Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Ινδονησία: Οι πιλότοι κοιμήθηκαν στην πτήση και το αεροσκάφος πήρε λάθος πορεία


Έρευνα για το περιστατικό κατά το οποίο οι δύο κυβερνήτες τοπικής αεροπορικής εταιρείας στην Ινδονησία, αποκοιμήθηκαν κατά τη διάρκεια της πτήσης, χωρίς ωστόσο να προκληθεί κάποιο επεισόδιο, ξεκινούν οι Αρχές της χώρας.

Την έρευνα σε βάρος της εταιρείας Batik Air ξεκίνησε το υπουργείο Μεταφορών της Ινδονησίας.

«Θα πραγματοποιήσουμε μια έρευνα και θα προχωρήσουμε σε αναθεώρηση των επιχειρήσεων πτήσεων τη νύχτα στην Ινδονησία, που συνδέονται με τη διαχείριση των κινδύνων λόγω κόπωσης για την Batik Air και όλους τους αερομεταφορείς», δήλωσε σε δελτίο τύπου ο Κρίστι Ένταχ Μούρνι, γενικός διευθυντής αεροπορικών μεταφορών του υπουργείου Μεταφορών.

Καθώς οι δύο πιλότοι της εταιρείας Batik Air αποκοιμήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας πτήσης εσωτερικού στα τέλη Ιανουαρίου, χωρίς ωστόσο να προκληθεί κάποιο ατύχημα, η ινδονησιακή αρχή αεροπορικής ασφάλειας κάλεσε χθες τις εταιρείες αερομεταφορών να ενισχύσουν τους ελέγχους εντός των θαλάμων διακυβέρνησης και να διασφαλίσουν ότι το πλήρωμα ξεκουράζεται επαρκώς πριν από κάθε πτήση.

Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου «επέπληξε σθεναρά» την Batik Air έπειτα από αυτό το περιστατικό και κάλεσε τις αεροπορικές εταιρείες να επιδεικνύουν προσοχή στην ποιότητα και τη διάρκεια των περιόδων ανάπαυσης των πληρωμάτων, σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

Η Batik Air επισήμανε σήμερα σε ένα δελτίο τύπου ότι ακολουθεί «μια επαρκή πολιτική ανάπαυσης» κι ότι «δεσμεύεται στο να υλοποιήσει όλες τις συστάσεις ασφαλείας».

Οι δύο πιλότοι, ηλικίας 32 και 28 ετών αντίστοιχα, ινδονησιακής καταγωγής, έχουν τεθεί προσωρινά σε διαθεσιμότητα, συμπλήρωσε η εταιρεία.

Την 25η Ιανουαρίου, ένας κυβερνήτης και ένας συγκυβερνήτης ενός αεροσκάφους Airbus A320 αποκοιμήθηκαν ταυτόχρονα για περίπου 28 λεπτά κατά τη διάρκεια μιας πτήσεις από το Σουλαέσι (βόρεια Ινδονησία) προς την πρωτεύουσα Τζακάρτα, σύμφωνα με μια προκαταρκτική έκθεση της Εθνικής Επιτροπής Ασφάλειας των Μεταφορών, η οποία περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο ένας από τους πιλότους δεν είχε ξεκουραστεί αρκετά την προηγούμενη νύχτα, σύμφωνα με την έκθεση, όπου διευκρινίζεται πως το περιστατικό οδήγησε σε μια σειρά σφαλμάτων στη διακυβέρνηση του αεροσκάφους, όμως οι 153 επιβάτες και οι τέσσερις αεροσυνοδοί δεν έπαθαν το παραμικρό κατά τη διάρκεια αυτής της πτήσης, διάρκεια 2 ωρών και 35 λεπτών.

Περίπου μισή ώρα μετά την απογείωση, ο κυβερνήτης ζήτησε από τον συγκυβερνήτη του την άδεια να ξεκουραστεί για ένα λεπτό και εκείνος του το επέτρεψε. Αυτός ανέλαβε επικεφαλής του αεροσκάφους, όμως επίσης αποκοιμήθηκε λίγο μετά από απροσεξία, συνεχίζει η έκθεση.

Είκοσι οκτώ λεπτά μετά την τελευταία καταγεγραμμένη επικοινωνία, ο κυβερνήτης ξύπνησε και συνειδητοποίησε ότι ο συγκυβερνήτης του κοιμόταν κι ότι το αεροσκάφος βρισκόταν σε λάθος πορεία. Αμέσως ξύπνησε τον συνάδελφό του, απάντησε στην επικοινωνία με την Τζακάρτα και διόρθωσε την πορεία της πτήσης, εξηγεί η έκθεση.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε χωρίς πρόβλημα μετά το περιστατικό.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Πάνω από 2 εκατομμύρια είναι τα φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία απειλούνται με κατασχέσεις και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, εισοδημάτων, κινητών και ακίνητων περιουσιακών...

Πολιτική

Διαδέχονται η μια την άλλη οι αποκαλύψεις για την…απόβαση των Αλβανών στο Γαλάτσι λόγω της έλευσης του Έντι Ράμα Νέα ντοκουμέντα για την…απόβαση Αλβανών...

Αυτοκίνητο

Του Γιώργου Παλληκάρη Τί κι αν ο καιρός ήταν μουντός και γεμάτος σκόνη; Αμέσως όλα θύμισαν καλοκαίρι και το κλίμα έφτιαξε μόλις αντικρίσαμε στη...

Συνταγές

Οι κριτές του βρετανικού MasterChef σοκαρίστηκαν με το πιάτο που τους έφερε διαγωνιζόμενος. Οι τηλεθεατές του MasterChef έμειναν σοκαρισμένοι και εξοργισμένοι αφού ένας διαγωνιζόμενος...