O συνδυασμός ζυμαρικού με όσπρια έχει μπει τα τελευταία 1-2 χρόνια στη ζωή μου – με πρώτη συνταγή αυτό το συγκλονιστικό pasta e ceci- και πραγματικά την έχει αλλάξει. Σήμερα θα σου φτιάξω ένα κριθαράκι νόστιμο και εύκολο, τέλεια μελωμένο αλλά και πολύ θρεπτικό, με ρεβίθια, σπανάκι! Μία συνταγή που θα αγαπήσουν τα παιδιά και οι μεγάλοιμ ιδιαιτέρως όσοι προτιμούν το μειωμένο αλάτι στο φαγητό τους, αφού έφτιαξα τον ζωμό μου με κύβος λαχανικών Maggi με λιγότερο αλάτι!
Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Tik Tok , φτιάξε το κριθαρότο και κάνε μας follow για περισσότερες συνταγές.
Super Tip
O νέος κύβος λαχανικών Maggi με λιγότερο αλάτι ταιριάζει τέλεια σε όλα τα κοκκινιστά, λεμονάτα, λαδερά, όσπρια γενικά σε ό,τι έχει σάλτσα ή μπορεί να δώσει υπέροχη γεύση στο ρύζι και τα ζυμαρικά σου. Τα λαχανικά αποξηραίνονται και κλείνονται μέσα σε ένα μικρό κύβο και απελευθερώνουν όλη τη γεύση τους μέσα στο φαγητό σε ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα, ενώ έχει 30% λιγότερο αλάτι σε σύγκριση με τον κλασικό Maggi κύβο λαχανικών.
Συνταγή
Κριθαροτο με ρεβύθια και σπανάκι
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 30-35 λεπτά
Υλικά
- 1 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 300 γρ. κριθαράκι
- 1 κ.γλ. γλυκό ή καυτερό μπούκοβο
-
2 κύβους λαχανικών με λιγότερο αλάτι MAGGI - 1 λίτρο καυτό νερό
- 500 γρ. φρέσκο ή κατεψυγμένο σπανάκι, πλυμένο και κομμένο
- 400 γρ. βρασμένα ρεβίθια
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- χυμό από ½ λεμόνι
- 1 κ.σ. φυτικό βούτυρο
- ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα:
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- φυτική παρμεζάνα
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1)Βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι και την πιπεριά και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κριθαράκι και το μπούκοβο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
2) Διαλύουμε τους κύβους λαχανικών με λιγότερο αλάτι MAGGI στο καυτό νερό και ρίχνουμε το μισό ζωμό και αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι τα πιει το κριθαράκι όλο το ζωμό. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, το σπανάκι, τα ρεβύθια, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε 10-12 λεπτά ή μέχρι να χυλώσει αλλά να είναι ζουμερό. Αν χρησιμοποιησουμε κατεψυγμένο σπανάκι, θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο.
3) Προσθέτουμε φυτικό βούτυρο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με ωμό ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φυτική παρμεζάνα.
Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Ανεβάσε τη φωτογραφία σου στα Social Media, κάνε tag @madamegingercom για να μην χάσουμε καμία δημιουργία σου!
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!