Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Ιδιοκτήτες Mazda 6 μηνύουν την εταιρία υποστηρίζοντας πως τα θερμαινόμενα καθίσματα τούς προκάλεσαν εγκαύματα

Ιδιοκτήτες Mazda 6 μηνύουν την εταιρία υποστηρίζοντας πως τα θερμαινόμενα καθίσματα τούς προκάλεσαν εγκαύματα


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να μπαίνεις στο αυτοκίνητο ένα παγωμένο πρωινό και να νιώθεις την ζεστασιά από τα θερμαινόμενα καθίσματα και το τιμόνι. Μία μοναδική αίσθηση που προσφέρουν όλο και περισσότερες εταιρίες, στις πλούσιες εξοπλιστικές εκδόσεις των μοντέλων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, μια ομαδική αγωγή που κατατέθηκε στις ΗΠΑ κατά της Mazda υποστηρίζει ότι τα θερμαινόμενα καθίσματα στα μοντέλα Mazda 6 του 2018 μπορεί να ζεσταθούν επικίνδυνα, προκαλώντας εγκαύματα στους επιβάτες.

Η αγωγή, η οποία κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια, από την ενάγουσα Kristine D. στις 3 Σεπτεμβρίου 2024, υποστηρίζει ότι «υπέστη σοβαρά εγκαύματα ως αποτέλεσμα της χρήσης του ελαττωματικού θερμαινόμενου καθίσματος στο Mazda 6 της». Άλλοι ενάγοντες ισχυρίζονται επίσης ότι υπέστησαν εγκαύματα από τα υποτιθέμενα δυσλειτουργικά θερμαινόμενα καθίσματα.

Η συλλογική αγωγή υποστηρίζει ότι η Mazda γνώριζε για το θέμα εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά δεν ενημέρωσε τους καταναλωτές για τον πιθανό κίνδυνο. Ισχυρίζεται επίσης ότι η Mazda εξέθεσε «χιλιάδες πολίτες της Καλιφόρνια, συμπεριλαμβανομένων των εναγόντων, σε κινδύνους ασφαλείας, ενώ παράλληλα πούλησε εν γνώσει της στους καταναλωτές ελαττωματικά οχήματα που ενέχουν σοβαρούς κινδύνους ασφαλείας και αξίζουν λιγότερο από ό,τι εκπροσωπούνται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ενάγοντες επιδιώκουν δίκη με ενόρκους ενώ όπως αναφέρουν, θέλουν επίσης να αποζημιωθούν για ιατρικά έξοδα, σοβαρό τραυματισμό, απώλεια εισοδήματος καθώς και (μεταφέρουμε αυτολεξεί τη φράση) «απώλεια της ικανότητας για απόλαυση της ζωής».

Μόλις «ανέβηκε» στο διαδίκτυο η είδηση της συγκεκριμένης αγωγής, πολλοί χρήστες των social έσπευσαν να δηλώσουν το… αυτονόητο. Πώς κάποιος συνεχίζει να κάθεται και να οδηγεί σε μία θέση που… καίει; Θα έπρεπε να είχαν επισκεφθεί μία αντιπροσωπεία πολύ νωρίτερα εάν είχαν αντιληφθεί κάποια δυσλειτουργία. Με αυτό το επιχείρημα πολλοί θεωρούν πως η μήνυση γίνεται για τις… αποζημιώσεις και μόνο.

 

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου με το οποίο κυρώνεται η σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού για 25 χρόνια, έναντι ανταλλάγματος 3,27 δισ. ευρώ,...

Ελλάδα

Βαρύς εξακολουθεί να είναι ο φόρος αίματος στην άσφαλτο, με ένα νέο θανατηφόρο τροχαίο να σημειώνεται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου...

Αυτοκίνητο

22 Αγώνες, 18 χώρες, πέντε ηπείροι: πότε και που θα αγωνιστούν οι αναβάτες του MotoGP™ την επόμενη σεζόν. Το προσωρινό ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος...

Κόσμος

Πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο μια ιατρική πηγή και μια πηγή ασφαλείας, αναφέρουν πως η σορός του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα ανασύρθηκε...