγή: Pastry chef, Γιώργος Γιακουμάκης (Montèe authentic pastries) – Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος – Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Διαδικασία

Βήμα 1

Σιρόπι εσπρέσο: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 2΄ μόλις πάρουν βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βήμα 2

Κρέμα με γαλένι και καρύδα: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα 110 ml κρέμα γάλακτος και το μέλι. Εκτός φωτιάς ρίχνουμε το ινδοκάρυδο και αφήνουμε με κλειστό το καπάκι για 1 ώρα. Έπειτα ξαναφέρνουμε σε βρασμό και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε με ραβδομπλέντερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα 220 ml κρέμα γάλακτος και ομογενοποιούμε ξανά.

Βήμα 3

Καλύπτουμε με μεμβράνη το μείγμα έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνειά του και αφήνουμε για 1 βράδυ στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα στο μίξερ με φτερό μαλακώνουμε το γαλένι και μετά προσθέτουμε μέσα το μείγμα από το ψυγείο. Χτυπάμε έως ότου σφίξει η κρέμα και γίνει βελούδινη.

Βήμα 4

Σύνθεση: Σε ένα ταψί σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Περιχύνουμε με το σιρόπι εσπρέσο ελαφρώς ζεστό, απλώνουμε την κρέμα, σπάμε ξανά μικρά κομμάτια μπισκότου στην επιφάνεια του γλυκού και τελειώνουμε με φλέικς καρύδας.

Βήμα 5

Συνταγή: Pastry chef, Γιώργος Γιακουμάκης (Montèe authentic pastries) – Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος – Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Αυτοκίνητο

του Δημήτρη Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Υπάρχουν πολλά να συμβούν στη γραμμή εκκίνησης καθώς το paddock του MotoGP επιστρέφει στο υπέροχο Misano World Circuit...

Κόσμος

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι περισσότεροι ελαφρά, όταν δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν το πρωί στην Πράγα. «Αμαξοστοιχία παραβίασε κόκκινο σηματοδότη και προσέκρουσε σε ακινητοποιημένο...