30′ προετοιμασία
25′ μαγείρεμα
Σύνολο: 55′
Υλικά
Μερίδες: 4
Για τη γέμιση
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Σάλτσα
- Χτυπάμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη μέχρι να γίνουν μια ρευστή και λεία σάλτσα. Αφήνουμε στην άκρη.
- Για να ετοιμάσουμε τα καλαμάρια γεμιστά με ξερό ψωμί και μανιτάρια αποκόβουμε τα κεφάλια με τα πλοκάμια και τα ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε και τα πτερύγια.
- Αφήνουμε ολόκληρους τους κορμούς.
- Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2-3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο σε μέτρι- α φωτιά και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα μέρη των καλαμαριών για 2-3 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν καλά χρώμα.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Στην άδεια πλέον κατσαρόλα ζεσταίνουμε 80 ml από το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα βασιλομανίταρα σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά.
- Τα βγάζουμε από το σκεύος και τα ψιλοκόβουμε.
- Στο ίδιο σκεύος καβουρδίζουμε τα ψίχουλα του ψωμιού σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα και σοτάρουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας.
- Αδειάζουμε τα ψίχουλα σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια, καλαμάρια και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.
- Γεμίζουμε τους κορμούς των καλαμαριών με το μείγμα ψωμιού και στερεώνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες.
- Βάζουμε να ζεσταθεί ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σκέτο, σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά και να αχνίσει.
- Βάζουμε τα καλαμάρια στο τηγάνι σε δύο ή τρεις δόσεις και τα ψήνουμε για 1-2 λεπτά το πολύ, μέχρι να ροδίσουν απαλά, γυρίζοντάς τα με προσοχή για να πάρουν ομοιόμορφα χρώμα.
- Δεν τα ψήνουμε παραπάνω, γιατί θα σκληρύνουν.
- Τα μεταφέρουμε σε ξύλο κοπής και αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες.
- Κόβουμε τα καλαμάρια σε φέτες 0,5 εκ., τις τακτοποιούμε ωραία σε μια πιατέλα και ραντίζουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε. Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: Γαστρονόμος
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!