Κλειδί στην επιτυχία του αγαπημένου αυτού μεζέ είναι να μην παραψήσετε τα καλαμαράκια γιατί θα γίνουν σκληρά σαν λάστιχο και ανούσια.
Χρόνος: ½ ώρα
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά (για 4 άτομα):
½ κιλό μικρά καλαμαράκια, καθαρισμένα
3 κουταλιές απλό αλεύρι
3 κουταλιές ψιλό σιμιγδάλι
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
μπόλικο λάδι για τηγάνισμα
τέταρτα λεμονιού για το σερβίρισμα,
ψιλοκομμένος μαϊντανός (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Κόβετε τους σάκους των καλαμαριών σε ροδέλες πάχους 1-1 ½ εκ. περίπου και χωρίζετε τα πλοκάμια τους σε δυο κομμάτια. Τα στεγνώνετε καλά με απορροφητικό χαρτί από ρολό κουζίνας.
Σε ένα μπολ ή μια πλαστική σακούλα του τύπου με φερμουάρ, ανακατεύετε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το αλατοπίπερο. Βάζετε μέσα τα καλαμαράκια και τα ανακατεύετε στο μπολ, η κουνάτε την πλαστική σακούλα, για να καλυφθούν από το μίγμα. Τα βγάζετε κουνώντας τα για να φύγει το περισσό μίγμα και τα βάζετε πάνω σε σχάρα για 10 λεπτά (για να κολλήσει καλά και να σταθεροποιηθεί το μίγμα του αλεύρου).
Στο μεταξύ ζεσταίνετε καλά μπόλικο λάδι σε ένα μεγάλο κατσαρόλι (το λάδι να έχει βάθος 3 δάχτυλα). Το λάδι είναι έτοιμο όταν ρίξετε μέσα ένα κομματάκι ψωμί και ροδίσει σε ½ λεπτό. Βάζετε μέσα το 1/4 περίπου των καλαμαριών, χωρίς να τα στριμώχνονται και τα τηγανίζετε για 1½ λεπτό. Τα βγάζετε αμέσως με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αφήνετε τη θερμοκρασία του λαδιού να ανέβει ξανά και επαναλάβετε το ίδιο με τα υπόλοιπα καλαμαράκια.
Τα σερβίρετε αμέσως με τέταρτα λεμονιού και αν θέλετε, τα πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!