Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Κρέπες φούρνου με μπεσαμέλ και ζαμπόν

Κρέπες φούρνου με μπεσαμέλ και ζαμπόν


Συνταγή για αλμυρές κρέπες φούρνου με μπεσαμέλ, ζαμπόν, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος που μπαίνουν καταψυξη και τρώγονται και κρύες  .

από τη φίλη μας Βασιλική Φαρμάκη

    Για τη γέμιση

  • ζαμπόν
    150 γραμμάρια πολύ ψιλοκομμένο σε κυβάκια
  • κασέρι
    210 γραμμάρια τριμμένο

    Για το πασπάλισμα

  • κασέρι
    100 γραμμάρια τριμμένο

Αλμυρές κρέπες με κιμά για κάθε περίσταση!

 

Σήμερα θα φτιάξουμε αλμυρές κρέπες στο φούρνο με μπεσαμέλ, ζαμπόν και κρέμα γάλακτος. Είναι από τις πιο νόστιμες και χορταστικές αλμυρές κρέπες φούρνου που έχουμε δοκιμάσει ενώ μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ζαμπόν με άλλο αλλαντικό της αρεσκείας ή να προσθέσουμε επιπλέον υλικά στη γέμιση.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις κρέπες φούρνου με μπεσαμέλ και ζαμπόν:

Εκτέλεση για τις κρέπες φούρνου με μπεσαμέλ και ζαμπόν

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το φρέσκο γάλα με τα αυγά, το σπορέλαιο, το βούτυρο, το αλάτι και με ένα σύρμα χειρός. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο, λίγο λίγο, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το αλεύρι στο μείγμα.

Έπειτα το περνάμε από σίτα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να ξεκουραστεί το μείγμα. Με τη βοήθεια μίας κουτάλας κι ενός αντικολλητικού τηγανιού ρίχνουμε 1 κουτάλα τη φορά από το μείγμα, μέσα στο τηγάνι και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά και από τις 2 μεριές μέχρι να πάρει χρώμα.

αλμυρές-κρέπες φούρνου-με-μπεσαμέλ-και-ζαμπόν-συνταγή-

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τριμμένο κασέρι και το ζαμπόν ψιλοκομμένο. Τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

 

Αλμυρές κρέπες με τυριά, αλλαντικά και ντομάτα

 

Με τον αυγοδάρτη ανακατεύουμε ζωηρά το αλεύρι μέσα στο γάλα έτσι ώστε να λιώσει καλά χωρίς να το έχουμε βάλει στη φωτιά. Κατόπιν το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η μπεσαμέλ να πήξει.

Δεν σταματάμε σχεδόν καθόλου το ανακάτεμα για να μην κολλήσει το αλεύρι στον πάτο. Θέλουμε να πήξει καλά το μίγμα για να έχουμε ένα δεμένο αποτέλεσμα. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το αυγό με το αλάτι. Προσθέτουμε το αυγό στη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε ζωηρά για να μην ψηθεί.

Ρίχνουμε και το λάδι και ανακατεύουμε ξανά. Αφήνουμε τη μπεσαμέλ στην άκρη να κρυώσει εντελώς, ανακατεύοντάς την κατά διαστήματα για να μην κάνει κρούστα.

 

Αλμυρές κρέπες με Φιλαδέλφεια και γαλοπούλα

 

Στο μπολ με το κασέρι και το ζαμπόν προσθέτουμε τη μπεσαμέλ όταν πια αυτή έχει κρυώσει. Παίρνουμε μία μία την κάθε κρέπα, την ανοίγουμε και βάζουμε από μια μεγάλη κουταλιά της σούπας γέμιση στο κέντρο της σχηματίζοντας τη διάμετρό της.

Στη συνέχεια την τυλίγουμε σε ρόλάκι. Το ίδιο κάνουμε για όλες τις υπόλοιπες μέχρι να μοιράσουμε ισόποσα τη γέμιση σε κάθε μία. Τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο σκεύος ψησίματος. Πασπαλίζουμε τις κρέπες με το τριμμένο κασέρι.

Προσθέτουμε τέλος την κρέμα γάλακτος και το γάλα εβαπορέ, ρίχνοντας και τα δύο υγρά εδώ κι εκεί σε όλη την επιφάνεια του ταψιού ώστε να βραχούν οι κρέπες.

 

Αλμυρές κρέπες στον φούρνο

Ψήνουμε τις κρέπες για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα σε φούρνο που έχουμε προηγουμένως προθερμάνει. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο όταν δούμε ότι οι κρέπες πάρει χρώμα και έχουν κάνει κρούστα. Αφήνουμε για 10 λεπτά εκτός φούρνου το φαγητό και σερβίρουμε.

αλμυρές-κρέπες φούρνου-με-μπεσαμέλ-και-ζαμπόν-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Συνταγές

Αυτή την Κυριακή στο CANTINA magazine που κυκλοφορεί με το ΘΕΜΑ: 2 καλοκαιρινές εκδόσεις, 360 σελίδες, 400 φωτογραφίες.Με δύο πολύτιμες εκδόσεις κυκλοφορεί το Cantina...

Μusic

Label & copyright: Tea Tairovic & T Music, ℗ & © 2024. All rights reserved. Ulaznice za koncert “Neka gori Balkan” Štark Arena …...

Μαγαζίνο

Με μια δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Στους κήπους...

Συνταγές

Μουσική : Ελένη Μπελιμπασάκη Στίχοι : Γιάννης Ξηρομερίτης Ερμηνεία : Σπύρος Ταλαδιανός Studio : Earth sound studio Video … source