Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Stellantis και η Leapmotor ετοιμάζονται να λανσάρουν ηλεκτρικά οχήματα στην Ελλάδα στο πλαίσιο της παγκόσμιας στρατηγικής επέκτασης

Η Stellantis και η Leapmotor ετοιμάζονται να λανσάρουν ηλεκτρικά οχήματα στην Ελλάδα στο πλαίσιο της παγκόσμιας στρατηγικής επέκτασης


Η Stellantis πρόκειται να αυξήσει σημαντικά τις διεθνείς πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων που κατασκευάζονται στην Κίνα μέσω μιας νέας συνεργασίας με τη Leapmotor, η οποία θα ξεκινήσει αργότερα φέτος. Η εξέλιξη αυτή εξελίσσεται σε ένα πλαίσιο αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων που σχετίζονται με την εξαγωγή κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων σε διάφορες παγκόσμιες αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, επιβεβαίωσε ότι η αγορά των ΗΠΑ δεν περιλαμβάνεται στα τρέχοντα σχέδια επέκτασης, κυρίως λόγω των πρόσφατων δασμών των ΗΠΑ στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα.

Ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο, η Stellantis σχεδιάζει να ξεκινήσει τις πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων Leapmotor που κατασκευάζονται στην Κίνα μέσω των δικτύων διανομής της σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων βασικών αγορών όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Ελλάδα και η Ρουμανία. Αυτή η αρχική φάση θα ακολουθηθεί από την εξάπλωση στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, την Ινδία και την Ασία Ειρηνικού και τη Νότια Αμερική προς το τέλος του 2024.

Η απόφαση να εξαιρεθούν οι ΗΠΑ από αυτά τα σχέδια έρχεται στον απόηχο της ανακοίνωσης της κυβέρνησης Μπάιντεν την Τρίτη, η οποία εισήγαγε νέους αυστηρούς δασμούς σε ένα ευρύ φάσμα κινεζικών εισαγωγών, συμπεριλαμβανομένης της δραματικής αύξησης των δασμών στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα από 25% έως 100%.

Ο Tavares σημείωσε ότι ενώ οι ΗΠΑ υιοθετούν ισχυρά προστατευτικά μέτρα, η Ευρώπη εμφανίζεται πιο ανοιχτή στη διατήρηση μιας ανταγωνιστικής αγοράς. Τόνισε τη δέσμευση της Stellantis για έντονο ανταγωνισμό στην Ευρώπη, αντιπαραβάλλοντάς την με την προστατευτική στάση των ΗΠΑ.

Η συνεργασία μεταξύ της Stellantis και της Leapmotor στοχεύει στην παρουσίαση τουλάχιστον έξι νέων ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2027. Τα οχήματα αυτά αναμένεται να είναι οικονομικά τιμολογούμενες προσθήκες στην υπάρχουσα γκάμα οχημάτων της Stellantis, υποδηλώνοντας ένα στρατηγικό συμπλήρωμα και όχι μια αντικατάσταση.

Εν μέσω των αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων, τα φθηνότερα ηλεκτρικά οχήματα κινεζικής κατασκευής θεωρούνται ως πιθανή απειλή στις αγορές που παραδοσιακά κυριαρχούνται από εγχώριους κατασκευαστές, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικές διαταραχές της αγοράς.

Παρά τον ανταγωνισμό, ο Tavares παραμένει αισιόδοξος για τη στρατηγική θέση της Stellantis, υποστηρίζοντας ότι ο ανταγωνισμός είναι ζωτικής σημασίας για την καινοτομία και τη διατήρηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στην παγκόσμια αγορά. Αναγνώρισε ότι ακόμη και χωρίς τη συμμετοχή της Stellantis, η Leapmotor ήταν έτοιμη να εισέλθει στην ευρωπαϊκή αγορά, αν και ίσως όχι τόσο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι κινεζικές εταιρείες έχουν κατακτήσει το 8% της ευρωπαϊκής αγοράς αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων από τον Σεπτέμβριο και προβλέπεται να αυξήσουν το μερίδιό τους στην αγορά στο 15% μέχρι το 2025. Η ανάπτυξη αυτή αποδίδεται στην ανταγωνιστική τιμολόγηση των κινεζικών ηλεκτροκίνητων οχημάτων, τα οποία είναι περίπου 20% φθηνότερα από τα τοπικά ευρωπαϊκά μοντέλα.

Η συνεργασία αυτή αναμένεται επίσης να ενισχύσει την παγκόσμια παρουσία της Leapmotor, όπως σημείωσε ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Leapmotor, Jiangming Zhu. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συνεργασία θα αναδείξει τη Leapmotor σε μια αξιοσέβαστη θέση στην παγκόσμια βιομηχανία έξυπνων ηλεκτρικών οχημάτων.

Αν και δεν έχουν γνωστοποιηθεί συγκεκριμένες προβλέψεις για τον όγκο πωλήσεων των οχημάτων της Leapmotor που διανέμονται μέσω του δικτύου της Stellantis, είναι αξιοσημείωτο ότι οι πωλήσεις της Leapmotor αυξήθηκαν κατά περίπου 30% το 2023, με 144.155 οχήματα που παραδόθηκαν.

Νωρίτερα φέτος, η Stellantis ανακοίνωσε ότι απέκτησε μερίδιο 51% στην κοινοπραξία με τη Leapmotor, συμπεριλαμβανομένης μιας επένδυσης ύψους 1,5 δισ. ευρώ για το 21% του μετοχικού κεφαλαίου της Leapmotor. Η συμφωνία παρέχει στη Stellantis αποκλειστικά δικαιώματα για την εξαγωγή, την πώληση και την κατασκευή των προϊόντων της Leapmotor εκτός της ευρύτερης περιοχής της Κίνας.

 

Η Leapmotor International θα ξεκινήσει την παγκόσμια επέκταση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων τον Σεπτέμβριο του 2024, ξεκινώντας με εννέα ευρωπαϊκές αγορές

Η Leapmotor International, μια κοινοπραξία υπό την ηγεσία της Stellantis με κατανομή ιδιοκτησίας 51/49 μεταξύ της Stellantis και της Leapmotor, πρόκειται να επαναπροσδιορίσει το τοπίο των ηλεκτρικών οχημάτων (EV) χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία και ισχυρές δυνατότητες εσωτερικής ανάπτυξης. Η εταιρεία, η οποία δημιουργήθηκε για να προωθήσει την ταχεία επέκταση και να δημιουργήσει αξία τόσο για την Stellantis όσο και για τη Leapmotor, θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές της στην Ευρώπη τον Σεπτέμβριο του 2024 μέσω 200 σημείων πώλησης μέχρι το τέλος του έτους, ενώ προγραμματίζονται επακόλουθες επεκτάσεις για την Ινδία και την Ασία Ειρηνικού, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική και τη Νότια Αμερική, αρχής γενομένης από το τέταρτο τρίμηνο.

Η επιχείρηση θα λανσάρει αρχικά τα μοντέλα T03 και C10, με προηγμένες προδιαγραφές, όπως 265 km WLTP για το αστικό T03 και 420 km WLTP για το φιλικό προς την οικογένεια C10, το οποίο προσφέρει επίσης κορυφαία οδηγική εμπειρία και βαθμολογία ασφάλειας 5 αστέρων E-NCAP. Τουλάχιστον ένα νέο μοντέλο θα παρουσιάζεται ετησίως κατά τα επόμενα τρία χρόνια.

Η Stellantis N.V. και η Leapmotor επιβεβαίωσαν ότι έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις και έχει ολοκληρωθεί η ίδρυση της Leapmotor International B.V., με έδρα το Άμστερνταμ και επικεφαλής τον CEO Tianshu Xin, πρώην διευθυντή της Stellantis China. Αυτή η στρατηγική κίνηση αποσκοπεί στην αξιοποίηση της καινοτόμου τεχνολογίας της Leapmotor και του παγκόσμιου εμπορικού αποτυπώματος της Stellantis για την ενίσχυση της παρουσίας της Leapmotor στην αγορά εκτός της ευρύτερης περιοχής της Κίνας.

Ο Carlos Tavares, Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis, τόνισε τον ρόλο της πρωτοβουλίας στην αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη μέσω της εισαγωγής υπερσύγχρονων ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία (BEV) που θα ξεχωρίζουν στην παγκόσμια αγορά. Υπό τη διεύθυνση του Xin, η Leapmotor International σχεδιάζει να επεκτείνει γρήγορα το δίκτυο διανομής πωλήσεων για να υποστηρίξει την ανάπτυξη της Leapmotor και να προσφέρει σημαντική αξία και στις δύο οντότητες.

Ο Jiangming Zhu, ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Leapmotor, υπογράμμισε την αποτελεσματικότητα και τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της συνεργασίας, η οποία συνδυάζει την τεχνολογία αιχμής της Leapmotor στον τομέα των EV με την τεχνογνωσία της Stellantis στην παγκόσμια διανομή, τις υπηρεσίες και το μάρκετινγκ. Αυτή η συνεργασία είναι έτοιμη να προσφέρει μια ανώτερη εμπειρία οδήγησης στους πελάτες παγκοσμίως και να καθιερώσει τη Leapmotor ως έναν σεβαστό ηγέτη στον κλάδο των έξυπνων ηλεκτρικών οχημάτων.

Οι προσφορές προϊόντων της Leapmotor International έχουν σχεδιαστεί για να συμπληρώνουν την τρέχουσα τεχνολογική σουίτα και το χαρτοφυλάκιο εμπορικών σημάτων της Stellantis, προσφέροντας πιο προσιτές λύσεις κινητικότητας στους πελάτες παγκοσμίως. Το αρχικό ευρωπαϊκό λανσάρισμα θα περιλαμβάνει χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Ελλάδα και η Ρουμανία, ενώ σχεδιάζεται η αύξηση του αριθμού των σημείων πώλησης σε 500 μέχρι το 2026 για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών. Μετά την Ευρώπη, η εξάπλωση θα επεκταθεί σε πρόσθετες βασικές περιοχές στα τέλη του 2024, εδραιώνοντας περαιτέρω τη θέση της Leapmotor στην παγκόσμια αγορά EV.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Θετικό πρόσημο έφεραν, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το 2023 τα οικονομικά μεγέθη της Οινοποιίας Μαλαματίνα, με τις πωλήσεις της εντός και εκτός ελληνικών συνόρων...

Συνταγές

Προσθήκη στα αγαπημένα Για να εξουδετερώσεις τη μυρωδιά του καπνού από το σπίτι, μπορείς να ακολουθήσεις μερικές αποτελεσματικές τεχνικές καθαρισμού και αερισμού. Ακολουθούν μερικές...

Οικονομία

Το βάρος των φορτίων που διακινήθηκαν πέρυσι με φορτηγά ιδιωτικής χρήσης στη χώρα ανήλθε σε 161.445,1 χιλιάδες τόνους, σημειώνοντας μείωση 10,4% σε σύγκριση με...

Συνταγές

Προσθήκη στα αγαπημένα Η κινόα έχει κατακτήσει τον κόσμο της διατροφής με την πλούσια θρεπτική της αξία και την ευελιξία της σε διάφορες συνταγές....