Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ισραήλ: Κινητοποίηση στο λιμάνι του Πειραιά για να μη φορτωθεί κοντέινερ με σφαίρες με προορισμό τη Χάιφα

Ισραήλ: Κινητοποίηση στο λιμάνι του Πειραιά για να μη φορτωθεί κοντέινερ με σφαίρες με προορισμό τη Χάιφα


Λιμενεργάτες και μέλη σωματείων και φορέων του Πειραιά κινητοποιήθηκαν αργά το βράδυ χθες Πέμπτη για να εμποδίσουν να φορτωθεί κοντέινερ με σφαίρες που προοριζόταν για το Ισραήλ (φωτογραφία, επάνω).

Την απόφαση για την κινητοποίηση πήρε η γενική συνέλευση του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ (Ενωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά) και πλαισίωσαν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών.

«Οι λιμενεργάτες σας το υπογράφουν, με των λαών το αίμα τα χέρια τους δεν βάφουν»

Το κοντέινερ με πολεμοφόδια για το Ισραήλ που έγινε στόχος των λιμενεργατών στο λιμάνι του Πειραιά

Το κοντέινερ με τις σφαίρες έφτασε στην Ελλάδα από τη Βόρεια Μακεδονία και το πλοίο στο οποίο επρόκειτο να φορτωθεί είχε ως προορισμό το ισραηλινό λιμάνι της Χάιφα, σύμφωνα με τις καταγγελίες.

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη! ΝΑΤΟ φονιάς, το ξέρει ο ντουνιάς», έγραφε το πανό που αναρτήθηκε στο λιμάνι από το σωματείο της ΕΝΕΔΕΠ.

«Οι λιμενεργάτες σας το υπογράφουν, με των λαών το αίμα τα χέρια τους δεν βάφουν», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.

«Φονιάδες δρόμο από το λιμάνι», έγραψαν πάνω στο κοντέινερ λιμενεργάτες της COSCO.

«Στόχος αντιποίνων»

«Σήμερα κάνουμε πράξη αυτό που αποφασίσαμε την Τετάρτη στην γενική συνέλευση του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ. Να μην επιτρέψουμε να μεταφερθεί από το λιμάνι του Πειραιά πολεμικό υλικό για να συνεχίζεται η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού», τόνισε στη διάρκεια της συγκέντρωσης ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, ενημερώνοντας τους λιμενεργάτες της COSCO στη βραδινή βάρδια, ότι οι συνάδελφοί τους δεν επιτρέπουν να φορτωθεί το κοντέινερ.

«Είναι η στιγμή να βροντοφωνάξουμε πως δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το λιμάνι του Πειραιά ορμητήριο πολέμου. Απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους.

»Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους ανταγωνισμούς τους, που καθιστούν τη χώρα μας και το λιμάνι του Πειραιά στόχο αντιποίνων», σημειώνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του το σωματείο της ΕΝΕΔΕΠ και προσθέτει:

«Με τις γροθιές μας υψωμένες αγωνιζόμαστε για την ειρήνη των λαών, για να ζουν οι λαοί αδελφωμένοι. Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο!».

«Ευχαριστίες»

«Από τους αγώνες σας, την υποστήριξη και την αλληλεγγύη σας αντλούμε δύναμη και κουράγιο, μέχρι τη νίκη» τόνισε από την πλευρά του ο Μοχάμεντ Ικναΐμπι, επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Εργατών, ο οποίος βρέθηκε στον χώρο του λιμανιού, για να εκφράσει τις ευχαριστίες του στους λιμενεργάτες της COSCO.

Ο Μοχάμεντ Ικναΐμπι, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους εργάτες στο λιμάνι του Πειραιά, μετέφερε «αγωνιστικούς χαιρετισμούς από τους συνδικαλιστές και τους εργάτες της Παλαιστίνης που αγωνίζονται ενάντια στην κατοχή εδώ και 75 χρόνια» και υπογράμμισε πως ο παλαιστινιακός λαός έχει μόνο τους λαούς, «μόνο εσάς και τους αγώνες σας».



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Η BMW ανακοίνωσε πρόσφατα την ανανέωση της σχεδιαστικής της ομάδας. Αυτό σημαίνει ότι αυτή η νέα BMW 2 Series Gran Coupe,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

του Νεκτάριου Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Η KTM έχει αναπτύξει μια ολοκαίνουργια εποχή ηλεκτρονικής αρχιτεκτονικής, που αναδείχθηκε από τα ταμπλό της οθόνης αφής V80...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Π. Χαλάτσης Μετά από πέντε ημέρες αγώνα και 2.500 δύσκολα χιλιόμετρα σε κακοτράχηλα μονοπάτια, η ομάδα Dacia Sandriders πέτυχε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα. Με...

Κόσμος

Στη σύλληψη του 19χρονου γιου του Βρετανού φωτορεπόρτερ Πολ Λόου προχώρησαν οι αρχές της Καλιφόρνια, που τον κατηγορούν για τη δολοφονία του πατέρα του,...