Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Καλοκαιρινή πανακότα | Χρυσές Συνταγές

Καλοκαιρινή πανακότα | Χρυσές Συνταγές



ΥΛΙΚΑ
2 φακελάκια ζελατίνα σε σκόνη
2½ φλ. (600ml) κρέμα γάλακτος
1 1/4 φλ. (300ml) έτοιμη κρέμα κάσταρντ από συσκευασία
1/3 φλ. μπράντι
½ κουταλάκι ανάμικτα μπαχαρικά σε σκόνη (mixed spice)
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη (περασμένη από σουρωτηράκι)
Ελάχιστο λάδι για τη φόρμα
Κομπόστα φρούτων:
3/4 φλ. ζάχαρη
3 κουταλάκια χυμός λεμονιού + 1 κουταλιά επιπλέον
400 γρ. ροδάκινα σε κύβους σε χυμό σε φέτες Del Monte
1½ φλ. κεράσια

ΕΚΤΕΛΕΣΗΒάζετε 4-5 κουταλιές νερό σε ένα μπολάκι ή φλιτζάνι και ραντίζετε μέσα τη ζελατίνα. Την αφήνετε να αραιωθεί για 10 λεπτά. Στο μεταξύ, βάζετε την κρέμα γάλακτος με την κάσταρντ, το μπράντι, τα ανάμικτα μπαχαρικά και τη ζάχαρη άχνη σε μια μικρή κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, και ανακατεύετε το μίγμα μέχρι να αρχίσουν να φαίνονται οι πρώτες φουσκάλες του βρασμού (μην το αφήσετε να κοχλάσει). Το αποσύρετε από τη φωτιά και αμέσως διαλύετε μέσα τη ζελατίνα, ανακατεύοντας με το σύρμα για 2-3 λεπτά, για να μη μείνουν σβολάκια.

Αδειάζετε το μίγμα σε μια ελαφρά λαδωμένη μεταλλική φόρμα χωρητικότητας 5 φλιτζανιών (ορθογώνια ή στρογγυλή), τη σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και την κρατάτε στο ψυγείο για 5 ώρες.
Ετοιμάζετε το σιρόπι: Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια/χαμηλή φωτιά 2 φλ. νερό μαζί με τη ζάχαρη και τα 2 κουταλάκια λεμόνι και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ύστερα, αφήνετε το σιρόπι να κοχλάσει και προσθέτετε τα ροδάκινα Del Monte. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 2 λεπτά και τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα. Τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο και τα ξεφλουδίζετε (κρατάτε τις φλούδες). Τα ραντίζετε με την επιπλέον 1 κουταλιά λεμόνι και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.Στο μεταξύ, επιστρέφετε το σιρόπι στη φωτιά μκαι το αφήνετε να βράσει σε δυνατή φωτιά. Όταν κοχλάσει, χαμηλώνετε τη φωτιά και το σιγοβράζετε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς με σκεπασμένη την κατσαρόλα.Το αδειάζετε σε ένα μπολ, προσθέτετε τα κεράσια και τα ροδάκινα Del Monte και το κρατάτε σκεπασμένο στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. Όταν θα σερβίρετε την πανακότα, την ξεφορμάρετε  αναποδογυρίζοντάς την σε πιάτο (για ευκολία, βουτάτε τη φόρμα για λίγα δευτερόλεπτα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό) και βάζετε από πάνω τα φρούτα με το σιρόπι τους.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπος με τον παίκτη που τον απέκλεισε πρόωρα στο πρόσφατο US Open. Ο «Στεφ»...

Πολιτική

Μετά το μπλόκο στους λογαριασμούς του ΣΥΡΙΖΑ, που έβαλε ιδιώτης ο οποίος εδώ και ένα μεγάλο διάστημα δεν πληρώθηκε τα χρήματα που του χρωστούσε...

Ελλάδα

Εδώ και περίπου 10 χρόνια η ιαπωνική κατασκευάστρια ICOM έχει σταματήσει να παράγει τα γουόκι τόκι που πιστεύεται πως ανατινάχθηκαν την Τετάρτη στον Λίβανο σκοτώνοντας...

Μαγαζίνο

Ένας φίλος του Γιώργου Μαζωνάκη έκανε δηλώσεις στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και αναφέρθηκε στη σχέση του τραγουδιστή με την αδερφή του Βάσω Μαζωνάκη. Τα...