Connect with us

Hi, what are you looking for?

Πολιτική

Κασσελάκης: Θα είμαι υποψήφιος για την Κεντροαριστερά ακόμη και με τον Τσίπρα αντίπαλο

Κασσελάκης: Θα είμαι υποψήφιος για την Κεντροαριστερά ακόμη και με τον Τσίπρα αντίπαλο


Ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι υποψήφιος σε ένα ενδεχόμενο σχήμα συνεργασίας της Κεντροαριστεράς, ακόμα και αν έχει αντίπαλο τον Αλέξη Τσίπρας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του.

«Επειδή πάντα απαντώ ξεκάθαρα και ξαφνιάζεται καμιά φορά ο πολίτης που με συναντάει. Εάν η κοινωνία θελήσει αυτό να είναι το νέο κυβερνών σχήμα της χώρας μας προφανώς θα θέσω υποψηφιότητα για να εκλεγώ από την βάση. Ακόμη και αν είναι υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας. Γιατί δεν πιστεύω στις συμφωνίες κορυφής, πιστεύω στην λαϊκή νομιμοποίηση. Αυτό ήταν το κύριο καύσιμο που είχα τους τελευταίους μήνες για να αντέξω την εσωκομματική αμφισβήτηση», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Αναφερόμενος στην πρόταση του Νίκου Παππά για κοινό ψηφοδέλτιο με το ΠΑΣΟΚ, είπε πως η λύση είναι συνεργασία όπου αλλάζει η ζωή των Ελλήνων.

«Μόρφωμα» η Νέα Αριστερά – Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. «Το ποσοστό που πήρε το κόμμα πέρσι αν αθροίσει κανείς τη διάσπαση είναι πάνω κάτω το ίδιο, αυτή τη φορά θέσαμε την ατζέντα και καταφέραμε να ρίξουμε το 41% στο 28%. Εμείς κρατηθήκαμε στα ίδια συνολικά απέναντι σε μια ΝΔ που κατέρρευσε μέσα σε μια Ευρώπη με άνοδο της ακροδεξιάς. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «είχαμε όλο το σύστημα εναντίον μας» και το ΠΑΣΟΚ και το «μόρφωμα», όπως χαρακτήρισε τη Νέα Αριστερά.

Όταν προκαλείς διάσπαση χωρίς ιδεολογική διακύβευμα και λες ότι οι έδρες ανήκουν στην Αριστερά αλλά κρατάς τον μισθό σου…» είπε και πρόσθεσε ότι η Ζωη Κωνσταντοπούλου έφυγε για ιδεολογικούς λόγους άρα ήταν μια «τίμια αποχώρηση» σε σχέση με ό,τι έγινε τους προηγούμενους μήνες. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο πώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει εργαστεί για την υπόθεση των Τεμπών και για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Η Νέα Αριστερά δεν έχει απήχηση στην κοινωνία, αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης. Πρέπει η κοινωνία να μας δείξει τον δρόμο, είπε.

Ερωτηθείς πώς θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη απάντησε ότι οι σχέσεις μεταξύ των κομμάτων έχουν ιστορία που αρχίζει με το πρώτο μνημόνιο και δεν μπορεί να προκύψει ένα τέτοιο σχήμα χωρίς να αναλογιστεί κανείς τα βαριά λόγια που ειπώθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

«Μην βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο, πρέπει να ακολουθήσουμε μια διαδικασία. Παρακολούθησα τη συνέντευξη Ανδρουλάκη καθώς ερχόμουν. Αναφερόμουν στην άνευρη αντίδρασή του στον πρωθυπουργό, δεν ξέρω πώς είναι ψυχολογικά κάποιος που ξέρει ότι τον παρακολουθούν, στη θέση του θα ήμουν πιο επιθετικός νομικά, αλλά είμαι με το θύμα, τον Νίκο Ανδρουλάκη, όχι με τον θύτη, που είναι το Μαξίμου, ο πρωθυπουργός και ο ανιψιός του».

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Η Volvo μπορεί να μην μεταβαίνει σε μια αμιγώς ηλεκτρική σειρά οχημάτων τόσο γρήγορα όσο είχε υποσχεθεί κάποτε, αλλά αυτό δεν...

Κόσμος

Ο νιτρικός πενταερυθρίτης PETN (Pentaerythritol tetranitrate) ή corpent ή pentrite ή nitropenta[1] που χρησιμοποιήθηκε στις εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο, είναι ένα από τα πιο...

Αυτοκίνητο

Η Triumph Motorcycles ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές για τη Speed Twin 1200, καθώς και την κυκλοφορία μιας νέας Speed Twin 1200 RS, με πιο σπορ χαρακτήρα....

Κόσμος

Η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που σημειώθηκε στη Βηρυτό το απόγευμα της Παρασκευής, φαίνεται να είχε ως κύριο στόχο τον Ιμπραήμ Ακίλ, ένα κορυφαίο στέλεχος της...