Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Καιρός για μπάρμπεκιου

Καιρός για μπάρμπεκιου


Τα καλοκαιρινά ψησίματα με την οικογένεια και τους φίλους σε αυλές, κήπους και βεράντες είναι μία αγαπημένη συνήθεια. Μαζευόμαστε από νωρίς, τσιμπολογάμε, ετοιμάζουμε δροσερές σαλάτες και συνοδευτικά, ψήνουμε και ξαναψήνουμε!

Και ξεκινάμε! Είναι σημαντικό να μαρινάρουμε εγκαίρως ότι πρόκειται να ψήσουμε, να έχουμε μια επιλογή από σάλτσες και μουστάρδες και να φροντίσουμε για αυτά που θα πιούμε. Το μυστικό της επιτυχίας όμως βρίσκεται κυρίως στη σωστή θερμοκρασία. Πρώτα από όλα έχουμε βγάλει από το ψυγείο αυτά που πρόκειται να ψήσουμε ώστε να αποκτήσουν θερμοκρασία περιβάλλοντος. Για το κοτόπουλο, τις μπριζόλες, και τα σουβλάκια, ξεκινάμε το ψήσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία που σταδιακά θα την ανεβάσουμε, ολοκληρώνοντας σε υψηλή θερμοκρασία. Έτσι μπορούμε να πετύχουμε ωραία γεύση και τραγανή εξωτερική υφή.

Για να καταλάβουμε πότε είναι έτοιμα τα ψητά μας δεν τα τρυπάμε με το πιρούνι γιατί έτσι θα φύγουν τα υγρά και θα στεγνώσει το κρέας. Αφαιρούμε πρώτα από τη φωτιά με μια λαβίδα και μετράμε τη θερμοκρασία με το θερμόμετρο φαγητού, ανάλογα με τον τύπο του ψησίματος που θέλουμε να πετύχουμε. Για medium ψήσιμο οι ενδεδειγμένες θερμοκρασίες είναι 71-73°C για τα μπιφτέκια και τα λουκάνικα, 71-74°C για το κοτόπουλο, 60 – 63°C για τις μπριζόλες (χοιρινές και μοσχαρίσιες), και 60 – 63°C για το αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας.

Για τα λαχανικά υπολογίζουμε 15΄ για κρεμμύδια σε φέτες, 8-10΄ για τα μανιτάρια, 20΄ για πιπεριές ολόκληρες, 6΄ανά πλευρά για μελιτζάνες σε φέτες, και 15΄ για κολοκυθάκια σε φέτες. Τα φρούτα είναι καλύτερο να ψήνονται σε χαμηλή φωτιά και για λίγα λεπτά για να μην καούν.

 

Μπαίνουμε στο ψητό λοιπόν!

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.

Καιρός για μπάρμπεκιου

Τα καλοκαιρινά ψησίματα με την οικογένεια και τους φίλους σε αυλές, κήπους και βεράντες είναι μία αγαπημένη συνήθεια. Μαζευόμαστε από νωρίς, τσιμπολογάμε, ετοιμάζουμε δροσερές σαλάτες και συνοδευτικά, ψήνουμε και ξαναψήνουμε!

Και ξεκινάμε! Είναι σημαντικό να μαρινάρουμε εγκαίρως ότι πρόκειται να ψήσουμε, να έχουμε μια επιλογή από σάλτσες και μουστάρδες και να φροντίσουμε για αυτά που θα πιούμε. Το μυστικό της επιτυχίας όμως βρίσκεται κυρίως στη σωστή θερμοκρασία. Πρώτα από όλα έχουμε βγάλει από το ψυγείο αυτά που πρόκειται να ψήσουμε ώστε να αποκτήσουν θερμοκρασία περιβάλλοντος. Για το κοτόπουλο, τις μπριζόλες, και τα σουβλάκια, ξεκινάμε το ψήσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία που σταδιακά θα την ανεβάσουμε, ολοκληρώνοντας σε υψηλή θερμοκρασία. Έτσι μπορούμε να πετύχουμε ωραία γεύση και τραγανή εξωτερική υφή.

Για να καταλάβουμε πότε είναι έτοιμα τα ψητά μας δεν τα τρυπάμε με το πιρούνι γιατί έτσι θα φύγουν τα υγρά και θα στεγνώσει το κρέας. Αφαιρούμε πρώτα από τη φωτιά με μια λαβίδα και μετράμε τη θερμοκρασία με το θερμόμετρο φαγητού, ανάλογα με τον τύπο του ψησίματος που θέλουμε να πετύχουμε. Για medium ψήσιμο οι ενδεδειγμένες θερμοκρασίες είναι 71-73°C για τα μπιφτέκια και τα λουκάνικα, 71-74°C για το κοτόπουλο, 60 – 63°C για τις μπριζόλες (χοιρινές και μοσχαρίσιες), και 60 – 63°C για το αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας.

Για τα λαχανικά υπολογίζουμε 15΄ για κρεμμύδια σε φέτες, 8-10΄ για τα μανιτάρια, 20΄ για πιπεριές ολόκληρες, 6΄ανά πλευρά για μελιτζάνες σε φέτες, και 15΄ για κολοκυθάκια σε φέτες. Τα φρούτα είναι καλύτερο να ψήνονται σε χαμηλή φωτιά και για λίγα λεπτά για να μην καούν.

 

Μπαίνουμε στο ψητό λοιπόν!

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Επίδειξη δύναμης απέναντι στη Μπεσκίκτας έκανε ο Άγιαξ με το εμφατικό 4-0 στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» επί της Μπεσίκτας (το πιο ευρύ σκορ τη...

Οικονομία

Τρεις βασικές αλλαγές στο πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή για τις Επιχειρήσεις», ύψους 105,60 εκατ. ευρώ, προβλέπει απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρου Σκυλακάκη...

Πολιτική

«Συστάσεις» προς τον Χάρη Δούκα να μην μπει σε σκυλοκαβγάδες με τους άλλους υποψηφίους προέδρους του ΠΑΣΟΚ, έκανε απόψε η Άννα Διαμαντοπούλου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό...

Ελλάδα

Η σοβαρή κατάθλιψη εκδηλώνεται διαφορετικά στον εγκέφαλο των νέων σε σύγκριση με τους ενήλικες, σύμφωνα με νέα μελέτη. Οι νέοι που πάσχουν από σοβαρή...