Οι ειδοποιήσεις, οι οποίες αναφέρθηκαν από χρήστες εν μέσω της εργασίας τους, εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για την αφοσίωσή τους και τους ενημερώνουν για το επικείμενο τέλος της υποστήριξης των Windows 10.
Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι παραλήπτες αυτών των μηνυμάτων επιλέξιμοι για την αναβάθμιση λόγω των hardware απαιτήσεων της Microsoft για τα Windows 11. Για όσους διαθέτουν μη συμβατούς υπολογιστές, η ειδοποίηση χρησιμεύει ως μια γλυκόπικρη υπενθύμιση μιας επιθυμητής αλλά μη δυνατής αναβάθμισης. Οι προτροπές περιλαμβάνουν συνδέσμους σε άρθρα σχετικά με το τέλος της υποστήριξης και διαφημιστικό υλικό για τα Windows 11, μαζί με επιλογές για να απορρίψετε το μήνυμα ή να ζητήσετε υπενθύμιση σε μεταγενέστερο χρόνο.
Είναι ενδιαφέρον ότι η ειδοποίηση δεν αναφέρει ρητά τη δυνατότητα συνέχισης της ασφαλούς χρήσης των Windows 10 μετά την ημερομηνία λήξης της 14ης Οκτωβρίου 2025 για όσους είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για τις εκτεταμένες ενημερώσεις ασφαλείας (ESU). Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι επιχειρήσεις θα χρεώνονται 61 δολάρια ανά συσκευή για το πρώτο έτος ESU, με την τιμή να διπλασιάζεται σε κάθε επόμενο έτος. Ενώ η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι και οι καταναλωτές θα έχουν πρόσβαση σε αυτές τις εκτεταμένες ενημερώσεις για πρώτη φορά, οι λεπτομέρειες τιμολόγησης που θα ισχύσουν γι’αυτούς δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Microsoft χρησιμοποιεί τέτοιες τακτικές για να ενθαρρύνει τους χρήστες να αναβαθμίσουν τα λειτουργικά τους συστήματα. Το 2016, η εταιρεία αντιμετώπισε κριτική για τις συγκεχυμένες και παρεμβατικές προτροπές αναβάθμισης των Windows 10, οδηγώντας σε διάφορες αλλαγές στη διαδικασία ειδοποίησης. Πιο πρόσφατα, προέκυψε ένα ζήτημα όπου σε “μη επιλέξιμους” υπολογιστές προσφέρθηκε λανθασμένα αναβάθμιση σε Windows 11, αν και η εγκατάσταση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ στην πραγματικότητα.
Ο βραδύτερος ρυθμός υιοθέτησης των Windows 11 σε σύγκριση με τον προκάτοχό τους μπορεί να αποδοθεί στις αυστηρότερες απαιτήσεις hardware, οι οποίες περιλαμβάνουν υποστήριξη μόνο για επεξεργαστές που κυκλοφόρησαν από το 2018 και μετά, με απαραίτητη την παρουσία των τσιπ ασφαλείας TPM που είναι ενσωματωμένα στους πιο πρόσφατους επεξεργαστές. Ως αποτέλεσμα, πολλοί χρήστες αδυνατούν να πραγματοποιήσουν τη μετάβαση στο νεότερο λειτουργικό σύστημα.
-
23
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!