Τα κοκκινιστά κεφτεδάκια αλλιώς. Φουρνίζονται, και παρέα με το κρεμώδες μασκαρπόνε και τα μελάτα αυγά, κάνουν ένα φαγητό ονειρεμένο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 50 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα σκόρδα και σοτάρουμε. Βγάζουμε τη μισή ποσότητα σοταρισμένων κρεμμυδιών και σκόρδων σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Σάλτσα: Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο επιπλέον από το ελαιόλαδο, τη δάφνη, όλη την ντομάτα, τη ζάχαρη, το ξίδι, αλατοπίπερο και ½ φλιτζάνι ζεστό νερό και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 25΄.
Βήμα 3
Κεφτέδες: Στο μπολ με τα σοταρισμένα κρεμμύδια και σκόρδα που κρατήσαμε προσθέτουμε τον κιμά, τη φρυγανιά, τη ρίγανη, τον μαϊντανό, το αυγό, 3-4 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε 20 κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
Βήμα 4
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 200 γρ. της μοτσαρέλας, το μασκαρπόνε και μια πρέζα αλάτι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις ή στους 160οC στον αέρα. Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, τα κεφτεδάκια και το μείγμα τυριών. Πασπαλίζουμε από πάνω τα υπόλοιπα 50 γρ. μοτσαρέλας, κάνουμε 6 μικρές τρύπες και εκεί σπάμε από ένα αυγό, καλύπτουμε το πιρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30΄. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30΄.
Βήμα 5
Φωτογραφίες: Ant Dunkan- Styling: Agathe Gits- Food Styling: Libby Silbermann
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!