Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κεφτεδάκια με σάλτσα καρυδιού και πατάτες

Κεφτεδάκια με σάλτσα καρυδιού και πατάτες


Ένα μερακλίδικο φαγητό που μπορεί να  λειτουργήσει ως ορεκτικό με συνοδεία τσίπουρου, κρασιού ή μπίρας, αλλά και ως κυρίως πιάτο για το καθημερινό τραπέζι

Κεφτεδάκια: Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά για 5΄ ή για παραπάνω χρόνο μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αναμιχθούν τα αρώματά τους. Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.

Σάλτσα καρυδιού: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να καεί το σκόρδο γιατί θα πικρίσει. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια και σοτάρουμε για 2΄-3΄ ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί για 2΄-3΄. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να πήξει ελαφρώς. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και αφήνουμε να μαγειρευτούν μαζί για 5΄. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό και συνοδεύοντας αν θέλουμε με πατάτες τηγανητές.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Διαδικασία

Βήμα 1

Κεφτεδάκια: Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά για 5΄ ή για παραπάνω χρόνο μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αναμιχθούν τα αρώματά τους. Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.

Βήμα 2

Σάλτσα καρυδιού: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να καεί το σκόρδο γιατί θα πικρίσει. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια και σοτάρουμε για 2΄-3΄ ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί για 2΄-3΄. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να πήξει ελαφρώς. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και αφήνουμε να μαγειρευτούν μαζί για 5΄. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό και συνοδεύοντας αν θέλουμε με πατάτες τηγανητές.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Όση αγωνία είχε το ματς μέσα στο παρκέ, τόση ομορφιά «στόλιζε» τις κερκίδες του ΣΕΦ. Μάλιστα, ο σκηνοθέτης του αγώνα, συνέλαβε μια καλλονή αρκετές...

ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίζουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως προέβλεψε το NBC News, καθώς το κόμμα του Τραμπ αποκτά τον πλήρη έλεγχο της Ουάσινγκτον. Ο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η BMW ετοιμάζεται για την επόμενη γενιά της εμβληματικής M3, η οποία αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της το 2028, ενώ κατά πάσα πιθανότητα...

ΚΟΣΜΟΣ

τα απόρρητα αρχεία της ΚΥΠ για την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο και τη βρωμερή διπλωματία των Μεγάλων Δυνάμεων. Τσιμουδιά για τον «κ@λομπαρά των...