Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αθλητικά

Κραυγή αγωνίας για την κατάσταση σε Μαρτινίκα και τη Γουαδελούπη

Κραυγή αγωνίας για την κατάσταση σε Μαρτινίκα και τη Γουαδελούπη


Από τις αρχές Σεπτεμβρίου η κατάσταση στη Γουαδελούπη και τη Μαρτινίκα, τις υπερπόντιες γαλλικές κτήσεις, είναι κάτι παραπάνω από έκρυθμη.

Το υψηλό κόστος διαβίωσης έχει μετατρέψει την καθημερινότητα των κατοίκων σε πραγματικό εφιάλτη με τις διαμαρτυρίες να εντείνονται και τη γαλλική κυβέρνηση να στέλνει εσπευσμένα επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να επιβληθεί η τάξη (προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις).

Το ένα μετά το άλλο τα συνδικάτα προχώρησαν σε απεργίες διεκδικώντας αυξήσεις, αλλά και έλεγχο των τιμών στα βασικά αγαθά που έχουν εκτοξευτεί.

Σύμφωνα με έρευνες από το γαλλικό ινστιτούτο καταναλωτή, τα τρόφιμα είναι κατά μέσο όρο 42% ακριβότερα στη Μαρτινίκα και τη Γουαδελούπη από ό,τι στην ηπειρωτική Γαλλία.

Δύο μήνες αργότερα η ηρεμία δεν έχει επανέλθει, οι διαμαρτυρίες γίνονται ολοένα και πιο έντονες και την περασμένη Τετάρτη αναφέρθηκε ότι υπήρχε ένας νεκρός διαδηλωτής, με την αστυνομία να απαντά ότι δεν έγινε χρήση όπλων και να συμπληρώνει ότι ερευνά την καταγγελία περί δολοφονίας.

Όλο αυτό το σκηνικό σε συνδυασμό με την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί και την αυξανόμενη οργή του κόσμου, προκάλεσε την παρέμβαση του Τιερί Ανρί, ο πατέρας του οποίου είναι από τη Γουαδελούπη και η μητέρα του από τη Μαρτινίκα.

Το βράδυ της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην εκπομπή «Golazzo» του CBS Sports, αφού ολοκλήρωσε την ανάλυση του για τους αγώνες του Champions League, ο «Τιτί» έκανε δημόσια έκκληση στη γαλλική κυβέρνηση προκειμένου να παρέμβει και να δώσει οριστική λύση στο θέμα της ακρίβειας.

«Θέλω να στείλω την υποστήριξή μου στους κατοίκους της Γουαδελούπης και της Μαρτινίκας», είπε αρχικά ο Ανρί και συνέχισε με ύφος που φανέρωνε τον τεράστιο προβληματισμό του:

«Δεν ξέρω αν το ξέρετε αυτό, αλλά η ζωή εκεί είναι πολύ ακριβή. Δεν μιλάμε για δύο περιοχές που απλά διοικούνται από τη Γαλλία, αλλά είναι η ίδια η Γαλλία. Οι τιμές των τροφίμων στα καταστήματα είναι δύο, τρεις, τέσσερις ή πέντε φορές ακριβότερες από ό,τι στην ηπειρωτική Γαλλία. Για παράδειγμα, ένα μπουκάλι λάδι στην ηπειρωτική Γαλλία κοστίζει 9 ευρώ. Στη Γουαδελούπη, είναι 16 ή 17 ευρώ. Φτάνει πια! Χαμηλώστε τις τιμές γιατί οι άνθρωποι δεν μπορούν πλέον να ζήσουν και κερδίζουν λιγότερα».

Ο Ανρί έκλεισε την παρέμβαση του με ένα μήνυμα στα κρεολικά για να δείξει την υποστήριξή του σε όλους τους κατοίκους των Δυτικών Ινδιών.

Ειδήσεις σήμερα:

Σε νέα δίκη στέλνει ο εισαγγελέας την υπόθεση των αδελφών Μενέντεζ

«Διπλό» στη Σουηδία με υπογραφή Ελ Κααμπί, ο Ολυμπιακός 1-0 τη Μάλμε – Δείτε το γκολ

Όμηρος της Χαμάς συγκλόνισε στον ΟΗΕ περιγράφοντας τα βασανιστήρια που έζησε στη Γάζα: Με βίασαν και με κρέμασαν ανάποδα



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Σε καταρχήν συμφωνία κατέληξε η Tupperware Brands Corporation με μια ομάδα των δανειστών της, συμπεριλαμβανομένων των Stonehill Capital Management Partners και Alden Global Capital,...

Συνταγές

Επιστρέφω ξανά στο Merceri food & drink στον ήσυχο πεζόδρομο της Ηρακλειδών στο Θησείο ένα δροσερό φθινοπωρινό βραδύ. Σε αυτό το κομψό μπιστρό όλα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. Αν χρησιμοποιείτε συσκευές της apple ή κάποιον φυλλομετρητή (browser) ή έχετε κάποιο πρόσθετο που...

Συνταγές

Προσθήκη στα αγαπημένα ΥΛΙΚΑ ¾ του αβοκάντο 2 κρεµµυδάκια φρέσκα ψιλοκοµµένο 1 ντοµάτα ½ φλ. κόλιανδρο χοντροκοµµένο 2 κουταλιές χυµό λεµονιού Λίγες τορτίγιες Αλάτι,...